خانه پدربزرگم وقفی بود

داود رشیدی گفت: پیشنهاد می دهم که کارگروهی در سازمان اوقاف ستادی متشکل از نویسندگان ، هنرمندان ، بازیگران و چهره های سرشناس جامعه تشکیل و از آنان برای همکاری در زمینه اشاعه فرهنگ وقف دعوت شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان، داوود رشیدی، بازیگر پیشکسوت با اشاره به خاطرات دوران کودکی و نوجوانی خود در خانه وقفی پدربزرگش گفت: پدر بزرگم، در یکی از کوچه های خیابان ری، در خانه ای وقفی زندگی می کرد که بعد از فوتش، این خانه به دایی ام رسید. من دوران کودکی ام را در این خانه گذراندم و فقط می دانستم که خانه وقفی است اما هرگز معنی اش را نمی دانستم تا اینکه بزرگتر شدم و معنی این واژه برایم شفاف تر شد.

 

وی افزود: وقف، فرهنگی است که از گذشته تا امروز در سنت ها و آداب و رسوم مردم ما رواج داشته است. فردی که اموال و ثروت زیادی داشت، قبل از مرگش ، قسمتی از آن را وقف امامزاده ها ، مساجد و ... می کرد تا همگان بتوانند از آن استفاده کنند. متاسفانه در روزگار مدرن امروزی ، مردم اطلاع زیادی از وقف ندارند و سرمایه گذاران بیشتر به فکر افزایش سود مادی خود هستند تا بهره معنوی.


رشیدی وجود چنین مشکلی را بدلیل کمبود اطلاعات مردم و تبلیغات اندک دست اندرکاران دانست و گفت: اطلاعات مردم در زمینه وقف اندک است و این به دلیل تبلیغات کم است. مردم ما اطلاعات زیادی درباره وقف ندارند و باید این را بپذیریم. کسانی که در زمین های وقفی خانه سازی کردند ، فقط این اسم را شنیده اند اما نمی دانند وقف چیست و ریشه اش از کجاست؟ این سنت اگر به حال خودش رها شود به فراموشی سپرده خواهد شد.


این بازیگر سینما و تلویزیون راهکار اطلاع رسانی به مردم را استفاده از رسانه های خبری و جمعی عنوان کرد و گفت: در حال حاضر در دنیای ارتباطات و رسانه زندگی می کنیم مردم، عمده ترین اطلاعات را از این رسانه ها دریافت می کنند. کمبود اطلاعات مردم به دلیل ضعف در انعکاس و معرفی موضوع وقف در کشور است. در این زمینه نقش رسانه های جمعی بسیار مهم است، چرا که آنها پل ارتباطی میان مردم هستند . وقف ، خرید این دنیا و آن دنیاست ، خرید آرامش است و این را مردم باید درک کنند تا فرهنگ وقف در جامعه نهادینه شود. در واقع وقف به نوعی خمس و زکات مال در جهت رفاه حال مردم است.


رشیدی با بیان اینکه از طریق ابزارهایی چون تئاتر، سینما و تلویزیون می توان فرهنگ وقف را در جامعه ترویج داد رابطه هنر با مردم را رابطه ای دو سویه و موثر ارزیابی کرد و افزود: ابزارهایی همچون تئاتر، سینما، تلویزیون و ... می توانند به اهداف سازمان اوقاف و امور خیریه در جهت معرفی و شناساندن فرهنگ وقف به مردم کمک کنند. برای این کار ، پیشنهاد می دهم که ستادی در این سازمان تشکیل و از نویسندگان ، هنرمندان ، بازیگران و چهره های سرشناس جامعه دعوت به همکاری شود. تجربه نشان داده که از طریق هنر می توان در میان مردم فرهنگ سازی کرد نه با نصیحت.


وی تصریح کرد : هنرمندان کشورمان، انگیزه و منابعی برای کار در حوزه فرهنگ وقف ندارند. شناخت مردم نسبت به این موضوع اندک است و از طرف دیگر ، جامعه امروزی ما نیاز شدیدی به این فرهنگ دارد ، چون رفته رفته از آداب و سنت های گذشته خود فاصله می گیریم و این زنگ خطری برای ما و نسل های آینده است. نسل های امروز و فردای نیاز دارند تا در این باره بیشتر بدانند و ادامه دهنده راه بزرگان و واقفین گذشته باشند. متاسفانه در زندگی مدرن امروزی ما فرهنگ وقف کم رنگ شده و جز تعدادی معدود، آحاد مردم از آن بی اطلاعند.


داود رشیدی تجلیل از واقفین کشور را یکی از راه های ترویج این فرهنگ و الگوسازی برای مردم دانست و گفت: تجلیل از واقفین و الگو قرار دادن آن ها برای نسل های امروزی ، یکی دیگر از راهکارها به منظور اشاعه فرهنگ وقف است. جوانان کشورمان نیاز به الگو دارند و واقفین و خیرین می توانند بهترین الگوی آینده آنها به شمار روند.


پایان پیام/

کد خبر 16031

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha