به گزارش خبرنگار شبستان، نشست تحلیل و بررسی آماری حروف و اعراب قرآن کریم عصر دیروز با حضور احسان بهرامی سامانی، استادیار دانشگاه شهید بهشتی و معاون گروه آمار دانشکده علوم ریاضی دانشگاه شهید بهشتی در بخش اعجاز قرآن کریم بیستمین نمایشگاه بینالمللی برگزار شد.
بهرامی سامانی با بیان اینکه برای اولین بار دانشجویان رشته آمار دانشگاه شهید بهشتی مدلسازی تعداد اعراب حروف قرآن کریم را ارایه میدهند، گفت: با کمک یک گروه پنجنفره طی یک سال با یک نرمافزار به شمارش تعداد اعراب و حروف قرآن پرداختیم.
وی ادامه داد: به تفکیک سورههای مکی و مدنی تعداد حروف و اعراب قرآن کریم را شمارش کردیم و به نتایج جالبی رسیدیم. با توجه به اینکه تعداد سورههای مکی 86 و سورههای مدنی 28 عدد است در سورههای مکی نسبت به سورههای مدنی تقریبا اعراب و حروف دو برابر بوده است.
وی با بیان اینکه اولین مدلی که برای اعراب و حروف قرآن کریم ارایه دادیم مدل پیاپون بود، ادامه داد: متوجه شدیم تعداد اعراب قرآن در هر سوره از این مدل پیروی میکند.
وی با بیان اینکه با ارایه نمودار به نظم فوقالعادهای در قرآن که نشان از اعجاز دارد رسیدیم، تصریح کرد: با رسم میلهای برای تعداد اعراب و حروف در سورههای مکی و مدنی شاهد یک تشابه شکلی منظم بین این نمودارها شدیم.
این استادیار دانشگاه شهید بهشتی با اشاره به اینکه در حروف مقطع هم شاهد یک ارتباط منظم به تفکیک سورههای مدنی و مکی شدیم، خاطرنشان کرد: حروف مقطعه در قرآن را به تفکیک سورههای مدنی و مکی شمارش کردیم و به این نتیجه رسیدیم حروفی که با الف، پ، ر، ک، ل، م، ن، ه، ی آغاز میشود، مکی است.
وی افزود: همچنین حروف مقطعه که با ث، ص، ت، ع و ق آغاز شده باشد، سوره مدنی است و سورههای مدنی به دلیل اینکه فرهنگ مردم مدینه بالاتر از مکه بوده است سورهها با تشریح بیشتری بیان شده اما به دلیل پایینبودن فرهنگ مردم مکه آیات کوتاه و با حکم و امری و با دستور بیان شده است.
وی خاطرنشان کرد: در آخرین مرحله مدل رکرسیونلوژسهیک برای شناسایی سورههای مکی و مدنی بر اساس تعداد حروف مقطعه و تعداد اعراب استفاده کرد. همچنین در آینده نزدیک به دنبال مدلسازیهای احتمالی و آماری بر روی تعداد حروف و اعراب قرآن هستیم.
پایان پیام/
نظر شما