مهدویت عرصه گسترده ای برای موزیسین ها است

دبیر جشنواره آینده روشن مهدویت را عرصه گسترده ای برای موزیسین ها دانست و گفت: موسیقی دانان به منظور پویایی ذهن هنرمندان انتظار فردی را درقالب آوای انتظار زیبا ترنم کنند.

حجت الاسلام والمسلمین رضایی، دبیر جشنواره آینده روشن به خبرنگار شبستان گفت: نشست نوای انتظار از سلسله نشست های تخصصی جشنواره آینده روشن 10 بهمن با حضور دهقان، رییس مرکز موسیقی سازمان صداوسیما، علی نقلی، تاریخ نگار موسیقی، گرسویی، تولیدکننده موسیقی بدون ساز مذهبی و با حضور اندیشمندان حوزوی و دانشگاهی در سالن جلسات تخصصی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم برگزار شد.

وی با تاکید بر این که این نشست اولین نشست در بحث نغمه های مهدوی بدون ساز است تصریح کرد: در این جلسه اندیشمندان با بررسی تاریخچه موسیقی های بدون ساز در ایران ظرفیت های موسیقی های بدون ساز را برای تولید آثار مهدوی بررسی کردند.

حجت الاسلام رضایی با اشاره به اینکه نغمه های موسیقی بدون ساز نوعی از نوای روح افزاست اظهار کرد: این نغمه به آواهایی اطلاق می شود که می کوشند تا با بازسازی ترنم فکری بشری در قالب صداهای طبیعت و یا آواهایی که بدون دخالت آلات موسیقی از دهان انسان خارج می شود مخاطب را در تجربه صوتی حقایق شریک کند.

دبیر جشنواره آینده روشن افزود: در این نشست با تفکیک موسیقی هایی چون نشیط در میان اعراب، آکابالله در سنت مسیحی، تاریخچه تفکیکی این نوع از موسیقی های بدون ساز را تشریح شد. دبیر جشنواره آینده روشن در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در این نشست همچنین با تاکید بر غنای موسیقی ایرانی و با وامداری بسیاری از موسیقی های دیگر کشورها از آن گستره این نوع موسیقی تشریح شد.

وی مهدویت را عرصه گستره ای برای موزیسین ها دانست و خاطرنشان کرد: بهتر است که موسیقی دانان برای توسعه ذوقشان هنر نابی را که بیانگر انتظار فردی است و در میان ما حاضر است و ما آن را نمی بینیم، در قالب آوای انتظار زیبا ترنم کنند و این شیفتگی می تواند سبب پویایی در ذهن هنرمندان شود.

وی با اشاره به اینکه ظلم ستیزی، عدالت، ارایه و ترسیم آینده روشن امید دادن به جامعه از جمله مباحث مهدویت است اظهار کرد: ترجمان موسیقی بدون کلام بسیار جذاب است و مخاطب از آن بسیار استقبال می کند.

دبیر جشنواره آینده روشن با تاکید بر اینکه موسیقی بدون ساز نزدیکترین موسیقی مطلوب برای عرصه های دین است تصریح کرد: حوزه های علمیه باید با ورود بیشتر به مباحث کلی موسیقی اظهارنظرهای روشنتری بدهند و این جشنواره عرصه های موسیقی، قالب های موسیقی مناسب، زیباشناسی آوا در حوزه مفاهیم دینی را پیگیری می کند.

حجت الاسلام رضایی پیرامون برگزارکنندگان این نشست گفت: این نشست به همت موسسه آینده روشن و همکاری حوزه هنری استان قم، دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران، مرکز موسیقی و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.

پایان پیام/

 

کد خبر 16312

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha