چهار اصل دینی برای بهسازی مدیریت سازمانی

حجت الاسلام مبلغی گفت: دین مبین اسلام چهار اصل را برای مدیریت سازمانی ارائه کرده که سازمانها در صورت تحقق مجموعه آن ها به سمت ارائه خدمات کیفی سوق پیدا می کنند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام احمد مبلغی در همایش نظام پیشنهادها در جمع کارکنان و مدیران مجلس شورای اسلامی گفت: "اصالت سعی"، "اصالت انجام عمل کیفی"، "اصالت تسابق" و "اصالت اخلاق" چهار اصل ارایه شده از سوی دین اسلام است.

 

وی گفت: اصالت سعی از آیه "لیس للانسان الا ما سعی"، اصالت انجام عمل کیفی از تاکید اسلام بر عمل صالح (و نه هر عمل) و نیز از نصوصی همچون " قیمة کل امرء ما یحسنه" (بنا به یک تفسیر)، اصالت تسابق از آیه "فاستبقوا الخیرات" و اصالت اخلاق از نصوصی مثل "افضلکم ایمانا احسنکم اخلاقا" به دست می آید.

 

استاد حوزه با بیان اینکه فضای هر سازمان باید فضای کوشش، انجام کار کیفی، پر رقابت و اخلاقی باشد، گفت: اگر ساختار و مدیریت یک سازمان بر پایه این چهار اصل استوار شود، فضایی برخوردار از چهار ویژگی رقابتی بودن (تسابق)، اخلاقی بودن (احترام نهادن به نظرات اعضا در اتخاذ تصمیمات)، کار مدار بودن و کیفیت محور بودن شکل خواهد گرفت که محصول آن ارائه خدمات کیفی به جامعه است.

 

حجت الاسلام مبلغی گفت: آنچه امروزه تحت عنوان "نظام پیشنهادات" برای سازمان ها مطرح است، سازوکاری هوشمندانه است که در صورت استقرار واقعی و دقیق، به چهار اصل یاد شده جامه عمل می پوشاند.

 

وی در توضیح این مطلب گفت: دریافت نظام واره پیشنهادات، ضمن آن که عملی اخلاقی و احترام آمیز در قبال رای کارکنان است، رقابت را میان کارکنان برخواهد انگیخت.

 

حجت الاسلام مبلغی تصریح کرد: دریافت نظام واره پیشنهادات همچنین به کشف دیدگاه بهتر از درون پیشنهادات کمک می کند، حالت "احساس خودسهیم بینی" را در آنان موجب می گردد، سرزندگی و نشاط کاری را در آن ها ایجاد و تقویت می کند.

 

وی ادامه داد: در نتیجه این تحولات، خدمات سازمان نه تنها کیفیت می یابد، که فراتر در یک روند رو به افزایش و ارتقای کیفی قرار خواهد گرفت.

 

رییس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس خاطرنشان کرد: در چارچوب این منطق نباید یک سازمان با خلاصه شدن تصمیمات آن در شخص مدیر، هویت جمعی خود را خنثی کند و در نتیجه، نشاط و قابلیت های اعضاء را در مسیر تولید مهمل گذارد و نهایتا به نهادی فاقد کارکرد از یک طرف، و پر هزینه از حیث اخلاقی و مالی از طرف دیگر بدل شود.

 

بنابر گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی، وی با بیان این که نباید پنداشت اخلاق در یک سازمان امری تشریفاتی است، گفت: اخلاق تضمین کننده رقابت سالم و ایجاد کننده فضا و زمینه های انجام کارهای کیفی است و اگر اخلاق را از جامعه یا سازمان ها بگیرند، حقوق و پیشرفت نیز رخت بر خواهد بست.

 

حجت الاسلام مبلغی ادامه داد: به همین جهت اسلام نه تنها ایمان را به اخلاق گره زده که بالاتر ایمان بهتر را در اخلاق برتر معرفی کرده است.
 

پایان پیام/

کد خبر 155715

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha