به گزارش خبرگزاری شبستان، گزیده سرمقاله های امروز 12 مرداد برخی از روزنامه ها به شرح زیر است:
کیهان:
روزنامه کیهان در یادداشت امروز خود با عنوان کدام صرافی آنها را می خرد ؟ به قلم محمد ایمانی به ارایه تحلیلی از وضعیت خاورمیانه پرداخته است که در بخشی از آن می خوانیم:
خاورمیانه روی گسل جنگ قرار دارد. این منطقه در طول 67 سال پس از جنگ جهانی دوم 11 جنگ را به خود دیده است. یعنی به طور متوسط هر 6 سال یک جنگ. از جنگ های 1948، 1956، 1967 و 1973 بر سر اشغال فلسطین توسط صهیونیست ها بگیرید تا حمله صدام به ایران در سال 1980 و سپس هجوم اسرائیل به جنوب لبنان در سال .1982 این 6 جنگ در فاصله 34 سال رخ داد. پنج جنگ بعدی از سال 2001 با حمله آمریکا به افغانستان آغاز شد و با جنگ های 2003 عراق، 2006 لبنان، 2008 غزه و 2012 سوریه تداوم پیدا کرد. این روند تاریخی شهادت می دهد که خاورمیانه به خاطر اهمیت راهبردی اش و طمع قدرت های غربی، همواره منطقه جنگی بوده است. در عین حال تاریخ بر تغییر تدریجی طرف پیروز این جنگ ها گواه است. کسانی خواستند از جنگ بگریزند اما جنگ طلبان آنها را رها نکردند، مانند سرنوشتی که عرفات پیدا کرد و با وجود زانو زدن و کوتاه آمدن، صهیونیست ها او را رها نکردند و حتی مقر تشکیلات خودگردان او را به توپ بستند و از هیچ تحقیری دریغ نکردند. اما کسانی که سلاح مقاومت را برگزیدند، پیروزی را تبدیل به واقعیت مسلم در جبهه های جنگ ایران و لبنان و فلسطین و سوریه و حتی عراق کردند.
اقتضای شرایط منطقه پیرامون ما مصداق فرمایش امیرمومنان(ع) است که فرمود « مرد جنگی بیدار است و هر کس بخوابد، دشمن او به خواب نمی رود». افراطیونی بودند که تا مدت ها تهدید و توطئه دشمن را انکار می کردند. همان ها ناگهان گویی که از خواب پریده باشند، واقع گرا شدند و گفتند شرایط بحرانی است و باید احتیاط کرد. خروجی واژه احتیاط در ادبیات آنها جز بالا بردن دست ها و بزرگ نشان دادن دشمن نبود. این طیف اما تناقض دیگری را هم در کلکسیون تناقضات خود جای دادند و آن اینکه برخلاف ادعای خود، در حوزه عمل سیاست داخلی کاملا لاابالی و بی پروا عمل کردند، گویی که هیچ تهدیدی متوجه کشور نیست. و البته بدتر از آنها طیف هایی هستند که مدل خیانت اندود «فشار از خارج، امتیازخواهی در داخل» را پیشه خود ساختند هرچند که سیاهی لشکر کتک خور دشمن. ماجرای فتنه سال 88 و انحراف بعدی از سوی جریان هایی رقم خورد که درخوش بینانه ترین قضاوت، از حجم دشمنی دشمن غفلت کردند، اگرچه برخی اعضای آنها با فشار و تهدید دشمن همگام شدند و به رفتارهای پرخطر همت گماشتند. رقابت و تسویه حساب های سیاسی برای طیف اول، فربه تر از امنیت ملی و رسالت انقلابی شد، گویی که تهدیدها و فرصت های مهم جهانی را نمی بینند. و طیف دوم توانست در فضایی که گروه اول فراهم می کند، غواصی کند. نکته شگفت این است که عناصر مسئولیت نشناس در عرصه رقابت و تسویه حساب سیاسی، غالبا و به تدریج در حوزه سیاست خارجی نیز به سوی تسلیم طلبی و ادعای «ما نمی توانیم مقاومت کنیم» تغییر موضع دادند. آنها نیز مدعی بن بست شدند.
رسالت:
روزنامه رسالت در سرمقاله امروز خود با عنوان «اقتصاد مقاومتی پدافند یا استراتژی برای پیشرفت» به قلم صالح اسکندری تحلیلی از اثرات اقتصاد مقاومتی ارایه داده است که در بخشی از آن می خوانیم:
- اقتصاد مقاومتی یک شعار نیست بلکه واقعیتی ناظر به ملاحظات داخلی و خارجی حاکم بر مناسبات پیشرفت ملت ایران است. حرکت رو به جلو ملت ایران برای فتح قله های پیشرفت یک واقعیت است اما معارضان و معارضه هایی نیز در داخل و خارج دارد. برای مقابله با این موانع باید ضمن شناخت موقعیت کنونی کشور و چشم انداز آینده نقشه راهی برای رسیدن به قله پیش رو داشت و به عنایت پروردگار امیدوار بود. خداوند متعال در آیه 30 سوره فصلت می فرماید: "إِنَّ الَّذِینَ قَالُوا رَبُّنَا اللَّهُ ثُمَّ اسْتَقَامُوا تَتَنَزَّلُ عَلَیْهِمُ الْمَلَائِکَةُ أَلَّا تَخَافُوا وَلَا تَحْزَنُوا وَأَبْشِرُوا بِالْجَنَّةِ الَّتِی کُنتُمْ تُوعَدُونَ-آنـهـایـی کـه گفتند پروردگار ما اللّه است و بر گفته خود مقاومت و استواری هم کـردنـد مـلائکـه بـر آنـان نـازل گـشـتـه و مـی گویند نترسید و غم مخورید و به بهشت بشارت و خوشوقتی داشته باشید بهشتی که در دنیا همواره وعده اش را به شما می دادند." در تفسیر المیزان ذیل این آیه و در توضیح "ثُمَّ اسْتَقَامُوا" علامه طباطبائی قدس سرُّه به نقل از راغب می نویسد:"کـلمه استقامت در اصل در خصوص طریقی به کار می رفته که به خط مـسـتـقـیـم کـشیده شده باشد، و در آیه شریفه (اهدنا الصراط المستقیم ) حق را به چنین راهـی تـشـبـیـه کـرده . سـپس می گوید: و استقامت انسان به این معنی است که همواره ملازم طـریـقه مستقیم باشد که خدای تعالی درباره چنین انسانهایی فرموده : (ان الّذین قالوا ربـنـا اللّه ثـم اسـتـقـامـوا)" در واقع استقامت بر طریق مستقیم خیر و برکت الهی را به همراه دارد. اما طریق مستقیم و تلازم به این طریق چگونه تحصیل می شود؟
تهران امروز:
روزنامه تهران امروز در سرمقاله امروز خود با عنوان «سوریه و سرنوشت نهایی خاورمیانه» به قلم حسن هانیزاده به بررسی تحولات سوریه پرداخته است که در بخشی از آن می خوانیم:
نبرد تن به تن میان نیروهای دولتی از یکسو و تروریستهای سلفی و وهابی سوریه از سوی دیگر در خیابانهای شهر حلب وارد مرحله حساسی شده زیرا این شهرآخرین پایگاه تمرکز نیروهای تروریستی تلقی می شود. تروریست های سلفی که در 28 تیرماه گذشته با انفجار مقر شورای امنیت ملی سوریه قصد تصرف مراکز حساس دولتی شهر دمشق را داشتند با ضد حمله ارتش وگارد جمهوری سوریه مواجه شدند وطرح آنان برای کودتا خنثی شد. عقب نشینی گروه های تروریستی از دمشق به حلب که دومین شهر و مرکز اقتصادی سوریه بهشمار میرود در چارچوب تاکتیک جنگ غیرمتمرکز و نامتقارن آنان قرار دارد.
