حجتالاسلام والمسلمین رحیم کارگر، مدیر گروه آینده پژوهی پژوهشگاه مهدویت و آینده پژوهی درباره ضرورت وجود امام و ولی در جامعه، به خبرنگار شبستان گفت: ضرورت وجود امام در تمامی ابعاد احساس میشود و این مسئله از چند محور که یکی از اساسیترین آنها بحث عقلانی است می تواند مورد بحث و بررسی قرار گیرد.
وی با بیان این مطلب که در طول تاریخ بشر نیازهای مختلف معنوی و فکری برای رسیدن به عدالت و آرامش را تجربه کرده است، اظهارکرد: بیشتر مقاطع تاریخی این نیازها مورد بی توجهی قرار گرفته است مگر در مراحلی که پیشوا یا ولی از جانب خدا انتخاب شده و مردم از طریق آن حجت الهی نیازهای خود را سامان بخشیده اند.
وی وجود امام در جامعه را لازمه زندگی انسان خواند و تصریح کرد: با توجه به ضعفهای وجودی انسان، امام به عنوان پیشوا و راهنمایی که از همه، تواناتر و به منبع وحی و غیبت نزدیکتر است، میتواند انسان را به سرمنزل مقصود رهنمون شود.
عضو هیئت علمی مرکز تخصصی مهدویت ادامه داد: انسان موجودی است که به طور فطری علاقهمند به رشد و کمال بوده و و درپی سیر و سلوک عرفانی به مراحل بالاتر کمال است و این امر محقق نمی شود مگر با رهنمون شدن آدمی به مسیر هدایت توسط امامان.
وی با اشاره به نزدیک شدن ایام محرم و عزاداری امام حسین(ع) عنوان کرد: بنابر گفته بسیاری از عرفا، رسیدن به توحید نیازمند سیر و سلوک عرفانی است از این رو بهترین کشتی برای رسیدن به خدا کشتی امام حسین(ع) است که ارتباط قلبی با ایشان ما را به توحید، معرفت و وصال الهی میرساند.
حجت الاسلام کارگر افزود: ظهور امام عصر(عج) نه تنها مردم را به تعالی روحی و عقلانی واقعی می رساند بلکه رشد علمی را نیز برای انسان ها رقم می زند.
وی با اشاره به وجود مجهولات بسیار برای بشر گفت: رشد صنعت و فناوری انسان را از کنترل و مهار ابهامات و رفع نقایص خود ناتوان کرده است و زمانی این مشکل مرتفع می شود که امام متصل به علم الهی برای مراجعه مردم و اتخاذ راهکارها حضور داشته باشد.
حجت الاسلام کارگر درباره اهمیت ترویج فرهنگ مهدویت و امامشناسی و مخاطرات دوری از آن در جامعه تاکید کرد: همواره مشکلاتی پیش روی مسلمانان وجود داشته که از عدم مراجعه به امام و ضعف در تبعیت از امام و ولی واقعی جامعه و حجت حقیقی که خدا برای جامعه مشخص کرده، ریشه می گیرد.
مدیر گروه آینده پژوهی پژوهشگاه مهدویت و آینده پژوهی با بیان این مطلب که مشکلات کنونی مسلمانان ناشی از عدم تبعیت از امام و ولی مسلمانان است، افزود: باید مرجعیت علمی امامان که در بستر کتاب الهی شکوفا شده است را پذیرفت، چرا که دوری و بیاعتنایی به اصولی که ائمه تصویب کردهاند ما را در وادی انحطاط علمی کشانده و محتاج علوم ناقص میکند.
وی تصریح کرد: جامعه علمی نیازمند پذیرش تکتک مبانی و معیارهای مرجعیت علمی است و حتی اهل سنت علیرغم عدم پذیرش مرجعیت سیاسی اهل بیت(ع) باید مرجعیت علمی آن بزرگواران را پذیرا باشند.
حجت الاسلام کارگر با ابراز تاسف از وضعیت کنونی جامعه علمی ابراز عنوان کرد: تخطی از مرجعیت سیاسی اهل بیت(ع) از عوامل این ضعف علمی و بینشی است که موجب لطمات جبرانناپذیر به ویژه به جامعه شیعی شده و انسان را به اطاعت طاغوت، مفسدان و ظالمان گرفتار می کند.
وی وظیفه جامعه کنونی را محور قرار دادن مرجعیت سیاسی اهل بیت(ع) به ویژه امام زمان(عج) معرفی کرد و افزود: عصر غیبت باید از افراد مورد قبول حضرت تبعیت شود که البته این افراد قطعا بیدین، سکولار، ظالم، مفسد و دنیاگرا نیستند.
عضو هیئت علمی مرکز تخصصی مهدویت پذیرش مرجعیت هدایتی اهل بیت(ع) را از دیگر عوامل نجات بخش بشر خواند و گفت: جامعه بشری برای رسیدن به هدایت و صراط مستقیم باید مرجعیت هدایتی اهل بیت(ع) را بپذیرد و به سخنان آنان عمل کند.
وی جامعه کنونی را نیازمند دعا و عنایات حضرت ولی عصر(عج) دانست و ابرازکرد: این نفوذ باطنی ائمه به ویپه حضرت امام زمان(عج) در دستگیری از انسانهای حقشناس و حقطلب جلوههایی عجیب در دنیای کنونی ایجاد کرده است.
حجت الاسلام کارگر با بیان این مطلب که انسان امروز در عصر امتحانات، سختیها، تردیدها، فتنهها، انحرافات و تشکیکها قرار دارد، خاطرنشان کرد: اطاعت و حمایت از ولیفقیه زمان، آیتالله خامنهای از دیگر مسئولیتها در جامعه شیعی است.
پایان پیام/
قرآن و معارف: حجتالاسلام کارگر با تاکید بر لزوم پذیرش مرجعیت سیاسی اهل بیت(ع) این مرجعیت را تنها راه گذر از فتنه ها و انحرافات جامعه کنونی دانست.
کد خبر 1621
نظر شما