اشاره علی معلم به تحریف تاریخ در سریال «عمر الفاروق»

علی معلم دامغانی گفت: امروز دشمن نباید جرات کند از بیم حقیقتی که ما مدعی آن هستیم، مرتکب چنین اعمالی در عرصه هنر شود، چه رسد به اینکه در سیاست و احوال مردم دخالت کند.

به گزارش خبرنگار شبستان، ویراست دوم کتاب «شرح اسم» شامل زندگینامه رهبر فرزانه انقلاب که به قلم هدایت‌الله بهبودی نگاشته شده است، امروز 14 مردادماه رونمایی شد. در این مراسم علاوه بر نویسنده کتاب و جمعی از شخصیت‌های فرهنگی و سیاسی، «سیدمحمد حسینی» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، «محسن مومنی» رئیس حوزه هنری، «احمد خزایی» رییس مؤسسه مطالعات و پژوهش‌های سیاسی، «حجت‌الاسلام رسول جعفریان» رئیس کتابخانه مجلس شورای اسلامی، عباس سلیمی نمین، رضا امیرخانی، علی معلم دامغانی و جمعی دیگر از نویسندگان حضور داشتند، اما تنها تعدادی از آنها به سخنرانی پرداختند.

 

«علی معلم دامغانی» رییس فرهنگستان هنر با حضور در این مراسم، طی سخنانی گفت: این کتاب آنچه که باید و شاید را بیان می کند، اما نکته ای که بعد از سی سال و چندی موضوع اصلی کتاب را گوشزد می کند، این است که چرا به شرح اسم می پردازیم؟ و چه کسی می تواند تواضع موجود در کتاب را به چه کسی - نویسنده یا شخصیت اصلی کتاب - نسبت دهد؟ یکی از نکاتی که هم ادبیات و هم طبیعت تصدیق می کنند این است که وقتی ما به مکانی سر می زنیم، اولین نقطه ای که از آن دیده می شود، بالاترین نقطه آن است. همچنان که وقتی به آستان و بارگاه مقدس امام رضا (ع) می رویم، اولین نقطه ای که از بیرون دیده می شود، گنبد مطهر است.

 

وی توضیح داد: بنابراین درباره شخصیتی بزرگوار مانند آیت الله سیدعلی خامنه ای، مسلماً آخرین نقطه، اولین نقطه باید باشد. نکات ظریف و دقت هایی که در کتاب به خرج داده شده و در کنار هم به بهترین شیوه غربی جمع آوری شده است، در کنار خصوصیات آشنای شرقی نیز که در کتاب موج می زند، بسیار مشهود است. اما اگر کسی از مانیفست این انقلاب پرسد، کسی در میان این جمع می تواند پاسخی بگوید و پاسخش را به کتابی در این زمینه ارجاع دهد؟ این همان نقطه ضعفی است که در میان ما وجود دارد که بارها نیز از این ناحیه لطمه دیده ایم.

 

علی معلم در ادامه به سریال «عمر الفاروق» اشاره کرد و گفت: خدا می داند آن ستم که آن روزها به اصحاب پیامبر و بنی هاشم روا می رفت، امروز بدتر از آن در حال روا به آنهاست. مردمان عرب، حد و حق اینها را به رغم کینه ای که بین شان بود، می دانستند، اما با این احوال در زمان ما این ستم را دوباره به بنی هاشم روا می دارند.

 

وی خاطرنشان کرد: شخصیت این سریال (عمر) اصلا چنین پایگاهی در تاریخ عرب نداشته است، چرا که بسیاری از شعرای معروف در آن دوران می زیسته اند که اگر چنین قابلیتی در این شخص بود، حتماً مدیحه ای برای او می سرودند!

 

رییس فرهنگستان هنر افزود: امروز نباید دشمن جرات کند از بیم حقیقتی که ما مدعی آن هستیم، مرتکب چنین اعمالی در عرصه هنر شود، چه رسد به اینکه در سیاست و احوال مردم دخالت کند.

 

معلم در پایان گفت: این اثر را باید جلد اول کتابی تصور کنیم که معنی یک مصرع حافظ "دلبر آن است که مویی و میانی دارد" باشد؛ همان طور که این کتاب در مورد رهبر انقلاب است می تواند در مورد بقیه قهرمانان انقلاب نیز نگاشته شود. جلد دوم این کتاب از زمانی شروع می شود که در حقیقت مصداق مصرع دوم این شعر حافظ است: "بنده طلعت آن باش که آنی دارد". از زمانی آغاز می شود که امام (ره) رحلت می کنند و رهبری به جای ایشان برگزیده می شوند.

 

پایان پیام/

 

 

کد خبر 159155

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha