نبود سالن تخصصی مهم ترین معضل تئاتر یزد است

مشاور هنرهای نمایشی مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی یزد، نبود یک یا چند سالن تخصصی تئاتر (بلاک باکس) در استان را مهم ترین معضل سخت افزاری حال حاضر تئاتر در یزد ذکر کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از استان یزد، عباس ملازینلی، مشاور هنرهای نمایشی مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در نشست مشترک کانون های تخصصی تئاتر استان و شورای مرکزی انجمن نمایش با ارائه گزارشی از چگونگی روند تاسیس و تشکیل کانون های تخصصی تئاتر استان نقش این کانون ها را در تدوین و برنامه ریزی جامع و هدفمند برای تئاتر استان برشمرد و گفت: برنامه ها و تصمیمات کارشناسانه کانون ها با توجه به منشا صنفی و تخصصی که دارا می باشند مقبولیت عمومی بیشتری را در بین هنرمندان تئاتر خواهد داشت.

ملازینلی ابراز امیدواری کرد: با ساز و کاری که برای مشارکت هر چه بیشتر کانون های تخصصی تئاتر در برنامه ریزی برای تئاتر استان پیش بینی شده است شاهد گسترش هر چه بیشتر دید حرفه ای در بین هنرمندان این رشته باشیم.

 

مشاور هنرهای نمایشی مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی یزد نبود یک یا چند سالن تخصصی تئاتر (بلاک باکس) در استان را مهمترین معضل سخت افزاری حال حاضر تئاتر در یزد ذکر کرد که تقریبا تمامی فعالیت های نمایشی استان را تحت الشعاع خود قرار داده است.


بهرام عبدالحسینی، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد در این نشست گفت: منتظر دریافت آیین نامه جامع کانون های تخصصی تئاتر برای ابلاغ هستیم.

عبدالحسینی افزود: ضمن تایید و به رسمیت شناختن مجدد کانونهای تخصصی تئاتر استان از مجموعه تلاشگران نمایش می خواهم تا برنامه ریزی وسیاست راهبردی مشخص و جامعی را برای رشد و گسترش تئاتر در استان تدوین وارایه نمایند.

وی با اشاره به سخنانش در همایش بزرگداشت تئاتر استان (اردیبهشت تئاتر استان) مبنی بر ضرورت تصویب و تایید اساسنامه و آیین نامه کانون ها ی تخصصی تئاتر در مجامع عمومی تخصصی مربوطه اشان رشد و ارتقای جایگاه کانون ها را منوط به میزان کارکرد و داشتن برنامه ای عملی و جامع توسط متولیان کانون ها دانست و بر همکاری همه جانبه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی با متولیان تئاتر استان در رابطه با رشد و گسترش روز افزون این هنر مردمی تاکید کرد.

عبدالحسینی گفت: متاسفانه تئاتر ما دچار روزمرگی شده است.

وی از هنرمندان این رشته خواست ؛تا دست در دست هم برای رفع این معضل و ارتقای جایگاه آن در استان بکوشند.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد گفت: مسئولان مربوطه در رابطه با ساخت و تکمیل تالار مرکزی یزد متقاعد شده اند که این مجموعه فرهنگی هنری بزرگ نیاز مبرم به یک سالن کف (بلاک باکس) دارد که امیدواریم بتوانیم در رابطه با پیش بینی ساز و کار لازم برای انجام این مهم موثر باشیم.

وی ضمن اعلام آمادگی برای برگزاری نشست های جداگانه با هر یک از کانون های تخصصی تئاتر استان از مدیریت انجمن نمایش خواست تا ارتباط موثر تر ومستمری را با نهادهای مرکزی تئاتر در تهران اعم از انجمن نمایش کشور و اداره کل هنرهای نمایشی وزارت ارشاد داشته باشد.

عبدالحسینی با اشاره به تخصصی بودن نمایش کودک و نوجوان و فعالیت هایی که برای کودکان و نوجوانان انجام می شود با پیشنهاد کمیته تئاتر کودک و نوجوان استان مبنی بر تشکیل شورای تخصصی صدور پروانه نمایش کودک و نوجوان در استان موافقت کرد و در این رابطه قول پیگیری داد.

در ادامه این نشست نمایندگان هر یک از کانون های 5 گانه تخصصی تئاتر آقایان محمد رضا امیرخانی دبیر و نماینده کانون نویسندگان و منتقدان، حیدر نیک آیین نماینده کانون کارگردانان، سید مرتضی فخر موسوی دبیر و نماینده کانون بازیگران، محمد رضا صاحب جلال دبیر و نماینده کانون طراحان و عوامل صحنه و  رقیه دوست فاطمی ها نماینده کانون تئاتر کودک و نوجوان به ترتیب به بیان دیدگاه های کانون مربوطه و معضلات و مشکلات موجود در حوزه تخصصی خودشان پرداختند.

سپس محمد رضا ابوالحسنی رییس انجمن هنرهای نمایشی استان یزد با بیان این نکته که یکی از دلایل ایجاد و راه اندازی کانون های تخصصی تئاتر تقویت فعالیت های صنفی تئاتر در استان بوده است گفت: هرمشکل و احیانا تنگ نظری نباید مانعی برای فعالیت های کانون ها باشد.

وی با تشریح گوشه ای از فعالیت های انجمن نمایش در یک سال گذشته از هنرمندان تئاتر استان خواست با ارایه دیدگاه ها و برنامه های عملی و سازنده خود در ساماندهی و پیشبرد هر چه بیشتر فعالیت ها در تئاتر استان مشارکت فعال تری داشته باشند.

به گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد، حسین آقایی عضو کانون نویسندگان و منتقدان در ادامه این نشست گفت: ما باید در برنامه ریزی و فعالیت هایمان نگاه استانی داشته باشیم تا این برنامه های جامع و استانی بتواند گامی مثبت در تقویت و رشد تئاتر شهرستان ها باشد.

جعفر دلدلزاده، عضو کانون طراحان و عوامل صحنه هم در صحبتی کوتاه از نگاه ضعیف برخی مدیران و مسئولان کلان استان پیرامون ضرورت وجود تئاتر در جامعه ابراز تاسف کرد و آن را عاملی بازدارنده برای رشد و گسترش این هنر انسان ساز و مادر دانست.

پایان پیام/

کد خبر 161708

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha