گزیده سرمقاله‌های امروز برخی از روزنامه‌های کشور

روزنامه های کیهان، رسالت، وطن امروز، جمهوری اسلامی، تهران امروز درسرمقاله های امروز به بررسی جریان فتنه، جامعه شناسی رشد جمعیت،زوال صهیونیست در بیانات امام (ره) پرداخته اند.

به گزارش خبرگزاری شبستان، گزیده سرمقاله های امروز 25 مرداد برخی از روزنامه ها به شرح زیر است:

کیهان:

روزنامه کیهان در یادداشت امروز خود با عنوان مالک دو بار مسموم شد به قلم محمد ایمانی به تحلیل جریان فتنه پرداخته است که در بخشی از آن می خوانیم:
آدم ها ممکن است به حسب اختیار و آزادی، خاکستری زندگی کنند اما خاکستری نمی مانند؛ خواص و شهرگان و چهرگان و صاحبان نفوذ هم. فراز و نشیب دارند اما در همین بالا و پایین شدنشان، عاقبت سعادتمندانه یا آمیخته با شقاوت خویش را رقم می زنند. آدم ها به دست خویش ساخته می شوند. در آغاز مجال مانور بسیاری دارند اما هرچه دیوار شخصیت خویش را بالاتر می آورند، امکان رفت و آمد و ترددشان میان جبهه حق و باطل کمتر می شود. حربن یزید ریاحی اگر در لحظات آخر از عمق سپاه یزید به پیشانی سپاه حضرت اباعبدالله الحسین(ع) برگشت، به خاطر پاکی گوهر و ادبی بود که با آن پرورش یافته بود؛ اگرنه احتمال فراوان هست که انسان بی پروا تبدیل به عمربن سعد ابی وقاص یا شمربن ذی الجوشن و شبث بن ربعی شود. البته گزینه صفر و صد هم هست، معاویه و یزید و عمروعاص شدن یا در زمره کسانی درآمدن که درباره شان گفته شد عاش سعیداً و مات سعیداً. اما اغلب آدم ها در مرز باریک سعادت و شقاوت، و حق و باطل، نوسان دارند. بی دلیل نبود که از سوی اولیای الهی مامور شدیم در ماه مبارک رمضان هر شب «اعوذ بجلال وجهک الکریم...» بگوییم و در دهه آخر این ماه از پروردگار مسئلت کنیم «... أن تجعل اسمی فی هذه اللیله فی السعداء و روحی مع الشهداء و احسانی فی علّیین و اسائتی مغفوره و ان تهب لی یقیناً تباشر به قلبی و ایماناً یذهب الشکّ عنّی...».

رسالت:

روزنامه رسالت در سرمقاله امروز خود با عنوان نقش دانشمندان در ساخت جدید جهان به قلم محمود فرشیدی به تحلیل سخنان مقام معظم رهبری در دیدار اساتید و نقش دانشمندان در ساخت جهان پرداخته است که در بخشی از آن می خوانیم:
همچنان‌ که روزگار انسان‌ها، در گذر زمان دستخوش تغییر و تحولات می‌شود و در زندگانی هرکس گاه فرصتی طلایی پیش می‌آید، سرنوشت اجتماعات انسانی نیز مشمول این واقعیت است و در اوضاع اجتماعی سیاسی هرکشوری، موفقیت‌هایی پیش می‌آید که می‌توان با درک آن موقعیت و بهره‌گیری از آن، تحولی اساسی در روند امور و پیشرفت آن کشور ایجاد کرد اما فراتر از وجود نقطه عطف در زندگانی انسان‌ها یا کشورها، فرصت‌هایی تاریخی است که برای جامعه جهانی فراهم می‌شود؛ یعنی زمانی که مقدمات سقوط امپراتوری مستکبران حاکم بر جهان فراهم می‌آید و پایه‌های ظالمانه‌ای که آنان براساس تامین منافع خویش بنیان گذاشته بودند ، یکی پس از دیگری فرو می‌ریزد و جهان آماده حاکمیت نظم و نظامی نوین وساختار و هندسه سیاسی ، اجتماعی، اقتصادی جدیدی می‌شود و روشن است کشورهایی که بتوانند این واقعیات را درک و رخدادهای آتی را پیش بینی کنند و خود را برای حضور فعال و نقش آفرینی در صحنه جدید سیاست جهانی آماده سازند، در نظام نوین حاکم بر جهان دارای سهمی بیشتر و نقشی‌ تاثیر گذارتر خواهند بود.
تهران امروز:

روزنامه تهران امروز در سرمقاله امروز خود با عنوان بیانیه اعتراضی روسیه‌ نمایش رئالیسم روسی به قلم مهدی مطهرنیا  به تحلیل شرایط روسیه در گذر تاریخ پرداخته است که در بخشی از آن می خوانیم:

