تجهیز کشتارگاه‌ ها مهمترین راهکار پیشگیری از بیماری‌ های انسان و حیوان

مدیرکل دامپزشکی خوزستان، تجهیز کشتارگاه‌ ها را مهم‌ترین راهکار پیشگیری از بیماری‌ های مشترک بین انسان و حیوان دانست.

دکتر مصطفی کنار کوهی، مدیرکل دامپزشکی خوزستان، به توضیح برخی از بیمار‌ی‌های مشترک بین انسان و حیوان پرداخت و به خبرنگار شبستان گفت: مهم‌ترین راهکار پیشگیری از این بیماری‌ها تجهیز کشتارگاه‌ها به امکانات پیش سردکن، مسدود کردن مرزهای ورود دام قاچاق و ارتقای سطح آگاهی عمومی نسبت به این بیماری‌ها است.

 

وی با بیان اینکه بیش از هزار و 600 عامل انتقال بیماری بین انسان و دام تاکنون شناسایی شده است، تصریح کرد: 832 مورد از این عوامل از طریق حیوانات به انسان انتقال می‌یابند و از میان 156 بیماری نوپدید، 114 مورد به طور مستقیم از حیوان به انسان منتقل می‌شوند.

 

دکتر کنار کوهی، بیماری‌هایی مانند سل، تب مالت(بروسلوز)، تب کریمه کنگو، مشمشه، سارس، سالک و بیماری‌‌های انگلی را از جمله مواردی ذکر کرد که پیشگیری از انتقال آنها همواره در دستور کار سازمان دامپزشکی قرار دارد.

 

وی با تأکید بر نظارت و کنترل کانون‌های پرخطر شناسایی شده انتقال بیماری‌ها در استان، اضافه کرد: سالانه بر روی هشت هزار و 500 رأس دام در خوزستان تست سل انجام می‌شود که در این راستا سال گذشته 26 رأس دام مبتلا به این بیماری شناسایی شده و از چرخه تولید خارج شدند.

 

وی درباره بیماری مهلک شاربن، اظهار کرد: در سال های گذشته فعالیت‌های وسیعی توسط سازمان دامپزشکی برای مبارزه با این بیماری صورت گرفته و مقرر شده چند استان از جمله خوزستان واکسیناسیون دام‌ها علیه شاربن را به طور موقت قطع کنند ودر مقابل کنترل و پایش بیماری تشدید شود.

 

مدیرکل دامپزشکی خوزستان، به بیماری تب مالت(بروسلوز) اشاره کرد و با بیان اینکه این بیماری درمان قطعی ندارد، اذعان داشت: اداره دامپزشکی وظیفه شناسایی و مبارزه با این بیماری را در دام‌های پرخطر و زایا با انجام واکسیناسیون به عهده دارد.

 

وی هاری را از جمله بیماری‌های مشترک انسان و حیوان و مهلک‌ترین بیماری عصبی دانست و عنوان کرد: مبارزه با هاری به طور اختصاصی وظیفه دامپزشکی است و به هیچ عنوان به بخش خصوصی قابل انتقال نیست ودر همین راستا سال گذشته هزار و 49 قلاده سگ صاحبدار علیه این بیماری واکسینه و قلاده گذاری شدند.

 

وی درباره تب کریمه کنگو که از طریق گزش کنه آلوده انتقال می‌یابد و هم اکنون 13 استان‌ کشور را درگیر کرده است، توضیح داد: خوشبختانه با اقدامات کنترلی و نظارت انجام شده با وجود مناسب بودن فصل گرما برای زایش کنه‌ها، موردی از این بیماری در استان یافت نشده است.

 

دکتر کنارکوهی، خاطر نشان کرد: برای مقابله با تب کریمه کنگو تاکنون 46 هزار و 448 رأس گاو و گاومیش، 503 هزار و 60 راس گوسفند و 2 میلیون مترمربع فضای اماکن دامی علیه این بیماری سمپاشی شده‌اند.

 

وی در خصوص بیماری سالک که از طریق پشه خاکی انتقال می‌یابد و در سه شکل جلدی، احشایی و تنفسی در انسان بروز می‌کند، یاد آور شد: عامل بیماری از طریق گرد و خاک و شرایط نامناسب بهداشتی می‌تواند وارد بدن انسان شده و باعث مرگ شود.

 

وی مبارزه با سگ‌های ولگرد و اتلاف آنها، موش و سایر جوندگان را از جمله راهکارهای پیشگیری از انتقال بیماری سالک عنوان کرد و ادامه داد: نخاله‌های ساختمانی که در کوچه و خیابان‌های شهر دیده می شود، یکی از کانون‌های رشد و ازدیاد عامل بیماری سالک هستند.

 

مدیرکل دامپزشکی خوزستان، به برخی بیماری‌هایی که از طریق فرآورده‌های غذایی آلوده انتقال می‌یابند اشاره کرد و ابراز داشت: از جمله خطرناک‌ترین آنها سالمونلاست که از طریق گوشت آلوده یا فرآورده‌های مصرفی که بهداشتی نباشد انتقال می‌یابد و درمان آن بسیار هزینه‌بر است.

 

وی تأکید کرد: مرغ زنده که توسط فروشندگان در نقاط مختلف شهر به صورت غیرمجاز عرضه می‌شود می‌تواند عامل انتقال بیماری به انسان باشد چرا که اطلاعی از میزان و نوع دارویی که احتمالاً به مرغ تزریق شده وجود ندارد و مصرف آن مشکلات عدیده‌ برجای خواهد گذاشت.

 

وی آمار موارد بازدید از مراکز عرضه فرآورده های خام دامی در سه ماهه امسال را 33 هزار و 192 مورد عنوان کرد و افزود: در این مدت 257 مورد به مراجع قضایی مرجوع شده و 462 هزار و 708 کیلوگرم فرآورده‌های خامی نیز به علت نامناسب بودن ضبط شده است.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 156673

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha