به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، آیت الله جعفرسبحانی، عصر امروز(11 مرداد) در جلسه تفسیر کلام وحی که در مرکز عالی فقه برگزار شد، در ادامه تفسیر سوره مبارکه " علق" اظهار داشت: برای کلمه علق چهار نوع تفسیر وجود دارد و برخی گفته اند که علق خون غلیظ و بسته شده است.
وی با اشاره به اینکه مقصود قرآن از علق مرحله اول خلقت است، افزود: به این دلیل که خون بسته شده مرحله دوم شکل گیری و آفرینش انسان است این معنا مورد اعتبار نیست.
آیت الله سبحانی ادامه داد: در تفاسیر دیگر داریم که مراد از علق همان نطفه مرد است، و این در حالی است که مبداء شکل گیری جنین تنها پدر نیست.
آیت الله سبحانی با اشاره به آیه سوم و چهارم سوره علق، ابراز داشت: خداوند متعال در این آیات خطاب به پیامبر(ص) می فرماید پروردگار تو از هر کریمی کریمتر است، همانکه به بوسیله قلم تعلیم نمود، یعنی خدای تعالی قرائت و کتابت را بوسیله قلم به بشر آموخت.
وی با بیان اینکه همه تمدن های بشری و تاریخ از طریق قلم به ما منتقل شده است، یادآور شد: بشر نیز آگاهی خود را به وسیله قلم به دیگران انتقال می دهد و خود نیز به وسیله قلم می آموزد و حفظ می کند.
استاد برجسته حوزه علمیه گفت: آیات اول تا پنجم سوره علق در هنگام بعثت پیامبر(ص) نازل گردیده و فهرستی از برنامه های پیامبر(ص) در آینده است.
وی تصریح کرد: این آیات نشان دهنده این است که در اسلام جهل وجود ندارد، اسلام دین خواندن و نوشتن و علم و دانش است.
پایان پیام/
نظر شما