به گزارش خبرنگار پارلمانی شبستان، در ادامه جلسه علنی امروز یکشنبه 5 مرداد نمایندگان با یک فوریت طرح معافیت مدارس خیرین مدرسه ساز از پرداخت عوارض شهرداری و انشعابات با 158 رای موافق، 48 رای مخالف، 11 رای ممتنع از مجموع 252 رای موافقت کردند.
در صورت تصویب نهایی این طرح از تاریخ تصویب این قانون تمامی مدارس و مراکز آموزشی و پرورشی وزارت آموزش و پرورش که حداقل 30 درصد هزینه ساخت آنها با تایید سازمان نوسازی، توسعه و تجیهز مدارس کشور یا ادارات کل نوسازی مدارس استانها از سوی خیرین مدرسه ساز تامین می شود از پرداخت هر گونه عوارض به شهرداری ها و نیز از پرداخت تمامی هزینه های مربوط به حق انشعاب آب، برق، گاز و فاضلاب بدون دریافت هر گونه وجهی تا اتصال و برقراری انشعابات به داخل مدارس و مراکز فوق معاف هستند.
نمایندگان در تبصره این طرح مقرر کردند وزارتخانه های نیرو، نفت موظف شدند نسبت به برقراری انشعابات مربوط متناسب با شرایط اقلیمی به مدارس و مناطق مذکور اقدام کنند.
در این طرح که در ابتدا دو فوریت ان مطرح بود و دو فوریت آن با مخالفت نمایندگان مواجه شد جبار کوچکی نژاد نماینده رشت به عنوان یکی از طراحان آن گفت: این طرح در راستای حمایت از خیرین مدرسه ساز است یعنی انسانهایی که حاصل سرمایه خود را برای این نظام هزینه می کند.
وی اظهار کرد: این طرح مربوط به همه مناطق آموزش و پرورش کشور است.
کوچکی نژاد بیان کرد: مجلس هشتم طرح خوبی را تصویب کرد که طبق آن 4 میلیارد دلار برای بازسازی مدارس اختصاص می یافت که در کنار این خیرین مدرسه ساز نیز حرکت بازسازی فضای آموزشی را آغاز کرده است.
وی با اشاره به آثار کار خیرین مدرسه ساز در تمامی مناطق کشور یادآور شد: ما در برنامه پنجم توسعه مصوبه مجلس هشتم را به مدت 3 سال دیگر تمدید کرده ایم که دولت همچنان در بحث بازسازی مدارس هزینه کند.
وی خاطرنشان کرد: در قوانین بودجه سالیان گذشته خیرین مدرسه ساز از پرداخت هر گونه عوارض شهرداری و حق انشعابات معاف بوده اند و در قانون بودجه 91 دو بار در این زمینه رای گیری شد ولی رای نیاورد و به همین دلیل ما تقاضا داریم به دو فوریت این طرح رای دهید.
کوچکی نژاد با بیان اینکه در حال حاضر 2 هزار و 100 پروژه که به دست خیرین مدرسه ساز در حال احداث است نیاز به حمایت دارد گفت: در حال حاضر بیش از 9 هزار کلاس درس و یک میلیون مترمکعب فضای اموزشی در کشور در حال آماده شدن است که با این حرکت ما خیرین مدرسه ساز قوت می گیرند که دولت و مجلس در کنار آنهاست.
وی تصویب این طرح را با توجه به تشکیل کلاس ششم و تحولات آموزشی در نظام آموزش و پرورش بسیار ضروری عنوان کرد.
اسماعیل کوثری نماینده تهران در مخالفت با این طرح گفت: اگر ما موردها را کم کم از پرداخت مالیات و عوارض معاف کنیم پس چه برای دولت می ماند که از آن طرف بخواهد بودجه غیرنفتی ارایه دهد.
وی بیان کرد: این عزیزانی که کار خیر انجام می دهند اگر درصدی نیز مالیات به دولت دهند که دولت را یاری کنند که صدمه ای به آنها وارد نمی شود.
کوثری تصریح کرد: اینکه در بحث مالیات پراکندگی ایجاد کنیم و بحث معافیت مالیاتی را شقه شقه کنیم قبول نیست.
نماینده تهران در مجلس تصریح کرد: حتماً فردا و پس فرداها نیز می خواهیم موارد دیگر را از پرداخت مالیات معاف کنیم اگر این اتفاق بیفتد چگونه می خواهیم مسائل مالیاتی را دقیق جمع کنیم.
مهرداد لاهوتی نماینده لنگرود نیز در موافقت با این طرح گفت: در این دو فوریت گفته نشده است که مدارسی که دولت احداث می کند از پرداخت عوارض معاف هستند بلکه تاکید شده است که مدارس خیرین مدرسه ساز از پرداخت مالیات معاف هستند.
وی با بیان اینکه اغلب خیرین مدرسه ساز در روستاهای محروم مدارس را احداث می کنند گفت: خیرین در شهرها و به ویژه کلانشهری همانند تهران دست به ساخت مدارس نمی زنند بلکه در روستاها چنین کاری را انجام می دهد پس بهتر است ما آنها را از پرداخت عوارض معاف کنیم و وزارتخانه نیرو نیز انشعابات آب و برق آنها را رایگان کند.
لاهوتی با تاکید بر اینکه منابع دولت منابع محدودی است یادآور شد: ما باید خیرینی را که تمایل دارند در این امر همکاری کنند حمایت کنیم و با توجه به اینکه منابع دولت محدود است با تشویق خیرین می توانیم دولت را از چنین هزینه هایی نیز معاف کنیم.
در ادامه پورمختار رییس کمیسیون اصل 90 در اخطار قانون اساسی این طرح را منجر به کاهش درآمدهای عمومی دولت دانست و تقاضای از دستور کار خارج شدن آن را داد که لاریجانی نیز در پاسخ به وی گفت: در حال حاضر دو فوریت این طرح مطرح است و اگر به کمیسیون برود قطعاً اعضای کمیسیون این ایرادات را رفع می کنند.
امیرآبادی نماینده قم دیگر مخالف این طرح بود که دو فوریت آن را دارای موضوعیت ندانست و گفت: ما در اکثر کلانشهرها و به ویژه شهر قم می بینیم که شهرداری ها با مشکلاتی مواجه هستند و منابع شان کم است و این درست نیست بار مالی دولت را به دوش شهرداری ها بیاندازیم.
وی بیان کرد: در حال حاضر خیلی جاها دولت بار مالی را بر دوش شهرداری ها می اندازد و به نظر می رسد باید نمایندگان کمک کنند تا شهرداریها را از لحاظ منابع مالی تقویت کند.
هادی قوامی نماینده اسفراین به عنوان دیگر موافق این طرح یادآور شد: دو فوریت این طرح به این دلیل است که هم فوت فرصت است و هم جلوگیری از خسارت مالی است.
وی بیان کرد: با توجه به اینکه در حال حاضر فصل کاری احداث و بازسازی مدارس است لذا ممکن است از این ناحیه آسیبی برسانیم و نتوانیم از ظرفیت خیرین مدرسه ساز استفاده کنیم.
وی بیان کرد: اگر خیرین مدرسه ساز مشارکت نکنند قطعاً بار احداث مدارس بر دوش دولت می ماند.
وی اضافه کرد: معافیت های مالیاتی باعث ایجاد انگیزه در خیرین می شود و با این انگیزه ما می توانیم تعداد زیادی از مدارس را که نیاز به صرف هزینه های دولت دارد با کمک و ظرفیت خیرین مدرسه ساز احداث کنیم و بدین دلیل دولت را در پرداخت چنین هزینه هایی یاری برسانیم.
گفتنی است طرح فوق دارای 26 امضای نمایندگان می باشد.
پایان پیام/
نظر شما