اشغال 9 نقطه شهر حلب از جمله منطقه مهم صلاح الدین توسط گروههای تروریستی شرایط را به سود این مجموعهها تغییر داد اما پاتک لشکردهم پیاده مکانیزه ارتش سوریه وآزادسازی 6نقطه شهر، شکست دیگری برای تروریستها تلقی می شود. اکنون در ابعاد میدانی ارتش دولتی سوریه با پاکسازی نقاط مهمی از شهر حلب خود را آماده میکند تا این شهر را از اشغال نهایی سلفیها و وهابیها آزاد کند. هر چند تروریستها ،شهر حلب را به شهر«استالینگراد» روسیه در جنگ دوم جهانی تشبیه می کنند اما واقع امر این است که شهر حلب به عنوان کانون ارتباط شمال وجنوب سوریه نقطه تعیین کننده بحران 17 ماهه این کشور بهشمار می رود. شکست احتمالی شبه نظامیان مسلح سوریه در شهر حلب هر چند موجب خواهد شد تا آنان شیوه های جدیدتری را برای فلج ساختن نظام حاکم سوریه اتخاذ کنند اما محاصره تروریستها در مرزهای ترکیه به تمرکز نیروهای مسلح دولت سوریه در یک نقطه مرزی کمک خواهد کرد. تمرکز نیروهای دولتی در مرز مشترک سوریه وترکیه، عقبه جبهه گروههای تروریستی را که عمده تسلیحات خود را از ترکیه دریافت میکنند، خواهد بست. اکنون بحران سوریه در هفدهمین ماه خود وارد یک مرحله جنگ پارتیزانی شده و شبه نظامیا ن شورشی قطعا شیوه جنگ شهری را در پیش خواهند گرفت.
جمهوری اسلامی:
روزنامه جمهوری اسلامی در سرمقاله امروز خود با تحلیل سیاسی هفته به بررسی اتفاقات مهم سیاسی در طول هفته پرداخته است که در بخشی از آن می خوانیم:
درهفته جاری جمعی از پژوهشگران و نوآوران در عرصه علم و فناوری با رهبر معظم انقلاب دیدار کردند. ایشان در این دیدار صمیمانه، علم را سرمایهای تمام نشدنی برای کشور دانستند و با اشاره به نقش اقتصاد مبتنی بر دانش و علم در ارتقای هویت و قدرت ملی تاکید کردند: "امروز ایران در یک مقطع حساس تاریخی قرار دارد که شناخت صحیح مسئولیتها و ایفای آنها، قطعاً ملت ایران را به افقهای نویدبخش و آرمانهای مورد نظر خواهد رساند". حضرت آیتالله خامنهای افزودند: "کشور درحال پیشرفت است و هیچ بن بست و مشکل برطرف نشدنی در حرکت رو به جلوی ملت ایران وجود ندارد و بر همین اساس ملت مصمم است که با همت و اراده از میان مشکلات عبور کرده و خود را به نقطه مورد نظر برساند." ایشان یکی از راههای عبور از مقطع حساس کنونی را جدی گرفتن اقتصاد مقاومتی خواندند و تصریح فرمودند: "اقتصاد مقاومتی یک شعار نیست بلکه واقعیتی است که میبایست محقق شود."
در این هفته نمایندگان مجلس شورای اسلامی در راستای مقابله با توطئههای استکبار جهانی با انتشار بیانیهای از ملت سوریه حمایت کرده و بر پایداری دولت این کشور در برابر نقشههای آمریکا، اسرائیل و کشورهای مرتجع که از طریق گروههای تروریستی و مزدوران القاعده انجام میشود، تاکید کردند. این روزها همچنین تهران میزبانی وزیر خارجه سوریه را برعهده داشت که برای رایزنی با مقامات جمهوری اسلامی ایران به کشورمان آمده بود و حمایت همه جانبه ایرانیان از دولت و مردم این کشور در قبال توطئههای خارجی و هجوم عناصر تروریست به او منتقل شد.
این هفته در موضوعات خارجی، تحولات سوریه در صدر اخبار قرار داشت و ادامه اعتراضات مردمی در بحرین، ربوده شدن اعضای هیات هلال احمر ایران در لیبی و اظهارات صهیونیستی "میت رامنی"، نامزد جمهوریخواه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، دیگر رویدادهای مهم را تشکیل میدادند.
پایان پیام/
نظر شما