به گزارش خبرگزاری شبستان از تهران، آیتالله محمد محمدی ریشهری، تولیت این آستان در مراسم رونمایی از آثار فاخر قرآنی و مراسم رونمایی 'تفسیر هدی' از آیتالله نمازی و کتاب 4 جلدی 'شناختنامه قرآن' خود که در بیستمین دوره از نمایشگاه بین المللی قرآن برگزار شد، از برگزار کنندگان این محفل نورانی تشکر کرد و گفت: امیدوارم به برکت نورانیت قرآن و نورانیت ماهی که در آن هستیم خداوند متعال به ما و همه خدمتگزاران قرآن و اهلبیت (ع) توفیق دهد تا بتوانیم به مسوولیت سنگین تاریخ اسلام و تاریخ ایران در خصوص بیداری اسلامی عمل کرده و معارف اهلبیت (ع) را به گوش جهانیان برسانیم.
وی خاطرنشان کرد: امیرالمومنین (ع) در تبیین عظمت قرآن جملهای مبنی بر «سلونی عن القرآن؛ از علی بپرسید که قرآن چیست» دارد که تصور بنده بر آن است جملهای بالاتر از آن وجود ندارد. حضرت علی(ع) میفرماید: درباره اهمیت و عظمت این کتاب آسمانی از من سوال کنید چرا که من میدانم این کتاب چیست.
تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم الحسنی(ع) تصریح کرد: هر دانشی را که تصور کنید در این کتاب آسمانی خلاصه شده است.
وی افزود: حضرت امیر(ع) جملهای قابل تأمل را اضافه کرده و میفرماید: این کتاب جای حرف برای هیچ سخنوری باقی نگذاشته است و از زمانی که این کتاب بر قلب نورانی خاتم پیامبران نازل شد تا قیام قیامت هر سخن علمی در این کتاب وجود دارد.
وی در خصوص اینکه برای معرفی این کتاب باید از چه کسی سوال شود، اظهار داشت: بهترین قرآنشناس خداوند متعال و کسانی که علم قرآن را به طور کامل دارند هستند، یعنی کسی جز حضرت رسول (ص) و خاندان منور و مطهرش نمیتوانند پاسخگوی ما در این زمینه باشند.
به گزارش روابط عمومی آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی (ع)، آیتالله ریشهری در خصوص چگونگی تالیف این کتاب، عنوان کرد: در حدود 10 سال قبل بود که بنده و همکارانم در موسسه دارالحدیث به این فکر افتادیم تا مجموعهای تدوین شود که معارف قرآن را به به صورت جامع، دارای نظم نوین و سهلالوصول همراه با تحلیلهای مورد نیاز ارائه دهد.
وی افزود: شناختنامه قرآن به لحاظ محتوا دارای دو بخش است که بخش اول آن شامل قرآن و حدیث، قرآن از زبان قرآن و قرآن از زبان اهلبیت (ع) و بخش دوم، جمعبندی تحلیلهایی است که به بیان علوم قرآنی، اعجاز، اعراب و نسخ در قرآن پرداخته است و حاوی آخرین مطالبی است که در این زمینه بیان شده است.
کتاب چهار جلدی «شناختنامه قرآن» برپایه قرآن و حدیث، در واقع قرآنشناسی از منظر قرآن شناسان راستین یعنی معصومان(ع) است.
در این کتاب برای نخستین بار آنچه خداوند منّان در توصیف کتاب خود فرموده و آنچه پیامبر خدا(ص) و اهل بیت(ع) در تبیین جایگاه رفیع این کتاب آسمانی بیان کردهاند، در کنار هم با نظمی نوین و سهل الوصول همراه با تحلیلهای مورد نیاز در هفت بخش گردآوری شده است: جایگاه قرآن در حوزه معرفت دینی؛ برکات قرآن؛ ویژگیهای قرآن؛ تعلیم و تعلّم قرآن؛ تلاوت قرآن؛ تفسیر و تأویل قرآن؛ روش تبلیغ قرآن کریم از عنوان بخش های مختلف این کتاب است.
هر بخش این کتاب شامل فصول متعدد است و در مجموع احادیث پیرامون قرآن در 38 فصل تنظیم شده است. این پژوهش حاصل چندین سال تلاش آیتالله ری شهری و همکاران وی در مؤسسه علمی فرهنگی دارالحدیث است.
در این اثر پژوهشی، حجتالاسلام والمسلمین علیاصغر هادوی از ابتدای شکلگیری این اثر و حجتالاسلام محمد احسانیفر در مراحل نهاییسازی پژوهش یاد شده موثر بودهاند.
پایان پیام/
نظر شما