به گزارش خبرگزاری شبستان گزیده برخی از سرمقاله های امروز کشور به شرح زیر است:
کیهان:
روزنامه کیهان در یادداشت امروز خود با عنوان یک حرف از آن هزاران به قلم حسین شریعتمداری به نقش رهبری در عبور از چالش ها پرداخته است که در بخشی از آن می خوانیم:
بعد از تصمیم آمریکا و متحدانش برای حمله نظامی به عراق، باز هم برخی از همان جریانات به اصطلاح «اصلاح طلب»، از صدام به عنوان
«خالد بن ولید» یاد کرده!! و پیشنهاد ائتلاف با صدام در جنگ با آمریکا را پیش کشیدند! این انگاره نیز با درایت رهبر معظم انقلاب فرو ریخت.
8- در جریان چالش هسته ای و در حالی که بعد از اجلاس اکتبر 2003 تهران تمامی فعالیت های هسته ای خود را برای به اصطلاح اعتمادسازی به حالت تعلیق درآورده و با تروئیکای اروپایی- انگلیس، فرانسه و آلمان- در حال مذاکره بودیم، حریف در اجلاس لندن اعلام کرد که بهترین تضمین از نظر آنها، دست کشیدن ایران از تمامی فعالیت های هسته ای است. در این هنگام حضرت آقا دستور از سرگیری همه فعالیت های به تعلیق درآمده را صادر کردند و این دستور با از سرگیری فعالیت کارخانه UCF اصفهان آغاز شد. دشمن تهدید به حمله نظامی کرد. برخی از مسئولان وقت به وحشت افتادند و آقا فرمودند حریف هیچ غلطی نمی تواند بکند و نتوانست و امروز...
9- در فتنه آمریکایی- اسرائیلی 88 که شبیه جنگ احزاب بود و همه دشمنان بیرونی و درونی برای مقابله با نظام اسلامی به میدان آمده بودند، رهبر معظم انقلاب بر اجرای بی کم و کاست قانون تاکید ورزیدند و نهایتا روز 9 دی فرا رسید و فتنه 88 دود شد و به هوا رفت.
رسالت:
روزنامه رسالت در سرمقاله امروز 7 مرداد با عنوان آرمان گرایی واقع بینانه به قلم محمود فرشیدی به بررسی این مقوله و اقتصاد مقاومتی پرداخته است که در بخشی از آن می خوانیم:
رئالیسم " واقع گرایی اسلام را تبیین نماید کما اینکه شهید مطهری (ره) نیز یکی از علل گرایش به مادیگری را " ساده اندیشی" بر میشمارد.
در دوران پر افتخار نظام اسلامی نیز کرارا شاهد بوده ایم که از طرفی امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری جامعه را به صبرو استقامت دعوت فرموده اند و دستاوردهای امید آفرین آن را نوید داده اند و از طرف دیگر برخی مسئولان اجرایی در مواجهه با مشکلات گرفتار برداشت های سطحی از واقعیات شده اند و دستیابی به آرمانها را بدون دادن هزینه ، انتظار داشته اند و کوشیده اند با این توجیه از پیگیری برخی آرمانها منصرف شوند.
این تزلزل عده ای در ادامه راه ، منحصر به امروز و دیروز نیست بلکه از دوران دولت موقت گرفته تا روزگار دفاع مقدس ، مستنداتی در این زمینه بر صفحه تاریخ نقش بسته است.
حتی پس از آن در دوران سازندگی و اصلاحات هم کارگزارانی " مذاکره مستقیم با آمریکا " را به عنوان یک ضرورت مطرح ساختند و یا چنانکه مقام معظم رهبری اشاره فرمودند در دفاع از حق هسته ای کشور تا توانستند
عقب نشینی کردند.
تهران امروز:
روزنامه تهران امروز در یادداشت امروز خود با عنوان نکاتی درباره حذف ارز مسافرتی به قلم غلامحسین بزرگمنش به بررسی چالش های این موضوع پرداخته است که در بخشی از آن می خوانیم:
اولین دلیلی که به نظر میآید به اتخاذ چنین تصمیمی انجامیده باشد محدودیتهای مالی- پولیاست که در چند مدت اخیر برای کشور بهوجود آمده است. از سوی دیگر از مدتها پیش گشایش اعتبار و تخصیص ارز برای واردات یا دیگر امور با مشکل مواجه بود. به نظر میآید همین موضوع مجلس و مسئولین بانک مرکزی را واداشته تا از تلف شدن ارز از طریق مسافران جلوگیری کند و از منابع به وجود آمده از این صرفهجویی به دیگر حوزهها یاری رساند. همچنین باید توجه داشت بسیاری از مبادلات کالایی که هماکنون با دیگر کشورها برقرار است از طریق تهاتری انجام میگیرد و همین موضوع میتواند دریافتها و ذخایر ارزی کشور را تحت تاثیر قرار دهد. از همینرو و با توجه به نکات ذکر شده طبیعیاست که مجلس و دولت در پی راهکاری برای کنترل بیشتر بازار ارز و ذخایر ارزی کشور باشند. با این وجود اما باید دانست که اجرای طرحهای محدودیتی و تمهیدات انقباضی در طولانی مدت اثر خود را از دست میدهند و عادی میشوند. به بیان بهتر حذف ارز مسافرتی و محدودیت در ارائه آن شاید در کوتاه مدت بتواند موجب آرامش نظام ارزی کشور شود اما در بلند مدت اگر تصمیمات بهتری اتخاذ نشود، این تصمیم هم بیاثر خواهد شد. در عین حال اما مشاهدات و گزارشات نشان میدهد که گویا بانک مرکزی در چنین برهه زمانی چارهای جز پذیرش حذف ارز مسافرتی نداشتهاست زیرا این تصمیم، سریعترین روشیاست که میتواند در نظام ارزی کشور اجرا کرد. به هر روی این تصمیمیاست که از سوی نهادهای تصمیمگیر نظیر مجلس و دولت گرفته شدهاست و همگان مسئول اجرای آن هستند و چارهای هم جزو حذف ارز مسافرتی نبودهاست.
جمهوری اسلامی:
روزنامه جمهوری اسلامی در سرمقاله امروز خود با عنوان با پادوئی القاعده به فرماندهی "سیا" به بررسی نظانت امام خمینی (ره) نسبت به وجود ابرقدرتها در منطقه خاوریانه پرداخته است که در بخشی از آن می خوانیم :
هرچه زمان بیشتر میگذرد، درستی نگاه امام خمینی به آمریکا به عنوان "شیطان بزرگ" بیشتر به اثبات میرسد. آنچه این روزها در خاورمیانه عربی میگذرد، لایه دیگری از هزارتوی شیطنتهای آمریکا در جهان اسلام را نشان میدهد که برای آشنایان با اصول سیاست استعماری از موارد تاریخی و رصد کردنی است.
تازهترین خبرها از بحران سوریه اینست که وقتی ارتش این کشور برای سرکوب کردن تروریستها وارد شهر حلب شد، در میان دستگیر شدگان افرادی با ملیتهای مختلف یافت که کارت عضویت گروه تروریستی القاعده را به همراه داشتند و از کشورهای اردن، یمن، عراق، عربستان، افغانستان، چچن، لیبی، تونس و ترکیه به القاعده پیوسته و با سازماندهی این گروه تروریستی به حلب اعزام شده بودند تا با تصرف این شهر، به شورش مسلحانه در سوریه دامن بزنند. در دمشق نیز در میان تروریستهای دستگیر شده، اعضای گروه تروریستی القاعده با ملیتهای مختلف حضور داشتند.
وطن امروز:
روزنامه وطن امروز باعنوان چرا ایران تغییر محاسبه نمیدهد؟ به قلم مهدی محمدی به بررسی منازعه غرب با ایران پرداخته است که در بخشی از آن امده است:
فرمایشات روز سوم مردادماه رهبر معظم انقلاب اسلامی، راهبردیترین پیامی است که اساسا میتوانست در شرایط حساس فعلی از داخل ایران و در عالیترین سطح به طرفهای غربی ارسال شود.
کوتاهترین توصیف برای توصیف وضعیت منازعه راهبردی ایران و غرب (بویژه آمریکا) این است که بگوییم اکنون 2 طرف درگیر یک جنگ محاسباتی عمیق هستند، به این معنا که هر یک از طرفین محاسبات طرف مقابل را هدف گرفته است. ادبیات تغییر محاسبه، یک ادبیات نهچندان قدیمی ولی بسیار پرکاربرد از جانب مقامها و استراتژیستهای آمریکایی است؛ وقتی میخواهند سیاست خود درباره ایران را توصیف کنند. هدفگذاری این راهبرد نیز همواره متمرکز بر شخص رهبر معظم انقلاب اسلامی بوده است به این معنا که آمریکاییها بارها، طوری که هیچ ابهامی باقی نماند تاکید کردهاند هدف راهبرد 2 مسیره فشار- مذاکره، اثرگذاری بر محاسبات رهبر عالی ایران است.
پایان پیام/
نظر شما