به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمانشاه، حسین راعی، مدیر پایگاه میراث جهانی بیستون در جمع خبرنگاران گفت: از حدود چهار ماه پیش کار مستندسازی با اسکن نوری در مجموعه جهانی بیستون توسط تیم مشترک ایرانی- آلمانی به سرپرستی پروفسور «هنکل من» آغاز شد.
وی با اشاره به اینکه در این پروژه بازخوانی کتیبه داریوش بزرگ انجام شد، افزود: اسکن نوری بر روی بخشهایی که رسوب گرفته بود و با چشم غیرمسلح قابل دیدن و خواندن نبودند با دقت یک دهم میلیمتر انجام شد.
وی تصریح کرد: حدود 2 ماه پیش، با وارد کردن این اسکن نوریها به نرمافزار و خواناسازی عبارات، «پروفسور هنکل من» یکی از برجستهترین باستانشناسان جهان در زمینه کتیبهخوانی و خطوط باستان، موفق به خواندن چند عبارت از این کتیبه شد که نتایج و جزئیات آن تا 2 ماه آینده اعلام میشود.
راعی، خاطرنشان کرد: سه مرحله از خواناسازی این کتیبه انجام شده که با تمدید و ادامه تفاهمنامه با سازمان باستانشناسی آلمان، یک مرحله باقیمانده اسکن نوری نیز انجام شده و نقشههای کتیبه را تهیه خواهیم کرد.
مدیر پایگاه میراث جهانی بیستون، اضافه کرد: یکی از اهداف مهم این اسکننوری علاوه بر خواناسازی، آسیبشناسی کتیبه برای نحوه برخورد با آن در آینده است که این اقدام پیش نیاز مهمی برای کارهای مرمتی است که در آینده انجام میشود.
وی افزود: بر اساس تفاهمنامه منعقد شده با سازمان باستانشناسی آلمان، اسکن نوری بقیه آثار موجود در محوطه بیستون نیز انجام خواهد شد و همچنین بر اساس این تفاهمنامه تبادل پژوهشگر و دانشجو نیز صورت می گیرد.
پایان پیام/
نظر شما