به گزارش خبرنگار شبستان، جواد تاجیک، دبیر ستاد مرکزی راهیان نور در نشست خبری تشریح برنامه های این ستاد با اشاره به سامانه امداد یاور در کاروان های نور گفت: کاروان هایی که در مناطق جنوبی کشور با مشکلات مختلفی از جمله در زمینه مسائل مالی، اسکان و وسیله نقلیه، مسمومیت، تصادف یا هر مشکل دیگری روبرو می شوند یک تیم امدادی در حداقل زمان ممکن به کمک آنها می شتابد. سامانه امداد یاور امسال برای سومین سال متوالی با کمک سپاه، ارتش، هلال احمر، اورژانس، نیروی انتظامی و سایر دستگاه های استان های جنوبی کشور به امدادرسانی می پردازند.
وی افزود: امسال در کلیه یادمان های دفاع مقدس با کمک وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی یک پزشک خواهر و یک پزشک برادر مستقر می شود که این موضوع به امنیت روانی و بهداشتی کاروان ها کمک می کند.
تاجیک یادآور شد: همچنین کلیه خادمین، راویان، زائران و متولیان امر راهیان نور از خدمات بیمه ای در بخش حوادث و مسئولیت ها برخوردار می شود. امسال یک میلیون و 600 هزار نفر به عنوان زائر و 7 هزار نفر به عنوان خادم از تسهیلات بیمه ای استفاده می کنند تجهیز بیمارستان ها و درمانگاه هایی که در مسیر زائران قرار دارد از دیگر اقدامات ستاد مرکزی راهیان نور بوده است.
دبیر ستاد مرکزی راهیان نور خاطر نشان کرد: تمام مراکز یادمان های دوران دفاع مقدس از پوشش تلفن همراه برخوردار می شود تا در صورت بروز مشکلات احتمالی امکان ارتباط سریع و آسان وجود داشته باشد.
وی یادآورشد: در بخش امنیت نیروی انتظامی امسال در تمام یادمان ها حضور دارد و مجموعه راهور در تمام مسیرهای منتهی به یادمان ها حضور دارند و گشت های نیروی انتظامی در مناطق مستقر هستند. جاده ها و مسیرهای منتهی به مناطق عملیاتی نیز ترمیم و بهسازی و لکه گیری شده است.
تاجیک به تشریح برنامه های فرهنگی ستاد راهیان نور پرداخت و گفت: در بخش فرهنگی با توجه به نوع مخاطب کودک و نوجوان و جوان و خانواده بسته های فرهنگی در قالب کوله بار به زائران آماده شده است و بحث دوم تداوم ارتباط زائران با مجموعه راهیان نور است که زائران می توانند از طریق فرم های ثبت نام ارتباط خود را با ستاد راهیان نور ادامه دهند. برپایی نمایشگاه، اجرای سرود و برنامه های خاص در یادمان ها از جمله برنامه های فرهنگی ستا راهیان نور است.
دبیر ستاد مرکزی راهیان نور اذعان کرد: بعد از یک وقفه دوساله مجددا حضور یگان های ارتش و نیروهای مسلح را در کنار نیروهای جهاد سازندگی در مناطق فراهم شده است. یک گروه ترکیبی از راویان (راویانی جهاد سازندگی، روحانیون، ارتش به همراه هفت هزار خادم افتخاری) در مناطق حاضر هستند.
وی گفت: امسال بستر مناسبی نیز برای حضور رزمندگان دوران دفاع مقدس، خانواده های شهدا به خصوص خواهران رزمنده در سوسنگرد، آبادان و خرمشهر و حضور فرماندهان نیروهای مسلح را در مناطق فراهم شده است.
تاجیک تصریح کرد: در بخش اطلاع رسانی هماهنگی هایی با صداوسیما صورت گرفته است تا ورود این رسانه به بحث کاروان راهیان نور صرفاً ظاهری نباشد. از بعد محتوایی نیز برنامه هایی چون حضور خادمان افتخاری، حضور کاروان های خارجی و راویان جوان در مناطق از جمله محورهایی است که سازمان صداوسیما می تواند به آنها بپردازد.
دبیر ستاد مرکزی راهیان نور خاطرنشان کرد: برای ایجاد پیوند بین مردم خوزستان و زائران خدماتی از طرف ستاد راهیان نور در مناطق و روستاهای محروم این استان ارایه می شود، 15 نقطه از مناطق استان خوزستان از خدمات اردوهای جهادی دو درمانگاه سیار در نقاط محروم مرتبط با راهیان نور مستقر هستند که دارای داروخانه سیار، پزشک و دامپزشک هستند، ایستگاه های صلواتی نیز برای استفاده مردم برپا می شود.
وی از راه اندازی یادمان های جدید خبر داد و یادآورشد: بعضی از عملیات های مهم ما در دوران دفاع مقدس یادمان ندارند از جمله یادمان های جدیدی که امسال ایجاد شده است. یادمان شهدای حور و عملیات بدر در منطقه عملیاتی بدر است که معراج شهدای شهید محمودوند امسال در این مکان مستقر می شود، یادمان دوم در جبهه ذوالفقاریه آبادان است که این جبهه خط مقدم درگیری در روزهای آغازین جنگ به شمار می رود.
تاجیک گفت: یادمان سوم محور عملیات کربلای 4 بین خرمشهر و جزیره مینو است که این یادمان از جذابیت های طبیعی مانند رودخانه و جذابیت های تاریخی بهره مند است.
وی از گویا سازی شهر سوسنگرد و شهر خرمشهر خبر دادو خاطر نشان کرد: در سوسنگرد نقطه ای از شهر که محل شهادت و مزار شهید محمدرضا سبحانی است به عنوان نقطه بازدیدی کاروان ها مهیا شده است صد نقطه از خرمشهر نیز با تابلوها و پوسترهای دوران دفاع مقدس گویاسازی می شود.
پایان پیام/
نظر شما