محمد شریعتی، دبیر ستاد اجرایی پزشک خانواده وزارت بهداشت در گفتوگو با خبرنگار شبستان با بیان این مطلب گفت: در صورتی که کیفیت خدمات ارایهشده توسط پزشک پایین باشد وی 80 درصد مبلغ از پیش تعیینشده را دریافت میکند و اگر کیفیت خدمت در سطح بالایی باشد حتی 20 درصد بیشتر از میزان تعیینشده پرداخت خواهد شد.
وی افزود: مشکلات نظام سلامتهایی که کارانهای هستند این است که پزشک هر قدر مریض بیشتر ببیند پول بیشتری دریافت میکند که این باعث ایجاد رویکرد درماننگر به جای سلامتنگر می شود و ارایه خدمات موازی و تکراری و تقاضای القایی در مردم را بدنبال دارد.
شریعتی با اشاره به اینکه در برنامه پزشک خانواده پزشک به صورت سرانهای دریافت میکند، گفت: کسی که تحت پوشش پزشک قرار میگیرد بابت مراقبت عدد ثابتی را به تناسب سن، جنس و شرایط فارغ از تعداد مراجعات پرداخت میکند. در این صورت باعث میشود پزشک بیمار را به دقت معاینه کرده و حتی در مواردی از بیماریهای وی پیشگیری کند.
وی خاطرنشان کرد: در برنامه پزشک خانواده پزشکان از سلامت افراد سود میبرند نه از بیماری آنها، نتیجه چنین رویکردی آموزش پیشگیری و جلوگیری از بیماری است و منافع پزشک در سلامت بیمار تامین می شود.
دبیر ستاد اجرایی پزشک خانواده همچنین با مقایسه پزشکان معمولی و پزشکان خانواده گفت: پزشکان معمولی به دنبال علامت بیماری میگردند و در وهله دوم سعی بر درمان بیمار دارند اما پزشک برنامه پزشک خانواده به دنبال این است که سلامت فرد در هر وضعیت سلامتی که هست ارتقا یابد. اگر فرد بیماری داشته باشد، درمان میشود و اگر سالم بوده و استعداد بیماری را دارد پزشک خانواده استعداد ابتلا به بیماری را از بین میبرد.
وی اظهار کرد: رویکرد پزشک خانواده درمان افراد بیمار و حفاظت افراد سالم از ابتلا به بیماریها است.
شریعتی با اشاره به افزایش سرانه پزشکانی که در طرح پزشک خانواده مستقر میمانند، گفت: هر سالی که پزشکان این طرح مستقر بمانند و افراد تحت پوشش را کنترل کنند درصدی به سرانه آنها افزایش مییابد، ضمن اینکه به ازای هر سال که از فراغت تحصیل این پزشکان میگذرد یک درصد افزایش سرانه دریافت خواهند کرد. با چنین رویکردی افرادی که بیشتر در این طرح باقی بمانند مبلغ بیشتری را دریافت خواهند کرد.
پایان پیام/
نظر شما