استقبال بی نظیر بازدیدکنندگان از کارگاه های خط نسخ و ثلث

مدیر بخش دارالکتابة نمایشگاه قرآن با اشاره به برگزاری کارهای آموزش خط نسخ و ثلث گفت: روزهای چهارشنبه، پنج شنبه و جمعه هر هفته با استقبال مردم از این کارگاه های آموزشی مواجه هستیم.

 

مهدی بابایی، مدیر بخش دارالکتابة با اشاره به آغاز کار این بخش برای نخستین بار در بیستمین دوره نمایشگاه بین المللی قرآن کریم به خبرنگار شبستان گفت: بخش دارالکتابة سعی دارد تا با نمایش آثار نفیس قرآنی خوش نویسان و کاتبان وحی ایرانی این آثار را در معرض دید بازدیدکنندگان قرار دهد.

وی با اشاره به حوزه های مختلف متمرکز شده بخش دارالکتابة نمایشگاه بین الملی قرآن خاطرنشان کرد: قسمت های مختلفی از آثار نفیس قرآنی به خط خوش نویسان قدیمی، نمایش آخرین دستاوردهای مرکز طبع و نشر نمایش آثار خوشنویسان و کاتبان قرآنی جوان تنها قسمتی از آثار به نمایش درآمده برای بازدیدکنندگان است.

 

بابایی با اشاره به برگزاری اولین نمایشگاه آثار خوشنویسان خط ثلث و رونمایی آن با حضور نماینده وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: پنج ماه قبل با مساعدت و همکاری فعالان مرکز طبع و نشر آثار خوشنویسان ثلث ایرانی به نمایش عموم درآمد و امروز شاهد رونمایی برخی از این آثار در نمایشگاه بین المللی قرآن هستیم.

وی عنوان کرد: این مژده را به خوش نویسان و کاتبان جوان می دهم آثار ارزنده آنها پس کتابت در مرحله آماده سازی رایانه ای و تصحیح کارشناسان قرار گرفته است.

بابایی با اشاره به اهم فعالیت های جذاب بخش دارالکتابة نمایشگاه قرآن تصریح کرد: حضور دائم دو نفر از کاتبان وحی که در محضر مردم به کتابت قرآن می پردازند جذاب ترین قسمت برنامه های متمرکز شده این بخش برای بازدیدکنندگان بوده است.

 

وی افزود: همچنین کارشناسانی از حوزه تحقیق و پژوهش مرکز طبع و نشر قرآن در نمایشگاه حضور دائم دارند تا به سوالات و ابهامات مردم پیرامون مسائل تخصصی کتابت و نحوه طبع و نشر قرآن پاسخ دهند.

بابایی با بیان این مطلب که کارگاه های آموزشی برگزار شده بخش دارالکتابة با استقبال بی نظیر بازدیدکنندگان مواجه شده است خاطرنشان کرد: تقریباً روزهای پایانی هر هفته کارگاه های خوش نویسی خط نسخ و ثلث با حضور اساتید مجرب برگزار می شود که تاکنون مورد استقبال خوبی از سوی بازدیدکنندگان قرار گرفته است.

وی با اشاره به برگزاری نشست های تخصصی پیرامون کتابت وحی در نمایشگاه بین المللی قرآن تصریح کرد: بخش دارالکتاب در نظر دارد تا نشست هایی تخصصی با حضور مصححان، کاربران رایانه ای ناشران و کاتبان کتاب وحی در محل برگزاری این بخش برپا کند تا مورد استفاده بازدیدکنندگان قرار گیرد.

 

مدیر بخش دارالکتابة نمایشگاه بین المللی قرآن درخصوص فروش قرآن های منتشر شده از سوی مرکز طبع و نشر اظهار کرد: بخش فروش قرآن ها مجزا بوده و ما صرفاً آثار نفیس قرآنی را برای بازدید عموم به نمایش می گذاریم.

بنابراین گزارش مرتضی توکلی کارشناس واحد تحقیق مرکز طبع و نشر قرآن نیز با اشاره به چگونگی آغاز به کار مرکز طبع و نشر گفت: مرکز طبع و نشر از سال 1374 به فرمان مقام معظم رهبری تاسیس شد و نزدیک به 2 دهه است که در امر سیاست گذاری نگارش قرآن در حال فعالیت است.

وی با اشاره به عدم وجود مصحف جمهوری اسلامی ایران در سال های گذشته به عنوان یکی از دغدغه های مرکز طبع و نشر خاطرنشان کرد: لزوم سهولت قرائت قرآن برای مخاطبان عام ایرانی در کنار التزام کامل به رسم المصحف موجب شد تا قرآن هایی با این مضمون برای تلاوت فارسی زبان ها ایجاد شود.

توکلی با اشاره به تحقیق و پژوهش گسترده صورت گرفته برای انتشار این مصحف شریف تصریح کرد: گروه تحقیق متشکل از دکتر مستفید، استاد علامی، حجت الاسلام شهیدی فر، عباسی، سیف و چند تن دیگر با پژوهش های فراوان موفق به چاپ قرآن کم علامت شدند که برای اولین بار در سال 1378 در اجلاس سران کشورهای اسلامی توسط مقام معظم رهبری رونمایی شد.

 

وی با اشاره به اهم فعالیت ها و سیاست های مرکز طبع و نشر در سالهای اخیر افزود: چاپ 18 میلیون قرآن با 20 ترجمه گوناگون در قطع های مختلف از جمله وزیری، پالتویی، و نیز چاپ قرآن حکیم که تا امسال پرفروش ترین کتاب سال بوده از اهم فعالیت های این مرکز محسوب می شود.

توکلی افزود: چاپ کتاب ها و محصولات فرهنگی با موضوعات رسم المصحف، سجده ها در قرآن، سور مکی و مدنی نمونه دیگر از برنامه های متمرکز شده مرکز طبع و نشر جمهوری اسلامی ایران است.

 

وی با اشاره به تنظیم سیاست های نگارشی چاپ قرآن به عنوان برنامه راهبردی نشر کتاب وحی در کل کشور خاطرنشان کرد: در سال 90 سیاست های نگارش و چاپ قرآن توسط مرکز طبع و نشر تهیه و برای اجرا به تمام نهادها ابلاغ شد که در قالب آیین نامه ای دقیق تمام ویژگی های رسم المصحف رعایت شده و راه بر تمام سلایق نادرست بسته شده است.

وی با بیان این مطلب که تغییر در رسم المصحف بر اختلافات میان شیعه و سنی دامن می زند افزود: برخی از علمای اهل سنت بر این عقیده اند که تغییر در رسم المصحف اشکال دارد و عاملان این کار را کافر می دانند ولی تغییر در رسم الاملاء براساس ضوابط و رسم الخط هر ملت یا کشور اشکالی ندارد.

وی افزود: اخیراً مرکز طبع و نشر با چاپ قرآن های کم علامت سعی کرده طریقه خواندن قرآن را برای مخاطبان فارسی زبان تا حد ممکن آسان کند.

پایان پیام/
 

کد خبر 157818

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha