به گزارش خبرگزاری شبستان از البرز، مهراب رجبی در همایش رونمایی از کتاب البرز با عنوان"البرزنامه (1)" که با حضور مسئولان فرهنگی شهر، دوستداران فرهنگ و اهالی قلم رونمایی شد، با اعلام این خبر، اظهار داشت: استان البرز به دلیل وسعت جغرافیایی، وجود اماکن تاریخی و جاذبه های گردشگری و ... نیازمند کتابی جامع در این خصوص است که امید است با انتشار 12 نسخه آن بتوانیم آثار موجود در استان را به شهروندان و هموطنانی که قصد آشنایی با این استان را دارند، معرفی کنیم.
نویسنده محقق کتاب البرز نامه با بیان اینکه با استفاده از محیط مجازی و امکانات رایانه ای و فضای سایبری نیز تحقیقات قابل ملاحظه ای انجام شده است، افزود: در جریان نگارش البرزنامه و همچنین پس از انتشار آن متوجه شدم شمار دیگری از علاقه مندان و محققان و تحلیلگران در پی تدوین مطالبی در خصوص البرز بوده و کتب و مقالات دیگری از آنها مفید و قابل استفاده باشد تالیف شده است، که امید است در محقق شدن و تکمیل کردن این اثر گرانبها یاری رسان آنان باشد.
رجبی گفت: امید است در آینده و بعد از انتشار این کتاب، اشخاص، اماکن و... از روی اعتماد و با علاقه و اشتیاق همچنین با هدف تلاش موثر برای معرفی زادبوم خود و شرکت فعال در فعالیت های علمی و انسانی، با سعه صدر و سخاوتمندی بیشتر به مسئله نگریسته شود و از در اختیار گذاشتن اسناد و منابع موجود دریغ نکنند.
نویسنده و گردآورنده کتاب "البرزنامه1 " البرز را تنها دارنده کتاب 12 جلدی جامع در آینده توصیف کرد، وی اظهار داشت: تا کنون در شهرهای بزرگی چون اصفهان، آذربایجان و حتی تهران در رابطه با استان کتاب هایی به چاپ رسیده است که به 12 جلد نرسیده است.
رجبی استان البرز را تنها استان دارنده کتاب 12 جلدی جامع در کشور توصیف کرد و افزود: مقرر شده است تا در این 12 جلد به مسائلی چون: بررسی و معرفی فرهنگ بومی، شرح فرهنگ مهاجر و بیان خرده فرهنگ خا که به نظر می رسد در البرز کنونی چندان هم قابل تفکیک نبوده و بر اثر آمیختگی، فرهنگ واحدی را بوجود آورده است به همراه معرفی مکانهای مقدس همچون: مساجد، تکایا و امامزاده ها، گورستان ها، اماکن تاریخی، ابنیه باستانی و جاذبه های گردشگری، رجال و مشاهیر علمی و فرهنگی و همچنین نمادهای فرهنگی و صنایع دستی نیز پرداخته شود.
گفتنی است؛ این کتاب در پنج فصل به رشته تحریر در آمده است که موضوع هر فصل به ترتیب عبارتند از: کوه و البرز، جغرافیای طبیعی، مشاهیر و بزرگان، تاسیسات علمی و صنعتی، جغرافیای انسانی است.
پایان پیام/
نظر شما