به گزارش خبرگزاری شبستان، گزیده سرمقاله های امروز 24 مرداد برخی از روزنامه ها به شرح زیر است:
کیهان:
روزنامه کیهان در یادداشت امروز خود با عنوان دو نقطه مشترک ما و حریف! به قلم حسین شریعتمداری به بررسی بیانات رهبر انقلاب در دیدار اساتید پرداخته است که در بخشی از آن می خوانیم:
عصر روز یکشنبه هفته جاری، رهبر معظم انقلاب در دیدار نخبگان و اساتید دانشگاه ها با ایشان، نشانه های مستندی ارائه فرمودند که از تغییر هندسه سیاسی، اقتصادی و اجتماعی جهان حکایت می کرد. حضرت آقا، پیش از این نیز با اشاره به شواهد و نمونه های روشنی، از نزدیک شدن تاریخ به یک «پیچ بزرگ» خبر داده و بر آن تاکید داشته اند. وجیزه پیش روی نگاهی است گذرا به پاره ای از آنچه این روزها در جای جای جهان و مخصوصا در جهان اسلام جریان دارد و به زبانی دیگر از همین تغییر بنیادین در هندسه و ساختار جهان و نزدیک بودن «پیچ بزرگ تاریخ» حکایت می کند.
توضیح آن که ما و نظام سلطه بین الملل- بخوانید آمریکا و متحدانش- در این نقطه اشتراک نظر داریم که پیچ بزرگ تاریخ نزدیک است و در این پیچ، هندسه و ساختار سیاسی، اجتماعی و اقتصادی جهان به گونه ای بنیادین زیر و رو شده و تغییر می کند. اما نکته درخور توجه این که هم ما و هم نظام سلطه بین الملل در این زمینه یک نقطه اشتراک دیگر نیز داریم و آن، این که هر دو طرف بر این باوریم و می دانیم که تاریخ به نفع و به سمت و سوی اسلام با آموزه ها و قرائت اسلام ناب محمدی(ص) که ایران اسلامی پرچمدار آن است در حال چرخش است و به همین علت، هندسه سیاسی و اجتماعی جهان نیز در این راستا شکل می گیرد.
یادداشت پیش روی اشاره ای گذرا به مستندات و شواهد و قرائنی دارد که از حرکت یاد شده حکایت می کند. بخوانید؛
رسالت:
روزنامه رسالت در سرمقاله امروز خود با عنوان جهان آینده؛ جنبش عدم تعهد و راهبردهای ایران به قلم صالح اسکندری تحلیل بیانات رهبری پرداخته است که در بخشی از آن می خوانیم:
بیانات حضرت آیت الله خامنه ای در دیدار صدها نفر از اساتید، محققان و پژوهشگران دانشگاهها بار دیگر نقش عظیم تولید علم و دانش را در تحولات شگفت آور هزاره سوم پررنگ ساخت. رهبر معظم انقلاب، جهان را در حال گذر و تحول به سمت یک «ساختار و هندسه جدید سیاسی، اقتصادی و اجتماعی» خواندند و با تبیین جایگاه و نقشآفرینی ویژه ملت ایران در این تحول عظیم تاریخی تأکید کردند: «نخبگان کشور از جمله دانشگاهیان میتوانند با عمل به وظایف بسیار مهم خود در این برهه بسیار حساس تاریخی، به ارتقای جایگاه ایران در ساختار جدید جهان، کمک تعیین کنندهای کنند.»
بعد از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی در سال 1991 به واسطه تغییرات هژمونیک و حرکت جهان به سوی نظام تک قطبی، برتری جغرافیای تولید علم در آمریکای شمالی که از حدود 200 سال پیش زمینه های آن مهیا شده بود، تثبیت شد. آمریکایی ها چند دهه است که رتبه اول تولید علم در جهان را به خود اختصاص داده اند. به عنوان مثال بر اساس آخرین آمار پایگاه استنادی اسکوپوس طی دوره هفت ماهه یعنی از اول سال میلادی تا اوت 2012 ، ایالات متحده با حدود 282 هزار و 665 مقاله در رتبه اول جهان قرار دارد.
