نیازمند مساعدت ایران در زمینه مسائل امنیتی زائران هستیم

وزیر فرهنگ و ارشاد و اسلامی بعدازظهر امروز در راستای توسعه همکاری‌های فرهنگی با کشور عراق باوزیر جهانگردی وآثار باستانی این کشور دیدار کرد واز دولت عراق خواست گام های بلندی در ساخت مجتمع زیارتی و سیاحتی بردارد.

به گزارش خبرنگار شبستان، «سیدمحمد حسینی» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، بعدازظهر امروز 10 مردادماه، میزبان «لواء عبدالصاحب سمیسم» وزیر جهانگردی و آثار باستانی و رییس کمیته عالی گردشگری مذهبی عراق بود که در این دیدار، یادداشت تفاهمی ما بین دو کشور در زمینه فرهنگی و سیاحتی امضا شد.

 

* اشاره وزیر ارشاد به خواهرخواندگی بیشتر شهرهای ایران و عراق

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این دیدار با اشاره به همکاری های مشترک ایران و عراق در طی چند سال، گفت: علاقه مردم ایران نسبت به عراق علاقه خاص است، چرا که از اماکن متبرکه مکه و مدینه، بیشترین ارتباط را با شهرهایی چون نجف، کربلا، سامرا و کاظمین دارند و به همین دلیل، مردم ایران با مردم عراق و پیروان مکتب اهل بیت احساس علاقه و ارتباط نزدیکی بیشتری می کنند.

 

وی ادامه داد: همچنان که در میان مردم ما اشتیاق فراوانی برای سفرهای زیارتی به عتبات عالیات وجود دارد و هر مقدار که بتوانیم امنیت و رفاه زائران را تامین کنیم، تعداد زائران بیشتری به این اماکن متبرکه عزیمت می کنند.

 

حسینی با بیان اینکه رفت و آمد بین هیأت‌هایی از دو کشور باعث کمک به تسریع روند و برنامه‌ریزی‌های بهتر می شود، اظهار کرد: اگر مشکلات و موانعی که بر سر این راه وجود دارد برطرف شود، می‌توانیم با هماهنگی و انسجام بیشتری امنیت زائرین را فراهم کنیم. همکاران ما در سازمان حج و زیارت، تمام تلاش خود را می‌کنند تا هر چه بیشتر و بهتر بتوانیم در این زمینه خدمت‌رسانی کنیم.

 

وی تاکید کرد: تعداد متقاضیان این سفرهای زیارتی، به ویژه در مناسبت‌ها و ایام خاص چون روزهای عاشورا و یا عید نوروز، بسیار بالا می‌رود و این انتظار می‌رود که دولت عراق انعطاف‌پذیری بیشتری در زمینه پذیرش و پذیرایی بیشتری از زائران ایرانی به عمل بیاورد.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، احداث مجتمع‌های زیارتی و سیاحتی را از دیگر انتظارات ایران از عراق دانست و گفت: ایران در این زمینه اعلام آمادگی می کند تا در زمان ازدحام زائران پاسخگوی نیازها باشیم.از بابت اینکه اشغالگران هم مدتی است کشور عراق را ترک کرده‌اند، ابراز خرسندی و خوشحالی می‌کنیم و امیدواریم هرچه زودتر عوامل آن‌ها که موجب بمب‌گذاری‌های مکرر و قتل‌عام مردم بیگناه هستند، به زودی شر خود را از سر مردم این کشور کم کنند و مردم عراق از شرشان آسوده شوند.

 

وی افزود: قطعا اگر امنیت و آرامش بیشتری در عراق حکمفرما باشد، نه تنها زائران که مسافران بیشتری هم برای سیاحت به کشور عراق خواهند آمد.

 

حسینی گفت: خوشبختانه همکاری های خوب و مساعدی با استان های مرزی و شهرهایی از عراق که خواهرخواندگی آنها با شهرهای تهران محرز شده، صورت گرفته است و امیدوارم که این همکاری ها ادامه یابد و ارتباط شهرهای ایران با عراق بیش از پیش گسترش یابد.

 

وزیر ارشاد تاکید کرد: ما هم نهایت تلاش خود را برای این که میزبانان خوبی از زائران و مسافران عراقی در ایران باشیم، خواهیم کرد. در این زمینه تجربیات خوبی در سازمان‌ها و نهادهای کشورمان به ویژه سازمان حج و زیارت وجود دارد. هر سال حدود یک میلیون زائر عراقی به ایران می‌آیند که ما آمادگی داریم این رقم بیشتر شود و ضمنا برای برگزاری نمایشگاه‌های فرهنگی ایران‌شناسی در عراق هم آمادگی خود را اعلام می‌کنیم.

 

*تاکید عراق بر سرمایه گذاری ایران در حوزه اماکن سیاحتی زیارتی

«لواء عبدالصاحب سمیسم» وزیر جهانگردی و آثار باستانی و رییس کمیته عالی گردشگری مذهبی عراق نیز در این دیدار طی سخنانی گفت: روابط ایران و عراق به سال های طولانی در تاریخ روابط این دو کشور بر می گردد و علیرغم تلاش های دشمنان برای تخریب این روابط، همه می دانند که این تلاش ها بیهوده بوده و الان رو به بهبود است.

 

وی ادامه داد: هدف اصلی حضور ما در تهران، تعمیق روابط مابین ایران و عراق است و امیدواریم در خلال آن نیز، یادداشت تفاهمی درباره جهانگردی و توریسم عراق امضا کنیم.

 

سمیسم خاطرنشان کرد: روز گذشته در صبحت با مسوولان ایرانی درباره مفاهیم مشترک صحبت و تاکید شد و اولویت‌های زیادی در نظر گرفته شدند و احساس می‌کنیم که محیط این گفتگوها بسیار مثبت و سازنده بوده است.

 

وی گفت: در زمینه همکاری‌های اقتصادی و سیاحتی هم احساس می‌کنیم که در عراق کوتاهی‌هایی در این زمینه صورت گرفته است و ما در زمینه ارائه خدمات مناسب نیز نیازمند آموزش و تربیت کارشناسان با اتکا به تجربیات دوستان ایرانی خود هستیم، همچنین نیاز به سرمایه ‌گذاری در اماکن سیاحتی، زیارتی و اقتصادی از جانب ایران داریم.

 

وزیر جهانگردی عراق در ادامه به خروج اشغالگران از عراق اشاره کرد و گفت: اشغالگران رفتند اما آثار و منشا اثرشان یعنی تروریست‌هایی که هیچ خط قرمزی نمی‌شناسند، هنوز در کشور ما باقی است. ما در یک جهان تروریستی زندگی می‌کنیم که دولت عراق هم از مضرات آن بی‌نصیب نیست. اولین هدف تروریست‌ها این است که به اقتصاد عراق از نظر کاهش سیاحت و زیارت صدمه بزنند و در وهله دوم ضربه زدن به مسائل مذهبی ماست.

 

وی در پایان گفت: در زمینه همکاری های فرهنگی که موضوع مهمی برای ما محسوب می شود، مشترکات فرهنگی بسیاری بین دو ملت وجود دارد و من نیز فرمایشات شما را به مسوولان عراق انتقال می دهم.

 

پایان پیام/

کد خبر 157980

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha