به گزارش خبرنگار سیاسی شبستان، محمدرضا باهنر، دبیر کل جامعه اسلامی مهندسین در نشست خبری با اصحاب رسانه گفت: در مورد عضویت اینجانب در فراکسیون رهروان ولایت من با آقای لاریجانی فرم عضویت پر نکردهایم تا آنجایی که اطلاع دارم لاریجانی هم فرمی پر نکرده است، البته این فراکسیون محبت دارند و همه را دعوت میکنند و ما نیز تا جایی که وقت داشته باشیم در جلسات آنها شرکت میکنیم. از نظر نظرات و افکار ما بسیار به فراکسیون رهروان ولایت نزدیکتر هستیم اما بنده رسما فرمی پر نکردهام.
وی در مورد کاندیدای جبهه پیروان ولایت اظهار کرد: جبهه پیروان خط امام و رهبری تغییری در آن ایجاد نشده است، اعضای مرکزی این جبهه توسط تشکلها تعیین میشوند و دبیران کل و اعضای حقوقی جبهه خود در کنار شوراهای مرکزی قرار میگیرند، جبهه پیروان برخلاف احزاب مجمع عمومی ندارد، در این جبهه سخنگو سجادی است و مانند سابق نشستی را طرفین تشکلها و اعضا داریم که برخی گلایهها و نقدها و حمایتهای جدی در این نشست مطرح میشود.
وی افزود: همچنین در هیئترییسه نیز قرار شد اگر مباحثی نیاز به تبیین بیشتر داشت مورد بررسی قرار گیرد. جبهه پیروان امام و رهبری با همان اعضای قبلی و ماندگار کار را پیش میبرد.
وی در مورد کاندیدای ریاستجمهوری برخی از افراد اظهار کرد: انتخابات ریاستجمهوری هم به عنوان جامعه اسلامی مهندسین، جبهه متحد اصولگرا، خط امام و رهبری تاکنون بر روی مصداقهای ریاستجمهوری بحثی نکرده است و افرادی که تاکنون انتخاب شدهاند اقدام انفرادی کردهاند، البته ممکن است جبهه متحد و اصولگرا هم به این انتخابها رأی بدهد. جبهه رهبری هم ممکن است برای تدوین راهبردهای ریاستجمهوری خط مشی را تدوین کنند اما هنوز در مورد فردی جمعبندی نکردهایم و به توافق نرسیدهایم.
وی در مورد جامعه روحانیت مبارز نیز افزود: هنوز از اعضای این جامعه خبر ندارم و اگر خبری شنیده باشید تقوی اعلام کرده است البته ما هم استقبال میکنیم.
باهنر در مورد برخی از شایعات و ارتباطش با دولت تصریح کرد: ما ارتباطمان با تکتک اعضای دولت بر جای خود برقرار است، با احمدینژاد هم بیشتر از هر کس دیگر قبل از انتخابات 20 سال ارتباط صمیمی داشتیم اما سعی کردیم وظایف حقوقی را پایمال اختلافات و دوستیها نکنیم.
این نماینده مجلس ادامه داد: ما به وظایف خود عمل میکردیم و احمدینژاد هم همینطور بود، با ثمرهای و رحیمی نیز ارتباط همینگونه است، اگر قبلا بحث سیاسیای بود الان بحث سیاسی نمیکنیم.
وی در مورد ارتباط مجلس و دولت اظهار کرد: در اوضاع فعلی کمیتههای مشترکی تشکیل شده و در اکثر کمیتهها حضور داریم اما دوستیها و رفاقتها نمیتواند پوششی برای وظایف و همکاریهای حکومتی باشد، البته نقدهایی نیز بر یکدیگر داریم، در مورد پرونده بیمه نیز بنده نه قدرت و نه صلاحیت دخالت در این پرونده را دارم، این موضوع مربوط به کارشناسان امر است.
وی در مورد رقابت جبهههای مختلف در مجلس گفت: جبهه اصولگرایی در مجلس به دو جبهه پایداری و مقاومت تقسیم شد، این گفتمان در حال حاضر هم وجود دارد.
باهنر در مورد همزمانشدن انتخابات ریاستجمهوری و شوراها اظهار کرد: انتخابات شوراها در ادبیات خاص خود قرار دارد و معمولا فعالان سیاسی در تهران و کلانشهرها رقابت میکنند، این رقابت خوب است. همیشه شعارمان این بود که شوراهای شهر و روستا سیاسی نیستند بلکه باید انتخابها انتخابهای اجتماعی و روانشناختی باشد. امور شهر را نباید بر عهده جریانهای سیاسی قرار داد.
وی ادامه داد: انتخابات ریاستجمهوری و شوراها تأثیر متقابل بر هم دارند و باید انتخابات ریاستجمهوری و شوراها از ظرفیت متقابل یکدیگر استفاده کنند.
نماینده مجلس نهم در مورد اصلاح قانون انتخابات یادآور شد: این موضوع در دستور کار مجمع تشخیص مصلحت نظام است اما اینکه این اصلاحات به این دوره برسد، تردید دارم. مجمع باید سیاستها را تدوین کند و قانون مجلس نیز در همین چهارچوب قرار میگیرد.
دبیر کل جامعه اسلامی مهندسین در مورد نظام ریاستی و پارلمانی در کشور اظهار کرد: نظام ریاستی و پارلمانی یک سال قبل توسط مقام معظم رهبری مطرح شد و برخی این موضوع را به عنوان اراده رهبری اعلام کردند اما بعد ایشان اعلام کردند که در تبیین حکومتها مثالی زدهاند، ممکن است در مقطعی حکومت ریاستی یا پارلمانی باشد.
وی افزود: برخی این تحلیلها را اراده رهبری عنوان میکردند اما بعدا ایشان توضیحاتی را اعلام کردند و گفتند این موضوع یک مثال بوده است نه تقدیر.
باهنر در مورد قانون اساسی در این موضوع اظهار کرد: قانون اساسی نیمهپارلمانی و نیمهریاستی است و بنا به گفته مقام معظم رهبری در حال حاضر اختیارات مجلس از بقیه نهادها بیشتر است اما اختیارات ریاستجمهوری نیز زیاد است.
وی در مورد برنامه مجلس و دولت برای همدلی یادآور شد: اصولگرایان همواره مدعی بودهاند که در این همدلی پیشقدم هستیم، مشروط به اینکه اختیارات یکدیگر را به رسمیت بشناسیم، ممکن است یک قانون ضعیف باشد اما قانون لازمالاجرا است، اینکه بگوییم از این قانون خوشمان نمیآید قابل قبول و خوشایند نیست.
باهنر گفت: در بحث بازار و اقتصاد نیز اتفاقاتی افتاد که دولت را به فکر انداخت که میتواند کارهایی را انجام دهد. در مجموع مجلس و دولت با هم جلساتی داشتند و در حال حاضر نیز از این دو قوه کمیته مشترکی تشکیل شده است که برای مدیریت فعلی و آینده بسیار مؤثر است، البته بخشی از مشکلات مربوط به تحریمها و بخشی بر عدم مدیریت مربوط میشود و باید توجه داشته باشیم که نباید تمامی تقصیرها را به گردن تحریمها بیندازیم بلکه باید پیشبینی و تحلیل درستی از مسایل اقتصادی ارایه دهیم تا به حالت قبلی بازگردیم.
وی در مورد انتخابات مجلس نهم یادآور شد: در انتخابات مجلس نهم بایدها و نبایدها مشخص شد و اصولگرایان در دو گفتمان پایداری سال 84 و گفتمان اعتدال مبتنی بر جاذبه حداکثری و دافعه حداقلی با یکدیگر رقابت کردند و این موضوع به عنوان کولهبار تجربه برای آینده پیش رو قرار دارد.
باهنر اظهار کرد: اما این رقابت دو گفتمان نباید تند شود و همه به این دو گفتمان تبدیل شوند، رقیب مشترک نیز از این موضوع نباید سوء استفاده کند.
وی در مورد لغو انتصاب مرتضوی و سخنان رییسجمهور در مورد خرید برخی از نمایندگان اظهار کرد: در مورد خرید یک نماینده و وامدار شدن یک نماینده اظهاراتی گفته میشود که جای گلایهای جدی از ریاستجمهوری دارد، حرفهای سبک و کممغز نباید مطرح شود.
باهنر اظهار کرد: در ارتباط با برخورد قوا با یکدیگر و ارجاع قوانین که لازمالاجرا است برخی از امور قابل بررسی هستند اما حرف ما با دولت و قوه قضاییه و خودمان این است که محور کار باید قانون باشد چه قانون اشکال داشته باشد یا ضعیف باشد و یا اینکه برخی بگویند فلان دادگاه صلاحیت دارد یا نه و من قبول دارم یا ندارم، درست نیست. محدوده اختیارات مجلس و دولت مشخص است باید اختیارات و وظایف یکدیگر را به رسمیت بشناسیم و به دنبال بزرگکردن اختیارات خود نباشیم.
دبیر کل جامعه اسلامی مهندسین افزود: قوه قضاییه باید استدلال خوبی برای خود داشته باشد، اجرای قانون و تصمیم قانونی بزرگترین وظیفه مسئولان است.
وی در مورد رقابت اصولگرایان و اصلاحطلبان در مجلس اظهار کرد: در مجلس نهم بالای 90 درصد نمایندگان اصولگرا هستند، اصلاحطلبان هم 23 نفر هستند و تعدادی از نیروها نیز اعلام کردهاند که مستقل هستند اما وقتی ما موضوع را بررسی کردیم دیدیم که آنها نیز بیشتر بر اصولگرایی تمایل دارند. جبهه پایداری به دنبال خالصکردن نیروهای خود است ولا اینکه نیروها کم شوند به خاطر همین موضوع قدری تندروی میکنند اما بخشی از جبهه متحد جذب حداکثری و دفع حداقلی را الگوی خود قرار دادند. در حال حاضر تعداد جبهه متحد بیشتر از پایداری است.
باهنر در مورد اصلاح قانون انتخابات تأکید کرد: قانون انتخابات زیادی اصلاح شده است، آنقدر به این قانون دستبرد زده شده که هر بار در انتخابات 5 یا 4 دفعه این قانون اصلاح میشود. در حال حاضر نیز فرصت بشود این قانون دوباره اصلاح میشود، مجمع تشخیص مصلحت نظام باید سیاستهای حاکم بر انتخابات را بررسی کند و یک قانون کامل و جامع در نتیجه ارایه شود.
وی در مورد ائتلاف اصولگرایان و اصلاحطلبان اظهار کرد: اصولگرایی و اصلاحطلبی خوشبختانه یا متأسفانه هر کدام طیف وسیعی را به خود اختصاص دادهاند اما در طیف اصلاحطلبان برخی هنجارشکن و مخالف نظام و افراد متدین و متعهد نظام هم میتوانند حضور داشته باشند. اصلاحطلبان باید دقت کنند که واژهها را در کشور رها نکنند بلکه در تعریف واژه چهارچوب مستقلی ارایه کنند، مانند تعریف جامعه مدنی که هر کس آن را به تعبیری معنی میکرد و اختلافات زیادی در تعریف آن وجود داشت.
باهنر اظهار کرد: مقام معظم رهبری تعریف زیبایی در مورد اصلاحطلبی ارایه کردند و فرمودند تمام اصولگرایان ما اصلاحطلب هستند اما برخی افراد حکومت دینی را کنار گذاشتن معنی میکنند که این معنی را ما نمیپذیریم زیرا اساس حکومت ما دینی است.
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: تأکید ما به اصلاحطلبان در انتخابات این بود که حکومت را در دست رادیکالها قرار ندهند، باید محوریت در این جبهه و جبهههای دیگر در دست عقلای هر طرف باشد. ما در اصولگرایی 12 باید، نباید تعریف کردیم، اصلاحطلبان نیز همین چهارچوب را تعریف کنند. در مورد اینکه ما میتوانیم با هم کار کنیم نیز اگر در چهارچوب قوانین کشور فعالیت انجام شود هیچ اشکالی ندارد اما در حزب یکدیگر نمیتوانیم قرار بگیریم.
وی گفت: اصلاحطلبان با التزام به قوانین کشور تعریف جامعی از اصلاحطلبی را ارایه دهند، ما نیز از این تعریف استقبال میکنیم و با آنها همکاری میکنیم.
وی در مورد چهرههای انتخابات اصلاحطلبان اظهار کرد: اصلاحطلبان در تعریف چهرههای انتخاباتی باید با جریان فتنه مرزبندی کنند و یا عملکرد تأییدآمیز با سران فتنه را مشخص کنند تا بعد با یکدیگر مذاکره کنیم.
وی در مورد برخی از دوستیها و رفاقتها و جریان انحرافی اظهار کرد: جریان انحرافی وجود دارد اما نتوانسته کاری از پیش ببرد و حتی یک مورد هم از این موضوع در مجلس نداریم، اگر جریان انحرافی شکل میگرفت خطرناک بود.
وی اظهار کرد: دوستی و رفاقت مشایی و رییسجمهور در جای خود است و هیچکس این موضوع را انکار نمیکند اما تحت تأثیر افکار یکدیگر بودن یک بحث دیگری است، دوستیها و عاطفهها نباید روی مواضع سیاسی تأثیرگذار باشد، اگر تأثیر بگذارد باید پاسخگوی امر باشد.
باهنر گفت: جریان انحرافی در کشور قدرتی ندارد اما افکارش افکار خطرناکی است و هر کس از ما که از نظر فکری به این جریان نزدیک باشیم همان قدر باید پاسخگوی افکار خود باشد.
پایان پیام/
نظر شما