تهران امروز:
روزنامه تهران امروز در سرمقاله امروز خود با عنوان سیاست جاهطلبانه آنکارا و نتایج آن به قلم حجت کاظمی به تحلیل سیاست ترکیه در بحران سوریه پرداخته است که در بخشی از آن می خوانیم:
جهت گیری سیاست خارجی ترکیه در بحران سوریه می رود که به چالشی مهم برای دولت حزب عدالت و توسعه و شخص رجب طیب اردوغان بدل شود.در تازهترین تحول علاوه بر شکل گیری برخی اعتراضات از سوی علویهای ترکیه،تحرکات حزب پ ک ک در مرز سوریه و ترکیه تشدید شده و مشکلات زیادی را برای ارتش ترکیه ایجاد کرده است. احزاب مخالف دولت در ترکیه؛ اردوغان را به بی تدبیری و وارد شدن در منازعه ای بی فایده متهم کرده و عنوان کرده اند که ترکیه وارد زمینی شده است که فایده ای از آن نخواهد برد. در واکنش به همین انتقادها بود که نخست وزیر ترکیه طی سخنانی که حاکی از عصبانیت شدید وی بود، به ایران و احزاب مخالف تاخت و بر تداوم سیاست براندازی در سوریه تاکید کرد.
وطن امروز:
روزنامه وطن امروز در سرمقاله امروز خود با عنوان چند کلمه با آقای هاشمی به قلم مهدی محمدی به تحلیل سخنان رفسنجانی در دیدار با روحانیون پرداخته است که در بخش از آن آمده است:
آقای هاشمیرفسنجانی هفته گذشته در دیدار با کسانی که «جمعی از علما و روحانیون» خوانده شدهاند، از برنامه کاری خود ظرف ماههای باقیمانده تا انتخابات ریاست جمهوری پرده برداشته است. هاشمی ضمن تاکید بر اینکه «از من خواسته میشود بیشتر درباره مسائل کشور موضع بگیرم» -که البته معلوم نیست چه کسی یا کسانی از ایشان چنین درخواستی کردهاند- 2 نکته کلیدی گفته است که با توجه به مجموعه اطلاعات موجود میتوان گفت برنامه کاری جریان فتنه تا زمان انتخابات چیزی غیر از این دو نیست.
نخست اینکه هاشمی ضمن بحرانی خواندن شرایط کشور، راه خلاصی از این بحران را «نرمتر کردن مواضع در صحنه بینالمللی» دانسته و گفته است «ما اساسا نباید به اینجا میرسیدیم».
دوم، در محیط داخلی هم توصیه هاشمی این است که برای عبور از وضعیت فعلی باید همه گروههایسیاسی در فرآیندهایی مانند انتخابات مشارکت داده شوند و نوعی وحدت ملی شکل بگیرد (اگرچه او از اصطلاح وحدت ملی استفاده نمیکند.)
جمهوری اسلامی:
روزنامه جمهوری اسلامی در سرمقاله امروز خود با عنوان با اصحاب سفرههای رنگارنگ به بررسی نامه یک پزشک خطاب به مسئولان و حقوق بازنشتگی پرداخته است که در بخشی از آن می خوانیم:
ماه مبارک رمضان در حال سپری شدن است و در حالی که برگزاری مهمانیهای بزرگ و مکرر با سفرههای رنگارنگ ادامه دارد، نامه یک پزشک بازنشسته که از کمبود حقوق بازنشستگی و سنگینی مخارج شاکی است، روی میز کار بعضی از مسئولین و بعضی از مدیران روزنامهها خودنمائی میکند.
معلوم نیست چند نفر از مخاطبان این پزشک، نامه او را خواندهاند و چند نفر برای حل مشکل او و به طور کلی حل مشکل کسانی که مانند او کمرشان زیر بار مخارج سنگین زندگی خم شده اقدام کردهاند. کاری که از دست ما بر میآید اینست که بخشی از نامه این پزشک بازنشسته را در اینجا منعکس کنیم تا حجت بر آنان که مسئولیت حل مشکلات شهروندان را برعهده دارند تمام شده باشد. اینکه از این پس این حضرات چه اقدامی خواهند کرد به احساس مسئولیتی مربوط است که خواهند داشت.
پایان پیام/
نظر شما