فقهای شیعی ظریف ترین مبانی حقوقی را مورد کنکاش قرار داده اند

استاد حوزه علمیه قم، از دقت نظر فقهای شیعی حتی در مورد ظریف ترین مبانی حقوقی در زمینه های مختلف خبر داد و گفت: فقهای اسلامی و شیعی ظریفترین مبانی حقوقی را با هدف جلوگیری از تضعیف حق مورد مطالعه قرار داده اند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از استان آذربایجان شرقی، حجت الاسلام دکتر ابوالحسن زرنقی، شب گذشته (8 بهمن) در جلسه تخصصی بررسی حقوق اسلامی که در کانون مطالعات سیاسی دانشگاه های آذربایجان شرقی برگزار شد، به بیان مبانی حقوق اسلامی و قرآنی پرداخت.


وی در این نشست که با هدف ارتقای دانش فقهی دانشجویان و با حضور اساتید، دانشجویان و جمعی از طلاب علوم اسلامی برگزار شده بود، با اشاره به گستردگی مباحث فقهی و حقوقی در اسلام، تصریح کرد: در قوانین اسلامی 52 نوع عقد وجود دارد که هر یک از آنها دارای تعاریف مخصوص به خود است.


استاد حوزه علمیه قم اظهار کرد: در برابر عقد در اسلام بحث ایقا مطرح است و تفاوت این دو مسئله در نوع اجرای آنها است، به نحوی که در عقد رضایت و قبول طرفین مهم است مانند عقد ازدواج اما در ایقاء رضایت یک طرف کافی است که از هبه یا بخشش به عنوان نمونه ای از ایقاء نام برده می شود.


محقق حقوق ادیان ابراهیمی با اشاره به دقت فقهای اسلامی در مباحث حقوقی تصریح کرد:‌ مباحث حقوق اسلامی گسترده ترین قوانین حقوقی در سطح جهان است.


استاد حوزه علمیه قم تاکید کرد: فقهای اسلامی و شیعی ظریفترین مبانی حقوقی را با هدف جلوگیری از تضعیف حق مورد مطالعه قرار داده اند.


حجت الاسلام احمد بورباف از محققین فقه اسلامی حوزه علمیه تبریز نیز در این نشست، اظهار کرد: باید توجه داشت که فقه شیعی بر خلاف فقه یهود که مشتمل بر 150 کتاب ثقیل است بر پایه برخی مسایل خرافی و انحرافی تدوین نشده است که در نهایت به تسهیل امور حقوقی منجر می شود.


وی تاکید کرد: ظرافت و تعمیق حقوق اسلامی در جهان کنونی نیز موجب حیرت حقوق دانان جهانی شده است به گونه ای که حقوق دانان کشوری مانند فرانسه که داعیه به حقوق بودن جهان را دارد، از عمق و ظرافت دقت نظر فقهای اسلامی در مسایل حقوقی دچار حیرت می شوند.


حجت الاسلام احمد بورباف گفت: اسلام رعایت حق دیگران و خویشاوندان در امور مالی را بسیار سفارش کرده است و بر رد امانت غیر تاکید دارد.


وی اذعان کرد: اسلام تاکید فراوانی به رعایت عدل، انصاف و حتی گذشت و ایثار در مسایلی مانند ارث دارد، چرا که رعایت این مسایل موجب الفت و دوستی بیشتر میان مسلمین و خویشاوندان می شود.


پایان پیام/
 

کد خبر 15612

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha