به گزارش خبرگزاری شبستان از اهواز، حجت الاسلام عبدالرضا حسینی فرد مدیر کل اوقاف و امور خیریه خوزستان، عصر گذشته(9 بهمن) در جمع خبرنگاران، وقف را یکی از نعمت های الهی دانست و گفت: خداوند این سنت را به عنوان یک بستر در اختیار جامعه اسلامی قرار داده است.
وی با بیان اینکه احیای وقف، احیای بسیاری از برکات و نعمت های الهی را در پی دارد، ابراز داشت: احیای وقف می تواند ملجأ و پناهگاهی برای ساماندهی مسائل فرهنگی و اجتماعی باشد.
امام جمعه موقت شیبان اهواز، ادامه داد: جامعه اسلامی در مقاطع مختلف مدیون نعمت وقف است، از این رو جا دارد همواره به عنوان بستر خدمت و فرصتی ماندگار به وقف توجه کنیم.
وی با بیان اینکه سال های گذشته گام های بلندی برای احیا و زنده شدن سنت حسنه وقف برداشته شده است، تصریح کرد: همچنان گام های بیشتری پیش روی داریم و باید با مورد توجه قرار دادن مباحث فقهی و شرعی بیش از گذشته به این مسئله اساسی پرداخته شود.
حجت الاسلام حسینی فرد، با اشاره به نقش روحانیت در احیا و ترویج وقف، خاطر نشان کرد: با توجه به جایگاه روحانیت و حوزه های علمیه از آنان خواستار تبیین جایگاه رفیع وقف در جامعه هستیم.
وی با اشاره به برنامه های این اداره در هفته وقف، افزود: هم اندیشی «وقف و روحانیت» با حضور مدیران حوزه علمیه خوزستان و محوریت وقف و توجه به مسائل فقهی و شرعی، هم اندیشی با موضوع «وقف و قانون» با مشارکت برخی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی و جهت تعامل این اداره و مجلس و همچنین نشست «وقف و قوه قضاییه» به عنوان سومین هم اندیشی اداره اوقاف و امور خیریه خوزستان با هدف عمق بخشیدن به همکاری های این دو نهاد برگزار می شود.
وی با بیان اینکه در این هفته برنامه تعامل وقف و دستگاه های دولتی انجام می شود، بیان کرد: گرچه تاکنون با سایر دستگاه های دولتی تعامل داشته ایم اما همچنان نیازمند تعامل بیشتر هستیم، از این رو برنامه یاد شده طرحی ابتکاری بوده و آغاز آن از شهرستان بهبهان است.
مدیر کل اوقاف و امور خیریه خوزستان، به جلسه آموزشی و توجیهی جهت ارتقای سطح آگاهی متولیان اماکن مذهبی به ویژه بقاع و مساجد اشاره کرد و یاد آور شد: با توجه به اینکه نوع برخورد خدام با زائران می تواند فضایی جذاب و معنوی را به وجود آورد، بنابراین با برگزاری این برنامه در آستان متبرکه علی بن مهزیار اهوازی و سایر شهرستان های خوزستان در نظر داریم تا این مهم محقق شود.
وی یکی از مهم ترین برنامه های هفته وقف را در زمینه مسائل عمرانی خواند و اذعان کرد: سال های گذشته برای آبادانی بقاع متبرکه فعالیت های خوبی انجام شده است، اما امسال طرحی با عنوان «آغاز گام های بلند عمران» را در بقاع خوزستان اجرا خواهیم کرد.
وی از آغاز طرح بهسازی 17 بقعه با اعتباری بالغ بر 30 میلیارد ریال تا پایان سال آینده به منظور ایجاد جهش بزرگی در جهت عمران و آبادانی بقاع استان خبر داد و با اشاره به برگزاری پنج همایش با عنوان «طرح مودت» تأکید کرد: این طرح تا پایان سال جهت جلب مشارکت های مردمی برگزار می شود.
امام جمعه موقت شیبان اهواز، دیدار با ائمه جمعه، همایش تجلیل از نخبگان اوقافی و قرآنی و مراسم کلنگ زنی احداث 32 مسجد به مناسبت 32 سال پیروزی انقلاب اسلامی تا پایان سال جاری در استان را از برنامه های دیگر اداره اوقاف و امور خیریه استان خواند و افزود: دیگر برنامه مهم این اداره که در هفته وقف آغاز می شود، توزیع اعتبارات 30 میلیارد ریالی به مساجد از محل بودجه های استانی و ملی است.
وی به چگونگی اختصاص بودجه مساجد اشاره کرد و بیان داشت: این بودجه در سه اولویت به مساجد اختصاص می یابد؛ اولویت نخست برای کلنگ زنی 32 مسجد در سراسر استان، اولویت دوم، مساجد مناطق محروم روستایی و اولویت سوم هم مساجد مناطقی که سال گذشته بیشترین میزان مبلغ جمع آوری زکات را داشته اند.
حجت الاسلام حسینی فرد، با انتقاد از عدم توجه به خیران مسجد ساز، عنوان کرد: متأسفانه با وجود اینکه بیشترین کمک های مردمی را در بخش مساجد و حسینیه ها داشته ایم، اما این افراد مورد بی مهری قرار گرفته اند، از این رو در هفته وقف از خیران مدرسه ساز تجلیل خواهد شد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به برخی اقدامات این اداره در سال جاری پرداخت و ادامه داد: افزون بر اینکه مقبره امامزاده فضل بن موسی(ع) بازسازی شده، برای نخستین بار 110سری جهزیه کامل به فرزندان یتیم شهرستان رامشیر اعطا شد که در صورت احیای برخی موقوفات این عمل خداپسندانه را ادامه خواهیم داد.
این مقام مسئول، با بیان اینکه در سال گذشته 50 موقوفه جدید داشتیم، خاطر نشان کرد: خوشبختانه در 9 ماهه نخست سال جاری این تعداد به بیش از 80 موقوفه افزایش یافته که تا پایان امسال به دو برابر می رسد.
وی اضافه کرد: از سال 1328 تا 1383، 118 سند موقوفه داشته ایم، اما از سال 84 تا 88، 119 سند به ثبت رسیده و این مسئله مهمی است، که سبب اعتماد سازی و امیدواری مردم به وقف اموال و دارایی های خود می شود.
وی با اشاره به احداث 75 مسجد در سال 87 و 88 و اینکه در سال گذشته دو و نیم میلیارد تومان اعتبار به 83 مسجد اختصاص داده شد، گفت: افزون بر اینکه دو هزار و 321 مسجد در استان فعالیت می کنند، تعداد حسینیه های موقوفه بیش از سه هزار و حسینیه های غیر موقوفه بیش از چهار هزار ملک است.
پایان پیام/
نظر شما