حجتالاسلام عسگرآقایی، مبلغ فعال در چین در گفتوگو با خبرنگار شبستان در مورد ترویج دین اسلام در این کشور گفت: ورود اسلام به چین به تاریخ صدر اسلام بازمیگردد و از همان زمان که نامههایی از سوی حضرت رسول به اقصی نقاط جهان فرستاده میشد این کشور نیز از دریافتکنندههای این نامهها بوده است.
وی با اشاره به شهر گنسو و پکن به عنوان یکی از شهرهای مسلماننشین چین اظهار کرد: مسجد نیوجیه در این شهر قدمت هزار ساله دارد و تاریخ اسلام را میتوان از آن دریافت.
حجتالاسلام عسگرآقایی در مورد انتقال راههای اسلام به چین اظهار کرد: از طریق دریا از سمت جنوب ایران توسط بازرگانان مسلمان و از طریق جاده ابریشم دین اسلام بعد از صدر اسلام به این کشور منتقل شده است. اغلب ادیانی که در چین وجود دارند از سمت ایران به آنجا منتقل شده است.
وی اظهار کرد: یک میلیارد و 370 میلیون جمعیت چین است که از این آمار 370 میلیون نفر به دین و آیین خاصی اعتقاد ندارند و بقیه مردم دارای ادیان بودایی، مسیحی، هائوییسم، مسلمان و مکتب اخلاقی کنفسیوس هستند.
این مبلغ فعال در چین اعلام کرد: دولت در ارایه آمار مسلمانها به درستی این آمار را ارایه نمیکند و آمار 23 میلیون نفری را برای مسلمانان قایل است و علت تفاوت آماری دولت با آمار معتبر این است که دولت بر اساس اهمیتهای ملی مسلمانان را تقسیمبندی میکند و بخشی از مسلمانان که از اقلیتهای ملی هستند در این آمار محسوب نمیشوند.
وی گفت: 10 اقلیت ملی از آن مسلمانان است؛ تاتارها، سارها، بوتیورها، ازبکها، خوئیها از جمله اقلیتهای ملی مسلمانان هستند.
حجتالاسلام عسگرآقایی اظهار کرد: دولت چین در حالت نامحسوس مانع تبلیغ اسلام در چین است اما در مورد ترویج مسیحیت و سایر ادیان سختگیریای به کار نمیبرد.
این مبلغ فعال در چین با اشاره به افزایش جمعیت مسلمانان در این کشور اظهار کرد: مهمترین کار در بحث تبلیغ اسلام تبلیغ عملی است. اگر تبلیغ با عمل توأم شود کار مبلغ انجام شده است. در غیر این صورت فایدهای ندارد و تبلیغ بدون استدلال اثری نخواهد داشت.
پایان پیام/
نظر شما