6 هزار مترمربع فرش عتبات عالیات در کاشان بافته می شود

نخستین پروژه ملی مذهبی بافت فرش دستباف برای حرم های مقدس عتبات عالیات با متراژ 6 هزار مترمربع در کاشان اجرا می شود.

حاج سید محسن واجدی، مجری اجرای این طرح ملی مذهبی در حاشیه مراسم رونمایی از نقشه بافت فرش ها و راه اندازی کارگاه ها در گفتگو با خبرنگار شبستان در اصفهان گفت: این پروژه با حدود 120 میلیارد ریال هزینه اجرا می شود که 90 میلیارد ریال آن برای اجرت بافندگان و 30 میلیارد ریال آن هم هزینه مواد اولیه و تجهیز کارگاه ها است.


وی افزود: این 6 هزار مترمربع در قالب 250 تخته فرش، کناره و قالیچه در ابعاد مختلف توسط 500 بانوی بافنده کاشانی طی 2 سال بافته می شود.


وی با اشاره به طراحی نقشه این فرش ها توسط استادکار برجسته و باسابقه کاشانی امیر حسین کریم پور افزود: نقشه این فرش عصاره و جوهره ای از طرح های 500 ساله فرش دستباف در کاشان است که با اجرای این نقشه بر روی فرش ها جایگاه فرش کاشان را به اوج خود خواهد رساند و فرش دستباف را دوباره احیا خواهد کرد.


به گفته وی، برای بافت این فرشها که چلۀ (تار) آن از جنس ابریشم است 36 تن نخ از بهترین پشم بهاره سیرجان و کرمانشاه با 15 نوع رنگ گیاهی از نوع پوست گردو، روناس، برگ مو، قرمزدانه، گرده قوره انگور ، قره قورت، زاج و غیره استفاده می شود.


واجدی، بافت 1600 متر مربع از این فرش برای حرم مقدس قمر منیر بنی هاشم ابالفضل العباس و مشارکت در 10 درصد هزینه های بافت فرش دیگر حرم ها توسط خیری با نام "غلام عباس" را یادآور شد و گفت: مابقی فرش ها نیز در حرم های مطهر امیرالمومنین(ع) در نجف، حضرت امام حسین(ع) ، خیمه گاه و تل زینبیه در کربلا گسترده می شود.


مدیر عامل شرکت فرش ترنج و محراب بافت فرشها در 4 کارگاه واقع در حسینیه سجاد، حسینیه شهر مشکات، فرهنگسرای مهر سازمان رفاهی تفریحی شهرداری و خانه فرش کاشان را خاطرنشان کرد و گفت: برای بافندگان نیز اجرت بافت برای هر گره در نظر گرفته شده و بانوانی که حضوری مرتب و منظم در کارگاه داشته باشند و بافت زیبا و با کیفیت را ارائه کنند از یک سفر رایگان به کربلای معلی بهره مند می شوند.


واجدی با اشاره به فعالیت کارگاه‌های بافندگی این فرش از ساعت شش تا 20 هر روز به صورت یک‌سره و تقسیم کار بین بافندگان فرش تصریح کرد: تمامی بافندگان فرش در این چهار گارگاه از بیمه تکمیلی و حوادث استفاده می‌کنند.


وی عنوان کرد: برخی بافندگان فرش که به دلیل نذر، از دریافت دستمزد خودداری می کنند اجرت آنها جداگانه در صندوقی جمع‌آوری و برای بافندگان نیازمند هزینه می‌شود.


مجری پروژه ملی مذهبی بافت فرش دستباف حرمهای مقدس عتبات عالیات در کاشان در ادامه با تاکید بر اینکه راه اندازی کارگاه های جمع بافی فرش حرکت بسیار موثر و مثبتی برای احیای فرش کاشان است افزود: بافندگان فرش در این کارگاه ها در کنار یکدیگر با بهره گیری از فضایی کاملا دوستانه، صمیمی و شاد از تنهایی و انزوا و افسردگی تک بافی در منازل ایمن می شوند.


واجدی با تاکید بر ضرورت بیش از پیش احیای فرش کاشان و شناسایی ارزش و جایگاه از دست رفتۀ آن در سراسر دنیا افزود: در بیان ارزش و وصف این شهرستان هنر پرور و هنر خیز با قدمت فرهنگ و هنر و تمدن هفت هزار ساله و قدر و قیمت فرش آن همین بس که در کشور چین شهری با نام کاشان و بافت فرش هایی با نقشه آن ساخته شده است.


مراسم افتتاح پروژه ملی مذهبی بافت فرش دستباف حرم های مقدس عتبات عالیات و رونمایی از نقشه طراحی شده برای بافت این فرش ها با حضور شهردار کاشان، رئیس شورای شهر تعدادی از مسئولان این شهرستان و عوامل اجرایی پروژه در خانه فرش کاشان محل یکی از کارگاه ها با مراسم روضه خوانی و توسل به باب الحوائج امام حسین(ع) حضرت علی اصغر برگزار شد.

 

پایان پیام/

کد خبر 163361

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha