حجتالاسلام سیدمرتضی صاحبفصول، معاون برنامهریزی، نظارت و ارزیابی ستاد اقامه نماز کشور با اشاره به اینکه از میان 80 هزار مسجد کشور نیمی از مساجد امام جماعت ندارند به خبرنگار شبستان گفت: لازم است دولت همانگونه که به مسئله بهداشت، درمان و آموزش مردم توجه دارد در زمینه تربیت امام جماعت و روحانی برای مساجد هم تلاش و برنامه ریزی داشته باشد.
وی با تاکید بر اینکه تربیت امام جماعت برای مسجد ضرورتی مهم است، گفت: یکی از دلایلی از مساجد آن چنان که باید و شاید استقبال نمی شود، کمبود نیروی انسانی و امام جماعت متخصص و متبحر است. به فرموده امام خمینی (ره) همانطور که کشور به طبیب نیاز دارد به روحانی نیز نیاز دارد بنابراین مسئولین باید به این نیاز و دغدغه عمومی توجه و در راستای جبران این کمبود تلاش کنند.
حجتالاسلام صاحبفصول به راهکارهای جبران کمبود امام جماعت و روحانی متخصص پرداخت و ادامه داد: باید مسئولان و حوزه های علمیه برای تربیت روحانی و امام جماعت که محورمسجد است اقدامات اثرگذاری داشته باشند چرا که مسجد اگر آباد شود و به همه کارکردهای خود دست یابد بدون شک بسیاری از مشکلات جامعه رفع میشود.
وی خاطرنشان کرد: بسیاری از جرایم و خشونتهای که در جامعه شاهدیم به دلیل آن است که نقش رهبری که امام جماعت در جامعه باید داشته باشد، کم شده است در واقع بسیاری از مشکلات کشور با روحانی و امام جماعت متخصص و برقرای ارتباط دوستانه و مستحکم میان مردم و امام جماعت جبران میشود. از طرفی در جامعه فعلی باید روحانیون به عنوان امام مسجد مدارج علمی منطبق با مدیریت مسجد کسب کنند و از لحاظ اعتماد باید به مرحله ای برسند که امین مردم باشند.
حجتالاسلام صاحبفصول با اشاره به اینکه کارکردهای مساجد باید در جامعه تبیین و احیا شود، خاطرنشان کرد: برای رسیدن به کمال بهرهبرداری از مسجد باید برنامهریزی صورت گیرد. در حال حاضر مسئولیت پیگیری مشکلات مساجد و تبلیغ بر عهده روحانی، هیئت امنا و خادمان است در حالی که در کشور سکولار همانند ترکیه دولت نه تنها در داخل کشور برای مساجد مبلغ دینی تربیت می کند بلکه برای دیگر کشورها نیز روحانی و مبلغ تربیت می کند.
وی تصریح کرد: باید سازمانی همانند مرکز رسیدگی به امور مساجد مسئول رفع مشکلات مساجد شود و مشکلات مساجد همچون سنجش افکار، آسیبشناسی کم رونقی مساجد و آموزشهای ضمن خدمت برای امامان جماعت مساجد و خادمان را برعهده گیرد. علاوه برآن لازم است مشارکت دقیقی میان ملت و دولت در زمینه مساجد به وجود آید و وظایف تقسیم شود زیرا که مردم نمیتوانند نهاد ناظر و کارپرداز در زمینه مساجد تشکیل دهند و این اقدام بر عهده نظام و حاکمیت است در عین حال باید ساخت مسجد، تأمین نیروی انسانی بر عهده مردم باشد زیرا در صورتی که مساجد در این زمینه دولتی باشند کار مساجد به نحو احسن پیش نمی رود.
معاون برنامهریزی، نظارت و ارزیابی ستاد اقامه نماز کشور با اشاره به اینکه محور مسجد امام جماعت است، گفت: عناصر و گردانندگان مساجد، روحانیون و امام جماعت باید مهارتهای لازم را داشته باشند چرا که روحانی که برای خدمتهای دیگر تربیت شده است، نمی تواند از عهده مدیریت مسجد بر آید و باید امام جماعت متخصص و با مهارت لازم را داشته باشد چرا که اگر این مهارتها را نداشته باشد نمیتواند وظایف خود را به خوبی انجام دهد. بنابراین شیوه تبلیغ، گرداندن مسجد، مدیریت فرهنگی، صلاحیت امامت از مؤلفههای امام جماعت است که مسئولان باید در راستای تربیت آنها تلاش کنند.
پایان پیام/
نظر شما