حجت الاسلام جواد باقری قمی، مسئول غرفه پژوهشهای دیجیتال و عرفانهای مجازی در بخش پژوهش های قرآنی بیستمین نمایشگاه قرآن کریم، با اشاره به تشکیل بانک جامع نرم افزارهای قرآنی در کشور به خبرنگار شبستان گفت: این بانک جامع نرم افزاری با هدف معرفی نرم افزارهای قرآنی مورد نیاز پژوهشگران تشکیل می شود که هم مفاهیم و هم علوم قرآنی را در بر می گیرد.
وی افزود: استفاده از این بانک اطلاعاتی محدودیت های سنی ندارد و هر مخاطب و پژوهشگری از سن 6 سال تا 100 سال می تواند نرم افزارهای مورد نیاز خود را از این طریق شناسایی و راحت تر تهیه کند.
حجت الاسلام باقری قمی با بیان این که مراجعه به این بانک نرم افزاری انتخاب را برای مخاطب راحت تر می کند تصریح کرد: این نرم افزارها هم در داخل و هم در خارج از کشور تولید شده اند و روند کار همچنان در حال تکمیل است. البته کلیه نرم افزار های موجود در این بانک اطلاعاتی با توجه به موضوع آنها در رگوه ها و دسته های مختلف مانند رایانه، تلفن همراه، کودک و نوجوان، بزرگسال، تولیدات داخلی و خارجی، علوم قرآنی و قرآن، زبان فارسی و زبانهای خارجی تقسیم بندی و دسته بندی می شوند.
وبلاگ های قرآنی با قالبهای قرآنی
وی یادآور شد: برخی از این نرم افزارها در داخل کشور اما برای مخاطب غیر ایرانی و به زبان های خارجی تولید می شود. قسمت دوم فعالیت های این بخش نیز معرفی وبلاگ ها و سایت های قرآنی به مراجعین است. آموزش وبلاگ نویسی قرآنی نیز از دیگر برنامه های این غرفه است.
مدیر غرفه پژوهش های دیجیتال قرآنی هدف از این کار را آموزش طراحی وبلاگ های قرآنی عنوان کرد و افزود: اگر فردی تصمیم بر داشتن یک وبلاگ قرآنی داشته باشد و بخواهد آیات قرآن یا نکات تفسیری با هر مبحث دیگر مرتبط با قرآن را به زبان ساده در آن ارائه کند، می بایست این محتوا را در قالبهایی ارائه دهدکه قالبهای قرآنی هستند.
وی تاکید کرد: برای یک وبلاگ قرآنی باید ظاهر آن، نوشتار و محتوای آن قرآنی باشد. ببینیم قرآن این متن مورد نظر را در چه قالبی بیان کرده است؟ قرآن می فرماید « ان هذا القرآن یهدی للتی هی اقوم» متعلق اقوم از نظر علمی در اینجا محذوف است و حذف متعلق، افاده عموم می کند. یعنی قرآن نسبت به همه چیز بهترین دستور و استوارترین بیانها را دارد. ؟ با وجود این آیا می توان تصور کرد که در رابطه با روش بیان آیات و مطالب خود قرآن یا بیان تفاسیر حرفی برای گفتن نداشته باشد؟
حجت الاسلام باقری قمی تصریح کرد: اساتید ستاد تفسیر قرآن، برای بیان مباحث قرآنی، قالبهایی را استخراج کرده و در دسترس قرار داده اند. اماآنچه در اینجا ارائه شده، بومی سازی این قالبها در وبلاگ نویسی است. به عبارت دیگر این قالبها از طریق استفاده در وبلاگ نویسی به مخاطب ارائه می شود.
ملاک و معیار معرفی سایت های قرآنی
وی در رابطه با معرفی سایت های قرآنی گفت: برای معرفی سایت های قرآنی ملاک ها و معیارهای خاصی وجود دارد نخست این که رنک گوگل متعلق به این سایت چقدر بالاست؟ وقتی در گوگل، کلمه قرآن یا قرآنی و یا کلمات مرتبط را جستجو می کنید، برخی سایت های خاص به دلیل کلمات کلیدی آن مطلب و یا میزان و تعداد بازدید از جمله سایت های پر بازدید و فعال هستند که راحت شناسایی می شوند. هرچند برخی سایت ها ممکن است چندی است رها کرده و کار را ادامه نمی دهند اما با توجه به محتوای غنی آن، گوگل هنوز و همچنان آن را می شناسد و جزء لینک های اول خود قرار می دهد.
باقری افزود: امروز کاربران ما به سوی شبکه های اجتماعی، چه شبکه های مجاز و چه غیر مجاز تمایل و سوق پیدا کرده اند. اما سخن آن است که چرا شبکه های مجازی مذهبی که در داخل کشور راه افتاده است تقویت نمی شوند؟
شبکه های مجازی ما حداقل مخالف با احکام قرآن نباشند
وی تصریح کرد: این که شبکه های مجازی داخلی ابتدا در ظاهر و سپس در محتوا حال و هوای قرآنی داشته باشند یا حدالاقل مخالف با احکام قرآنی نباشند، یک یا دغدغه های ماست. مقام معظم رهبری چندی پیش شورای عالی فضای مجازی را راه اندازی کردند و امروز انتظار آن است که این شورا با راهکارهای مشخص زودتر این کار را به انجام و نتیجه برسانند.
این محقق علوم قرآنی افزود: چرا ما با دست خود شبکه های مجازی که با اهداف ضدانقلابی، ضد اخلاقی و ضدامنیتی هستند تقویت می کنیم؟ بخشی از آنها فیلتر هستند اما ما با لینک دادن، آنها را در میان جوانان خود مشهور می کنیم در حال که هنوز بسیاری از آنها نزد اکثریت قاطع کاربران اینترنت، چه کابرهای حرفه ای و چه غیرحرفه ای ناشناخته است. چرا ما با دست خود آنها را ترویج می کنیم؟ به جای این کار شبکه های مجازی داخلی را که با بودجه عمومی یا خصوصی اداره می شوند تقویت کنیم .
پایان پیام/
نظر شما