به گزارش خبرنگار شبستان، نشست رسانهای بررسی وضعیت تولید و انتشار کتاب انقلاب در حوزه هنری و انتشارات سوره مهر امروز شنبه (9 بهمن) با حضور امیرحسین فردی، هدایتالله بهبودی و محمد حمزهزاده در ساختمان سوره مهر برگزار شد.
در آغاز این مراسم حمزهزاده با بیان اینکه نهاد حوزه هنری همزاد انقلاب است، گفت: جرقه اصلی تأسیس حوزه هنری پیش از انقلاب توسط صاحبان فرهنگ و هنر با هدف تولید هنر انقلابی در قبل از انقلاب زده شد و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی نیز بار دیگر تولیدات انقلاب اسلامی را بر دوش گرفت.
وی افزود: حوزه هنری همواره در تولید هنر انقلابی نسبت به دیگر نهادها پیشرو بوده است و در حال حاضر نیز با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری و توجه ایشان به این نهاد این مسئولیت سنگینتر میشود.
در ادامه، امیرحسین فردی با اشاره به فلسفه وجودی حوزه هنری خاطرنشان کرد: حوزه اندیشه و هنر در سال 58 و حوزه هنری و سازمان تبلیغات اسلامی در سال 61 بر مبنای نیازهای انقلاب اسلامی شکل گرفت، بنابراین حوزه هنری یک نهاد فرهنگی است که از دل انقلاب بیرون آمده است تا بتواند فرهنگ و هنر انقلاب را رواج دهد.
وی یادآور شد: بعد از پیروزی انقلاب تعداد انگشتشماری از نویسندگان انقلابی بودند که میتوانستیم به آنها هنرمند بگوییم و همین تعداد اندک قرار بود بار هنر انقلاب را بر دوش بکشند و از طرفی دشمن نیز از همان فردای انقلاب وارد شده بود میخواست به انقلاب آسیب بزند، بنابراین در این محفل کوچک اگر فردی انقلابی میآمد ما بسیار خوشحال میشدیم و اکنون نتیجه این تلاشها پس از چندین سال در حوزه شعر و داستان نمود یافته است.
در ادامه نیز هدیتالله بهبودی، مدیر دفتر ادبیات انقلاب اسلامی نیز عنوان کرد: شخصیت حوزه هنری با ادبیات و شعر شناخته میشود، بنابراین پرداختن به ادبیات انقلاب و نقشآفرینان آن یکی از مسئولیتهایی بود که از دید مسئولان حوزه هنری پنهان نشده است.
در این نشست، همچنین حمزهزاده تصریح کرد: کتابهای حوزه هنری قریب به اتفاق در مورد انقلاب و دفاع مقدس است و از آنجایی که ما در تولید کتابها در حوزه هنری کیفیت بالایی را مدنظر داریم و کمیت کتابها مورد توجه نیست تعداد کتابهای ما تاکنون به 200 عنوان کتاب در مورد انقلاب رسیده است.
همچنین بهبودی در اینباره یادآور شد: وضعیت تاریخنگاری انقلاب ما بهتر از تألیف ادبیات انقلاب است و علت این مسئله این است که نهاد حوزه هنری یکتنه بار مسئولیت ادبیات را بر دوش میکشد اما در مور تاریخ نهادهای دیگری نیز فعالیت میکنند.
وی تصریح کرد: در زمینه تاریخ انقلاب ما تلاش کردهایم خلأها را پر کنیم که در این زمینه روزشمار انقلاب، دایره المعارف و تاریخ شفاهی انقلاب از جمله فعالیتهای ماست که روزشمار ما از اوایل دهه 40 و همچنین روزشمار دو از سال 56 تا 57 است. البته دایرهالمعارف زندان سیاسی عصر پهلوی نیز از جمله آثار تهیه شده در حوزه است.
فردی، بار دیگر در این نشست در پاسخ به سؤالات خبرنگاران گفت: ادبیات داستانی انقلاب ما همپای انقلاب اسلامی متولد شده است، در واقع ما در آغاز انقلاب نویسندهای انقلابی نداشتیم که در اینباره دست به قلم شود و تعدادی هم که مینوشتند در تضاد با ارزشهای انقلاب حرکت میکردند، بنابراین زمان لازم بود تا نویسندگان انقلاب پرورش مییافتند.
وی درباره برنامههای خود در حوزه هنری نیز تصریح کرد: برنامههای ما در حوزه هنری در ادامه برنامههای مؤمنی است و عمده تلاش ما بر این است که جشنواره داستان انقلاب را تداوم بخشیم که این مسئله تقویت ادبیات داستانی نیز هست.
وی اضافه کرد: در حوزه داستان انقلاب ما تاکنون شاهد آثار خوبی بوده ایم که به دست ما رسیده است و قرار است آثار برگزیده علاوه بر دریافت جوایز، در انتشارات سوره مهر نیز منتشر شود و در این زمینه نیز تاکنون آثار متعددی منتشر شده است.
در این نشست، حمزهزاده بار دیگر عنوان کرد: برنامه ساخت فیلم بر اساس کتابهای منتشر شده در حوزه هنری به صورت جدی دنبال میشود که در این زمینه ساخت سریالی بر اساس داستان احمد احمد، فیلمی بر اساس خاطرات عزتشاهی و همچنین بازخوانی تلویزیونی کتاب "دا" در دست ساخت قرار دارد. همچنین یک مجموعه مستند پرتره به همت مهرداد اسکویی بر اساس زندگی عزتشاهی، احمد احمد، خاطرات دباغ، نبوی، سردار علی ناصری و سردار شهید هاشمی نیز در دست ساخت است.
وی در پایان گفت: راهاندازی و تأسیس بانک ناشران انقلاب اسلامی با هماهنگی بهترین ناشران انقلاب نیز از جمله کارهایی است که در حال شکل گیری است.
پایان پیام/
نظر شما