روسیه از منظر ساختار و ماهیت قدرت، ‌جایگاهی ویژه در نظم بین المللی ناشی از دو جنگ اول و دوم را داراست که به صورت یک ابرقدرت در برابر ابر قدرت آمریکا صف آرایی کرد و از این جهت درنظم نزدیک بین المللی از جایگاهی قابل تعریف برخوردار بود. هم اکنون روسیه با گذار از جنگ سرد و فروپاشی شوروی در برابر آمریکا در دوران پس از فروپاشی تلاش کرده این جایگاه را حفظ و حداقلی از سیاستهای اعلانی و مانورهای سیاسی در عرصه بین المللی را برای حفظ سایه ابرقدرتی خویش در نظم در حال گذار جهانی با تلاشی بایسته به سرانجام برساند. به باور من رئالیسم روسی،‌ هویت سیاسی دوران پسا شوروی به ویژه در دوران پوتین را شکل و محتوا می بخشد. بر اساس رئالیسم روسی،‌ روسیه پساشوروی می داند اگر دیگر یک ابرقدرت بین الملل نیست اما سایه ابرقدرتی شوروی بر متغیر محیطی روسیه کنونی می تواند یک قدرت ارزش آفرین برای روسیه باشد و لذا با تغییر و تحول در محیط جغرافیایی و عملیاتی شوروی به روسیه کنونی،‌ نخبگان حاکم بر روسیه تلاش کردند که این جایگاه را حفظ کنند و این ارزش را پاس بدارند. لذا می‌بینیم که روسیه تلاش دارد در فرازهای گوناگونی از تاریخ با اعلان سیاستهای ضد غربی‌، این ارزش هیبت افزا را به نمایش بگذارد و به واسطه همین ارزش قدرت محور بتواند در بزنگاه‌های تاریخی امتیازاتی را از غرب در محیط‌های عملیاتی برای خود حاصل کند.
وطن امروز:

روزنامه وطن امروز در سرمقاله امروز خود با عنوان جامعه‌شناسی رشد جمعیت به قلم حمیدرضا اسماعیلی به بررسی سیر رشد جمعیت در اویل انقلاب و بیانات مقام معظم رهبری در این امر در کشور پرداخته است که در بخش از آن امده است:

رهبر حکیم انقلاب در دیدار مسؤولان نظام جمهوری اسلامی در تاریخ سه‌شنبه 3 مرداد 1391 به صراحت بیان فرمودند گرچه در اوایل دهه 70 اجرای سیاست کنترل جمعیت بنا بر مصالحی صحیح بود اما ادامه آن در سال‌های بعد خطا بود و بررسی‌های علمی نشان می‌دهد اگر سیاست کنترل جمعیت ادامه پیدا کند، بتدریج دچار پیری و در نهایت کاهش جمعیت خواهیم شد. پس از آن سخنرانی برخی مسوولان مربوط، اعم از اجرایی و تبلیغی تلاش کردند سیاست جدید را که با صراحت بیان شد به کار بندند. جایگزینی درس «شکوه همسرداری» به جای «تنظیم خانواده» در دانشگاه یا حذف یارانه روش‌های پیشگیری، از جمله این اقدامات بود. با وجود اقداماتی که اغلب نیز به‌خوبی انعکاس خبری می‌یابد بیم آن وجود دارد چنین اقداماتی موجی زودگذر باشد و مقصود را برآورده نکند. بر این اساس، در یادداشت حاضر تلاش می‌شود به برخی نکات و مطالبی که توجه به آنها مهم به نظر می‌رسد،‌ اشاره‌ شود.

جمهوری اسلامی:

روزنامه جمهوری اسلامی در سرمقاله امروز خود با عنوان روز قدرت نمائی علیه رژیم صهیونیستی به بررسی تحولات خاورمیانه و سخنان امام (ره) و زوال صهیونیست  پرداخته است که در بخشی از آن می خوانیم:

تحولات منطقه خاورمیانه بگونه‌ای رقم می‌خورد که همه چیز حکایت از قریب الوقوع بودن تحقق پیش‌بینی امام خمینی مبنی بر زوال رژیم اشغالگر قدس و آزاد شدن فلسطین از یوغ صهیونیسم دارد.
روز قدس امسال، درحالی برگزار می‌شود که اعتراضات شهروندان اسرائیلی از درون برای رژیم غاصب صهیونیستی تهدید جدی است. در یکماه گذشته حداقل 10 نفر از شهروندان اسرائیلی اقدام به خودسوزی کرده‌اند تا به شرایط سخت اقتصادی اعتراض کنند. تبعیض‌هائی که میان اتباع شرقی با اتباع غربی در سرزمین‌های اشغالی اعمال می‌شود، ناتوانی سردمداران رژیم صهیونیستی برای تشکیل کابینه و شکننده بودن کلیه تصمیمات آنان در زمینه شکل دهی دولت‌های ائتلافی نیز از عواملی هستند که پایه‌های این رژیم غاصب را متزلزل کرده‌اند.
پیروزی پیاپی انقلاب‌های منطقه عربی خاورمیانه و شمال آفریقا و سرنگونی چند دیکتاتور ظرف یکسال و نیم گذشته به ویژه سقوط دیکتاتور مصر که هم پیمان اصلی صهیونیست‌ها در منطقه بود، ارکان رژیم صهیونیستی را به لرزه در آورده است. سردمداران این رژیم با حمایت‌هائی که دولت آمریکا از آنها کرد تا بتوانند در تشکیلات حکومتی جدید مصر نیز امیدهائی داشته باشند، با تصمیمات و اقدامات اخیر رئیس‌جمهور مصر دکتر محمد مرسی مبنی بر کنار زدن نظامیان و پایان دادن به حکومت و سلطه آنان بر مصر، دچار نگرانی بیشتر شده‌اند و اکنون در شرایط بحرانی‌تری بسر می‌برند.

پایان پیام/


 

کد خبر 162665

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha