به گزارش خبرگزاری شبستان از آذربایجان شرقی، مهندس وحید کاظم زاده، دبیرمنطقه 7 کمیسیون حقوق بشراسلامی، به نمایندگی از طرف کمیسیون حقوق بشراسلامی و همراه جمعی از همیاران حقوق بشر از مناطق زلزله زده در شهرستان ورزقان بازدید کرد.
وی در گفتگو با خبرنگاران با بیان اینکه حوادث اخیر نشان داد که در این مناطق موضوعی بنام مقاوم سازی خانه های روستائی اثر خارجی ندارد، افزود: فروریختن اکثر خانه های منطقه نشان می دهد که در نوسازی و مقاوم سازی مسکن در بیشتر روستاهای مناطق زلزله زده اقدام درخوری صورت نپذیرفته است.
دبیرمنطقه 7 کمیسیون حقوق بشراسلامی با بیان اینکه تسهیلات بانکی، دردی از روستائیان زلزله زده دوا نمی کند، افزود: روستائیان زلزله زده عدم استقبال از تسهیلات مقاوم سازی خانه هایشان را در ناتوانی در پرداخت اقساط بانکی عنوان می کنند و لذا پرداخت تسهیلات آنهم با سود بانکی هرگز نمی تواند دردی بر آلام آنان باشد.
وی اقدامات نوسازی و مقاوم سازی بنیاد مسکن را لازم ولی ناکافی دانست و افزود: شرایطی که در اعطا و بازپرداخت وامها وجود دارد، عمده روستائیان را از گرفتن آن محروم ساخته است.
مهندس کاظم زاده با بیان اینکه دولت و مجلس شایسته است با تصویب قوانینی جهت بازسازی و مقاوم سازی خانه های روستایی وام بلاعوض به روستاییان پرداخت نمایند افزود: این امر در مهاجرت معکوس از شهرها به روستاها و نیز رونق گرفتن بخش کشاورزی کشور و کاهش بیکاری نقش عمده ای ایفا خواهد نمود.
به گزارش روابط عمومی دفترشمالغرب کمیسیون حقوق بشراسلامی، وی با بیان اینکه وقوع این زمین لرزه در روز باعث کاهش 90درصدی تلفات جانی آن شد، افزود: در این زمین لرزه حدود 300 روستا بین 70 تا 100 درصد تخریب شده و نیاز به ساخت 12هزار واحد مسکونی و صدها واحد آموزشی و مسجد و تاسیسات زیربنایی وجود دارد که لازم می دانم خاطرنشان سازم درصورتی که این زلزله در زمان شب به وقوع می پیوست عمق فاجعه از زلزله بم عمیق تر می شد.
دبیر منطقه 7 کمیسیون حقوق بشراسلامی با بیان اینکه حماسه پرشور مردم آذربایجان در روزهای اخیر که با کمک رسانی های فراوان مالی و معنوی، اهدای بی دریغ خون و حضور فعال در نجات و امداد مصدومین فعالان و خادمین حقوق بشر را به تحسین واداشته است، افزود: متاسفانه باید گفت روستائیان زلزله زده تاوان کم کاری برخی مدیران را می پردازند.
پایان پیام/
نظر شما