عربستان سعودی به عنوان یکی از همپیمانان غرب در اجرای سیاستهای غرب علیه کشورهای منطقه عمل کرده است.
سعودی ها با توجه به انحصار طلبی ثروت عربستان از هیچ دخالتی در کشورهای مختلف به همراه قطر فروگذاری نکرده است و آثار مخرب دخالت سعودی ها را در یمن، بحرین، عراق، مصر، تونس و بقیه کشورها می توان مشاهده کرد.
آل سعود پس از آنکه رژیمی شیعی در عراق روی کار آمد به بهانه موضوعات امنیتی از برقراری روابط دیپلماتیک با آن خودداری ورزید این در حالی است که خود مسئول نا امنی ها این کشور بوده است.
سعودی ها از بیم سرایت انقلاب به داخل این کشور از همان ابتدا بنای مخالفت با انقلابهای مردمی را شروع کردند و پناه دادن به زین العابدین بن علی اولین حرکت ضد انقلابی آنها علیه انقلاب مردم تونس بود.
در مصر نیز آنها تمامی تلاش خود را برای تضعیف انقلاب این کشور و کمک به حسنی مبارک همپیمان خود به کار گرفتند.
در بحرین نیز آنها با اشغال نظامی این کشور در شرایطی که آل خلیفه به تنهایی توان سرکوب قیام مردمی را نداشت وارد عمل شدند.
در یمن نیز مجری طرح موسوم به شورای همکاری خلیج فارس شدند تا انقلاب مردم به خواسته های واقعی خود نرسد.
دخالت سعودی در سوریه نیز بر کسی پوشیده نیست زیرا به طور آشکار بر حمایت تسلیحاتی از گروههای مسلح تاکید کرده است و اخیرا نیز تلاشهایی را در مجمع عمومی سازمان ملل علیه دمشق آغاز کرده است.
اما به نظر می رسد تمامی این تلاشها ره به جایی نبرده است زیرا قیام مردم مناطق شرقی ادامه دارد و آرام آرام به نقاط دیگر سرایت کرده است و این موضوعی که کارشناسان امور عربستان با آن موافق هستند.
"وفیق ابراهیم" تحلیلگر امور عربستان گفت: تحرکات در عربستان در حال گسترش یافتن به مناطق مختلف این کشور است.
وی افزود: علت این تحرکات این است که مناطق مختلف به حاشیه رانده شده اند و حکام عربستان توجهی به خواسته های مشروع مردمی ندارند.
ابراهیم بیان کرد: انتقال قیام مردمی از مناطق شرقی عربستان به دیگر مناطق نشانه آن است که آنگونه که مقامات سعودی ادعا می کنند قیام صبغه مذهبی و طایفه ای ندارد بلکه از مشکلات اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی ناشی می شود.
وی افزود: کافر شمردن برخی از مردم و بی توجهی به خواسته های دینی آنها، معضلات اجتماعی که جامعه عربستان از آن رنج می برد، انحصار قدرت در دست خاندان حاکم و سهم نداشتن مردم در سرنوشت سیاسی خود و وضع بدی اقتصادی مردم در جامع عربستان یک واقعیت عینی است.
ابراهیم گفت: خاندان حاکم همه مردم را فرمانبردار ونه شهروند عربستانی قلمداد می کند و در حالی که همه منابع ثروت را در اختیار قرار گرفته است مردم عربستان از فقر و بیکاری رنج می برند.
وی افزود: نظام حاکم نخواهد توانست که تحرکات مردمی را در عربستان با زور و سرکوب مهار کند.
"ابراهیم البدراوی" تحلیگر مصری نیز دراین باره می گوید: همه جهانیان از سرکوب شدید مناطق شرقی عربستان که بخش عمده ثروت آنها به دست خاندان حاکم غارت شده است سخن می گویند و تحرکاتی که در این مناطق انجام می شود در راستای برابری است.
وی افزود: مردم عربستان حق ندارند کوچکترین انتقادی از رژیم کنند زیرا با سرکوب شدید روبرو می شوند.
البدراوی بیان کرد: مقامات سودی در حالی به شیخ النمر توهین می کنند که گویا ملک عبدالله و اطرافیان آن اولیا و پیامبر هستند.اینها هم مردمی هستند که اشتباه می کنند.
وی ضمن انتقاد از سیاست خارجی سعودی ها گفت: جای شگفتی دارد که سعودی ها در راستای دامن زدن به بحران سوریه حرکت کنند و مزدورانی را به این کشور اعزام کنند.
البدراوی بیان کرد: هدف آنها مقابله با نظامی است که در برابر امپریالیسم ایستاده است و سعودی ها در برابر حمایتهای بی دریغ آمریکا از اسرائیل کلمه بر زبان نمی آورند.
وی افزود: خاندان سعودی آلت دست صهیونیستها و آمریکا هستند و طوق بندگی را بر گردن آویزان کرده اند. آنها ضمن غارت منابع مردم عربستان در راستای کمک به سناریوهای آمریکا علیه امت عربی و اسلامی تلاش می کنند.
نظر شما