ساخت فیلم خوب باید تداوم یابد

یک منتقد سینما، از مستمر نبودن ساخت فیلم های خوب و ارزشی انتقاد کرد و گفت: فیلم ایرانی باید متناسب با هویت ما و مماس با مسایل و دغدغه های معنوی ما باشد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از آذربایجان شرقی، مسعود فراستی، منتقد سینما، شب گذشته (10 مرداد) در کارگاه نقد سینمای ایران که با حضور دانشجویان طرح ضیافت اندیشه در دانشگاه تبریز برگزار شد، با بیان اینکه فیلم هایی همچون بچه های آسمان، دیده بان، نیاز و سفر به چزابه از فیلم های خوب و فرم‏دار سینمای ایران هستند، گفت: متاسفانه ساخت اینگونه فیلم های خوب و ارزشی ادامه مستمر نداشته و به یک "جریان" تبدیل نشده است.


فراستی، از چهره های نام آشنای منتقدان سینما، با بیان اینکه سینما یک هنر مردمی است و با مخاطب شکل می گیرد، افزود: سینمای ایران در بدو تولد برخلاف ذات آن شکل گرفت و "شاهانه " و "درباری" زاده شد.


وی با بیان اینکه سینمای بعد از انقلاب از سال 60 به بعد متولد شد، گفت: سینمای ما بعد از گذشت 30 سال هنوز نتوانسته است سلیقه عمومی مردم را تغییر و تصحیح کند.


فراستی "جشنواره ای" شدن سینمای ایران را بزرگترین آسیب برای آن دانست و توضیح داد: مهم ترین جریان انحرافی سینمای ایران بعد از انقلاب شکوهمند اسلامی به وجود آمدن سینمای جشنواره ای است که حاصل سه دهه سیاست گذاری نامناسب بعد از انقلاب است که اینگونه فیلم ها با پول دولت ساخت می شود، در خارج از کشور جایزه می گیرد، به خود ما توهین می کند و حتی عوامل و سازندگان آن با قیافه اپوزیسیون بعد از بازگشت به کشور باج خواهی نیز می کنند.


وی با تاکید بر اینکه یک فیلم خوب قبل از اینکه یک فیلم ارزشی باشد، باید یک فیلم خوب به معنی فیلم بافرم و باقصه باشد، افزود: فیلم ایرانی باید متناسب با هویت ما و مماس با مسایل و دغدغه های معنوی ما باشد.


فراستی، دفاع مقدس را مهم ترین جریان و موضوع شکل گیری یک سینمای خاص برشمرد و عنوان کرد: دوری از فضای فرهنگ دفاع مقدس که فرهنگ انقلاب است و همچنین رفاه زدگی ما را از وجود یک سینمای باهویت غافل کرده است.


پایان پیام/

کد خبر 158102

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha