به گزارش خبرگزاری شبستان، خالد بن احمد الخلیفه، وزیر امور خارجه بحرین در مصاحبه با لوموند د ر پاسخ به این سئوال که سیاست بحرین در قبال سوریه چیست؟ گفت: سرنگونی بشار اسد تنها خواست دولت بحرین نیست بلکه اتحادیه عرب پیگیر این خواسته است.
لوموند: بسیاری می دانند که کشور قطر و عربستان سعودی تامین کننده تسهیلات نظامی مخالفان در سوریه هستند ایا بحرین هم در این داستان دستی دارد؟
خالد بن احمد الخلیفه: بحرین همواره تلاش دارد در خصوص مسائل نظامی کشورها مداخله نکند و اگر بنا باشد ما کمک نظامی به شورشی ها بکنیم باید سازمان ملل این را از ما بخواهد در غیر اینصورت کمک نظامی به مخالفان به نفع دولت بحرین نخواهد بود.
لوموند: آیا شما با هم پیمانان فرانسوی خود در خصوص آینده اسد مشورتی داشته اید؟
خالد بن احمد الخلیفه: ما تنها درباره خطراتی که این بحران در پی دارد صحبتهای بسیاری را با کارشناسان انجام داده ایم دولت بحرین می خواهد به دوستان سوریه که برای آخرین بار در پاریس گرد هم آمده اند بپیوندد.
لوموند: آیا پیوستن به مخالفان سوریه برای سرنگونی اسد و در مقابل سرکوب مخالفان دولت بحرین برای شما تناقضی در سیاست به شمار نمی رود؟
خالد بن احمد الخلیفه: این دو وضعیت غیر قابل قیاس هستند در سوریه ما شاهد انقلاب هستیم در صورتی که در بحرین اینگونه نیست، بحرینی ها به آن اندازه که مصری ها و تونسی ها خشمگین بودند معترض نیستند.باید دانست که سیاست ها و ادعا ها از سال 1920 در کشور بحرین همواره دیده شده است و این جزئی از هویت ما است. ما می خواهیم بلوغ مردمی را در کشورمان ببینیم و نباید دیگران تصور کنند که اینها مخالفان دولت هستند.بحرین تنها کشوری است که شیعیان در آن آزادی بیان و عمل را دارند.شیعیان به منزله بزرگترین اجتماع حاضر در بحرین بیشترین مداخله را در امور سیاسی دولت سنی آل خلیفه دارند.
لوموند: نظر شما راجع به گزارش بین المللی 2011 در خصوص سرکوب شیعیان بحرین به دست پلیس چیست؟
خالد بن احمد الخلیفه: به طور حتم برخی از اعضای پلیس بحرین بدون اطلاع دولت دست به عملیاتی سرخود زده اند که موجب بدنامی آل خلیفه شده است این ارتکابات جنایی بر عهده پلیس است و دولت در آن مقصر شناخته نمی شود.
لوموند: محکومیت نبیل رجب، فعال حقوق انسانی به سه ماه حبس با گفتارهای شما تناقض ندارد؟
خالد بن احمد الخلیفه: نبیل رجب یک مورد استثنایی است که به حاکمیت بحرین توهین علنی کرده است اگر نیروهای امنیتی علیه وی کاری نکرده بودند او سایر مخالفان را تحریک می کرد. محکومیت هر یک از اینها امنیت جامعه ما را پیش می برد.
لوموند: امروز بحرین به آنچه که در سالهای 1990 در این کشور گذشت شبیه شده است، شیعیان می بینند که به خواسته هایشان عمل نشده و در حق آنها در طول این ده سال اجحاف شده است:
خالد بن احمد الخلیفه: فرق بسیاری بین سالهای 1990 و امروز بحرین وجود دارد. امروز مردمی که در زندانها به سر می برند همگی شورشیان هستند اگر دولت بحرین می خواست مخالفان را سانسور کند شما نمی توانستید زندانیان را ببینید همانطور که سازمان دیده بان حقوق بشر در فوریه 2012 وضع زندانیان مخالفان دولت را گزارش داد و از اوضاع آنها مردم را با خبر کرد.
لوموند: مخالفان تاکید دارند که اگرچه شکنجه ها در بازداشتگاهها کنترل شده اما سرکوب مردم به خیابان ها رسیده است:
خالد بن احمد الخلیفه: من هم این زمزمه ها را در توئیتر شنیده ام اما کوچکترین گواهی دال بر شکنجه مردم دیده نشده اگر هست به من هم نشان دهید در طول دو سال گذشته ما ناآرامی هایی را داشتیم و دیگر نمی خواهیم شایعه ها به این کابوس ادامه دهد...
بنابراین گزارش در تاریخ بیست و سوم جولای فرانسوا اولاند پذیرای حضور آل خلیفه پادشاه بحرین بود.فرانسه در این دیدار متعهد شد تا علیه دولت اسد با آل خلیفه همراهی کند و به او کمک کند تا ناآرامی های حاصل از اعتراضات اکثریت شیعه را خاموش کند. در خصوص خواسته مردم شیعه برای تشکیل دولت واقعی پادشاهی پارلمانی روزنامه لوموند این مصاحبه را با وزیر امور خارجه بحرین ترتیب داد.
پایان پیام/
وزیر امور خارجه بحرین مدعی شد: بحرین تنها کشوری است که شیعیان در آن آزادی بیان و عمل را دارند، آنها به منزله بزرگترین اجتماع حاضر در بحرین بیشترین مداخله را در امور سیاسی دولت سنی آل خلیفه می کنند.
کد خبر 156866
نظر شما