ایران آماده است تا در همه کشورهای اسلامی نمایشگاه قرآن برگزار کند
رئیس بیستمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم گفت: ما آمادگی خود را اعلام میکنیم و وزارت ارشاد آماده است در همه کشورهای اسلامی نمایشگاهی با ویژگیها و مختصات این نمایشگاه برگزار کند.
به گزارش خبرگزاری شبستان، مراسم افتتاحیه بخش بین الملل بیستمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم شب گذشته با حضور آیت الله نمازی، مفسر قرآن و امام جمعه کاشان؛ حجتالاسلام محمدی، رییس بیستمین نمایشگاه قرآن کریم؛ لاله افتخاری، عضو فراکسیون قرآن مجلس شورای اسلامی؛ خرمشاد، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و جمعی از مهمانان خارجی در نمایشگاه قرآن برگزار شد.
حجت الاسلام حمید محمدی، قائم مقام وزیر ارشاد در امور قرآنی و رییس بیستمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم در این نمایشگاه گفت: نگاه جمهوری اسلامی به قرآن یک نگاه ابزاری نیست در قانون اساسی آمده است که اساس حکومت مبتنی بر قرآن است و مشروعیت آن به قرآن باز میگردد لذا نگاه ما به قرآن مبنایی بوده است.
وی با اشاره به اینکه در منشور توسعه فرهنگ قرآنی سه رویکرد فرهنگسازی، سازماندهی و نظامسازی وجود دارد، خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی در رویکرد نظامسازی در پی آن است که تمام نظامهای قرآنی اعم از نظام اقتصادی، سیاسی و... را جمعآوری نموده و آنها را در لایههای زیرین جامعه پیاده کند.
رئیس بیستمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم افزود: بیستمین نمایشگاه قرآن بخش مربوط به نظام سازی را دارد؛ بحث تحول انسانی، بخش حوزوی و سایر بخشها در صدد کشف این نظامها هستند.
محمدی بیان داشت: یکی از رویکردهای منشور توسعه فرهنگ قرآنی مسئله فرهنگسازی عمومی قرآن است که فرهنگسازی عمومی یکی از اعجازهای قرآن میباشد، قرآن آنقدر در این عرصه موثر است که چیزی جایگزین آن نمیشود.
وی گفت: آموزش عمومی در جمهوری اسلامی و تربیت ده میلیون حافظ قرآن کریم یکی از راهبردهای است که پیگیری میشود. یکی دیگر از رویکردها توسعههای فعالیتهای تبلیغی و ترویجی است و ایران پیشرو در تولید هنرهای قرآنی است.
محمدی در ادامه گفت: چهل بخش در نمایشگاه وجود دارد که اکثر آنها جلوه های قرآنی جذابی دارند و ایران توانسته با بهرهگیری از هنرهای روز مثل هنرهای تجسمی نمایشگاهی و موسیقایی بین معارف قرآنی و هنرها ارتباط ایجاد کند. ما آمادگی خود را اعلام میکنیم و وزارت ارشاد آماده است در همه کشورهای اسلامی نمایشگاهی با ویژگیها و مختصات این نمایشگاه برگزار کند.
رئیس بیستمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم تصریح کرد: اتفاق مبارک توسعه فرهنگ قرآنی است که این فرهنگ قرآنی یک مثلث سه ضلعی میباشد. اولین ضلع این مثلث آموزشقرآن به صورت فراگیر است. دومین ضلع آن ایمان به خدا، رسول خدا و کتاب خدا است ایمان دارای دو رکن معرفت و محبت است که باید سعی کنیم علاوه بر معرفت به قرآن محبت نسبت به آن را نیز در دل مردم ایجاد کنیم.
رئیس بیستمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم با اشاره به اینکه ضلع سوم این مثلث رفتار قرآنی است اضافه کرد: اگر ریشه همه و ساقه فرهنگ قرآنی معرفت و ایمان باشد میوه آن عمل و رفتار قرآنی در صاحت خانواده، جامعه و حکومت است.
محمدی بیان داشت: ما باید بتوانیم جامعهای بر اساس معیارهای قرآنی بسازیم امام با تأسیس جمهوری اسلامی بسیاری از معارف قرآنی را عملیاتی کرد در واقع حضور قرآن در عرصه حکومت نقطه هدفی است که همه باید آن را دنبال کنیم. رشد متوازن سه ضلع معرفت، ایمان و عمل به قرآن هدفی است که ما به دنبال آن هستیم.
رییس بیستمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم با اشاره به فیلمهای قرآنی ایران تصریح کرد: همکاری ایران در حوزه تولید فیلم و سریال قرآنی قابل اغماض نیست اما همین ده فیلم و سریال قرآنی ایران در جهان بینظیر است و نشانگر توانمندی عمیق هنرهای نمایشی در جمهوری اسلامی ایران است و ما با کشورهای که خواهان فعالیت در این حوزه هستند اعلام همدلی و آمادگی میکنیم.
محمدی گفت: بخش رهیافتگان نمایشگاه قرآن که تازه مسلمانان را معرفی میکند و بخش بیداری اسلامی و فلسطین که به شش کشور میپردازد صاحتهای ریشه بخش بین الملل نمایشگاه است اما میتوان ادعا کرد که همه بخشهای نمایشگاه بین المللی است.
وی در پایان بیان داشت: حضور 2 میلیون و پانصد هزار بازدید کننده از تهران نشان دهنده عشق عمیق مردم به قرآن کریم است.
پایان پیام/
نظر شما