آموزش های فنی و حرفه ای موجب انعطاف بین نیروی کار و بازار کار می شود

مدیر کل اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی کردستان، گسترش آموزش های فنی و حرفه ای را زمینه ساز ایجاد انعطاف بین نیازهای بازار کار و نیروی کار عنوان کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از سنندج، رامین اسدی، مدیر کل اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی کردستان، امروز (11 مرداد) در نشست شورای هماهنگی مدیران دستگاه های تابعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی کردستان بر ضرورت گسترش آموزش های فنی و حرفه ای تاکید کرد و گفت: گسترش آموزش های فنی و حرفه ای زمینه ساز ایجاد انعطاف بین نیازهای بازار کار و نیروی کار است.


وی با اشاره آمار و اطلاعات راهبردی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در خصوص بررسی وضعیت بازار کار فارغ التحصیلان دانشگاهی افزود: در این آمار، بررسی 35 ساله عرضه نیروی کار در جمهوری اسلامی از سال های 55 تا 90 نشانگر آن است که بطور متوسط عرضه نیروی کار دارای تحصیلات عالی رشدی بیش از 13 درصد داشته است.


مدیر کل اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی کردستان با استناد به همین گزارش علت رشد فزاینده عرضه نیروی کار درسال های منتهی به 1390 را ناشی از تغییرات بوجود آمده در ساختار جمعیتی کشور ذکر کرد و اظهار داشت: شتاب عرضه نیروی کار دارای تحصیلات عالی در مقایسه با تقاضای آن بسیار بیشتر است.

 

اسدی تصریح کرد: تجزیه و تحلیل این آمارها حاکی از آن است که در گروه تحصیلی مهندسی و حرفه های مهندسی، توازن و تناسب لازم بین عرضه و تقاضای نیروی کار وجود ندارد که این عدم تناسب نیز می تواند ناشی از برگزاری رشته های علمی کاربردی به همراه تاثیرات منفی واردات بر صنایع کشور و یا کاهش تولید در بنگاههای صنعتی باشد.


به گفته وی، بالاترین نرخ بیکاری در این آمارها مربوط به گروههای تحصیلی صنعت و فن آوری و علوم کامپیوتر و پایین ترین نرخ بیکاری نیز مربوط به گروه تربیت معلم و علوم تربیتی است.


اسدی از مرکز آموزش فنی و حرفه ای شهید ورمقانی سنندج به عنوان یکی از مجهزترین مراکز آموزش فنی وحرفه ای کشور نام برد که از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مورد تائید و به عنوان الگو در سایر استانها نیز مورد تاکید قرار گرفته است.


این مقام مسئول با انتقاد از اینکه از تمام ظرفیت های آموزش های تکمیلی و کاربردی در مراکز آموزش فنی و حرفه ای استفاده نشده است، گفت: در صورت محقق شدن این امر، می توان امیدوار بود که با آموزش مهارت به بیکاران خصوصا فارغ التحصیلان دانشگاهی نرخ بیکاری به شدت کاهش یابد.


مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کردستان خاطر نشان کرد: افرادی که در مراکز آموزش فنی و حرفه ای مهارت های کاربردی فرا گرفته باشند می توانند با تشکیل تعاونی از تسهیلات اشتغالزایی بانک توسعه تعاون به ازای اشتغال هر نفر، یکصد میلیون ریال، بهره مند شوند.
 

پایان پیام/

کد خبر 158151

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha