به گزارش خبرنگار شبستان، ویراست دوم کتاب «شرح اسم» شامل زندگینامه رهبر فرزانه انقلاب که به قلم هدایتالله بهبودی نگاشته شده است، امروز 14 مردادماه رونمایی شد. در این مراسم علاوه بر نویسنده کتاب و جمعی از شخصیتهای فرهنگی و سیاسی، «سیدمحمد حسینی» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، «محسن مومنی» رئیس حوزه هنری، «احمد خزایی» رییس مؤسسه مطالعات و پژوهشهای سیاسی، «حجتالاسلام رسول جعفریان» رئیس کتابخانه مجلس شورای اسلامی، عباس سلیمی نمین، رضا امیرخانی، «علی معلم دامغانی» رییس فرهنگستان هنر، «اسحاق صلاحی» رییس کتابخانه ملی و جمعی دیگر از نویسندگان حضور داشتند، اما تنها تعدادی از آنها به سخنرانی پرداختند.
«حجت السلام خزائی» مدیر مؤسسه مطالعات و پژوهشهای سیاسی طی سخنانی درباره انتشار کتاب شرح اسم، گفت: ما در این کتاب از باب شرح اسم، به زندگی مقام معظم رهبری و تبیین زندگی ایشان پرداختیم. این موسسه بالغ بر دو دهه است که به تاریخنگاری و مستندنگاری در خصوص انقلاب و تاریخ معاصر میپردازد و تاکنون سه بار مفتخر به دریافت جایزه از کتاب سال و جایزه جلال آل احمد شده است.
وی با اشاره به اینکه از دو سال پیش تصمیم گرفتیم کتابی در مورد زندگی مقام معظم رهبری تدوین کنیم، بیان کرد: ما در این اثر در پی آن بودیم تا از ناشناختهترین و محبوبترین چهره انقلاب حجاب برداریم و علیه یاوه گوییهای دشمن اقدامی انجام داده باشم؛ با انتشار این اثر مطمئناً محققان دیگری نیز به سوی نوشتن در مورد زندگی ایشان خواهند پرداخت. نوشتن این کتاب مستلزم شناخت شخصیت ایشان پیش از انقلاب بود، بنابراین گروهی موظف شدند تا مدارک و مستنداتی در مورد زندگی ایشان به دست آورند.
خزائی همچنین به خاطراتی از ایشان که در برخی کتاب ها یا فضای مجازی منتشر شده بود که جمع آوری شدند، اشاره کرد و توضیح داد: از سوی دیگر نگارش این اثر نیز بسیار مهم بود، زیرا بین مستندنگاری و خاطرات باید زبانی شیرین انتخاب میشد که وقایع زندگی ایشان را روایت کند. از این رو آقای بهبودی برای این کار انتخاب شد و وی نیز به خوبی توانست بین این زبان سخت و نرم رابطه ایجاد کند. وی همچنین در این کتاب از هیچ سطر و شرحی فروگذاری نکرد.
به گفته وی، قصد این موسسه از تدوین و انتشار این اثر، باورپذیرکردن شخصیت رهبر انقلاب برای جوانان بوده است تا جوانان بتوانند با شخصیت ایشان هم ذات پنداری کنند. در نگارش این کتاب حیات و مقام ایشان دو مانعی بودند که ما مرتبا با آن برخورد میکردیم و با نادیده گرفتن یا دیدن این موانع به صورت حرفهای به تاریخنگاری دست زدیم.
خزائی درباره چاپ اول کتاب گفت: این اثر بعد از انتشار اولیه و توزیع در نمایشگاه مورد نقدهایی قرار گرفت و ما نسبت به جمع آوری کتاب اقدام کردیم و با انجام اصلاحات چاپ دوم این اثر را در 50 هزار نسخه انجام بدهیم. خوشبختانه در این ویرایش جدید حتی یک کلمه هم از کتاب حذف نشده بلکه نقدهای بسیاری به کتاب افزوده شده است؛ همچنین خاطراتی نیز در این کتاب بودند که به اصرار ایشان از داخل کتاب حذف شدند که این مطالب نیز بیشتر در رسا و منقبت ایشان بود.
به گزارش شبستان، قرار بود عباس سلیمی نمین، رسول جعفریان و رضا امیرخانی به سخنرانی بپردازند که به دلیل سخنرانی های طولانی قبلی، این امر میسر نشد و تنها محسن مومنی سخنانی کوتاه را ایراد کرد.
پایان پیام/
نظر شما