آیا مبنای جنگ در یوگسلاوی دروغ بود؟

عکس هایی که یک آلمانی در اواخر ژانویه 1990 آنها را گرفته بود از سوی وزیر دفاع این کشور برای توجیه مداخله فوری ناتو در جنگ کوزوو مورد استفاده قرار گرفت. مبنای که اکنون باید به آن را دقیق تر دید.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از رادیو صدای روسیه،آلمان با ادعاهای دروغ و جعل حقایق وارد جنگ علیه یوگوسلاوی شد.اعترافات جنجالی «هنینگ هنتز»، پلیس آلمانی که در دهه 90 در «سازمان امنیت و همکاری اتحادیه اروپا» در کوزوو خدمت می کرد تاکیدی بر این حقیقت است.
عکس هایی که هنتز در اواخر ژانویه 1990 آنها را گرفته بود از سوی «رادولف اسکارپینگ» وزیر دفاع آلمان برای توجیه مداخله فوری ناتو در جنگ کوزوو مورد استفاده قرار گرفت.
او عکس های شبه نظامیان کشته شده در روستای «روگوو» را به عنوان عکس قربانیان آلبانی بی گناه به مردم نشان داد.
اما آنچه واقعا در کوزوو در اوخر ژانویه 1999، چند ماه قبل از آغاز عملیات ناتو علیه یوگوسلاوی اتفاق افتاد،چه بود؟
بنابر گزارش منابع صرب، بیش از 20 نفر از تروریست های ارتش آزاد کوزوو در «روگوو» کشته شدند و این در حالی بود که رسانه های جمعی غرب تاکید داشتند که حداقل 9 نفر از آنها از شهروند و غیر نظامی  بودند.
به ویژه،روزنامه نیویورک تایمز اینطور گزارش داده بود که بر اساس گفته های فرمانده این عملیات تنها 4 تن از کشته شدگان در این روستا ازشبه نظامیان ارتش آزاد کوزوو بودند و او اطلاعات دیگری درباره دیگران ندارد.
در روز 29 ژانویه «هنینگ هیتز»، نماینده «سازمان امنیت و همکاری اتحادیه اروپا» در «روگوو» بود. او نظر خود درباره حضور در آنجا و مسائلی که دیده بود با گزارشگر صدای روسیه،لووانا ووکوتیک، در میان گذاشت.
او تصویر واقعی از آنچه در آنجا رخ داده بود،ارائه داد.
هیتز گفت که این جریان هیچ ارتباطی با کشتن شهروندان آلبانی نداشت.
وی در یاین باره گفت:ما در آنجا 25 جسد شامل 1 نفر در یک اتوبوس و برخی دیگر در نزدیکی یک خودرو کشف کردیم و بقیه جسدها هم در جایی که به عنوان گاراژ استفاده می شد، قرار داشتند.اطراف این محل با برف زیادی پوشیده شده بود اما هیچ ردپایی در آنجا نبود. نظر من این بود که این جسدها از جای دیگر و احتمالا یک روز قبل از درگیری میان پلیس صرب و شبه نظامیان ارتش آزاد کوزوو به این مکان آورده شده بودند.
در آن زمان«رودولف اسکارپینگ»، وزیر دفاع آلمان تنها چند عکس از عکس هایی را که هنتز آنها را گرفته بود به نمایش گذاشت و به دلایلی اعلام کرد که این عکس ها را یک افسر آلمانی گرفته است.

هنتز در این باره می گوید:بنابراین اسکارپینگ موفق شد تا افکار عمومی را قانع کند که «انسان های بد» یا صرب ها بار دیگر آلمانی های بی گناه را کشته اند و موجی از مهاجرت از این کشور را موجب شده اند.
وی می افزاید:برای آلمان ها این بدان معنا بود که آنها برای اولین بار پس از جنگ جهانی دوم در یک عملیات نظامی شرکت می کردند.
هنتز تصریح می کند :به عقیده من در آن زمان در مورد وضعیت و شرایط در کوزوو اغراق شده بود. وقتی من از کوزوو بازدید کردم لزومی برای اینکه آلبانی ها خانه های خود را ترک کنند،ندیدم.مهاجرت واقعی با آغاز بمباران آغاز شد.
وی بار دیگر خاطذ نشان می کند که بخش عمده ای از گزارش ها در مورد وضعیت در کوزوو اغراق آمیز همواره علیه صرب ها بود.
پاکسازی قومی در کوزوو به عنوان بهانه ای برای بمباران یوگوسلاوی استفاده شد و آن رویداد در روستای روگوو یک بار دیگر نشان می دهد که کمپین «پی آر» علیه بلگراد با استفاده از سندسازی و داستان های ساختگی ایجاد شده بود.
بر اساس گزارش ها،پس از کشتن 40 شهروند آلبانی در «Rachak» جرقه حمله به ذهن ناتو خطور کرد.
اما کارشناسانی که گزارش های محکمه ای را مورد مطالعه قراردادند نتیجه گیری کردند که هیچ مدرکی دال بر اینکه این کشته شده ها شهروند بوده و به دست نیروهای صرب کشته شده بودند، وجود نداشت.
این تکنولوژی الان هم مورد استفاده قرار می گیرد. به عنوان مثال عکس هایی که در سال 2003 میلادی در عراق گرفته شده در اخبا رسانه ای استفاده شده تا مرگ شهروندان سوریه ای نشان داده شود.

تاثیر دراماتیک مطلوب از این عکس ها با استفاده از برنامه های ویرایش عکس به دست می آید.به عنوان مثال،یک خانواده سوری در خیابان های شهری که شرایط عادی داردریالقدم می زنند و در پس زمینه عکس ساختمان های مخروبه نشان داده با استفاده از این شگردها نشان داده می شود.

 

کد خبر 161754

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha