صفه شاه نشین خانه تاریخی بروجردی کاشان مرمت می شود

سرپرست اداره میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری کاشان از پیشرفت فیزیکی 60 درصدی طرح مرمت نقاشی ها و تزئینات تالار سر پوشیده خانه تاریخی بروجردی این شهرستان خبر داد.

حسین یزدانمهر، سرپرست اداره میراث فرهنگی کاشان امروز در گفتگو با خبرنگار شبستان با اشاره به آغاز طرح مرمت این تالار از 3 سال گذشته تا کنون گفت: یزدی بندی،مقرنس ،گچ بری، نقاشی روی گچ با نقوش تزئینی و تصوایری متنوع از جمله موارد عملیات این مرمت است.

 

وی با اشاره به اینکه نقاشی های تالار تلفیقی از سبک های نقاشی ایرانی و اروپایی متعلق به دوران قاجار است، افزود: با توجه به سالم ماندن قسمت عمده ای از این نقاشی ها سعی می شود عملیات مرمت و بازسازی منطبق با اصل کار و بر اساس اصول و ضوابط صحیح مرمت آثار تاریخی به شکل اولیه انجام شود.

 

به گفته وی، نقاشی های تالار تصاویری از داستان های خمسه نظامی- شاهنامه و داستان های عامیانه است و نقاشی قسمت شاه نشین تمثال ناصرالدین شاه و شاهزاده های قاجاری با استفاده از سه شیوه آبرنگ ،تمپرا و طلا چسبانی کار شده است.

 

سرپرست اداره میراث فرهنگی کاشان در ادامه با تاکید بر اینکه خانه تاریخی بروجردی معروف ترین و از مهم ترین خانه های تاریخی ایران و به نوعی سمبل بناهای مسکونی ایران به شمار می رود، گفت: دارا بودن ویژگی ها و ارزش های والای معماری ایرانی، به کارگیری تمامی فنون معماری سنتی در حد کمال، دارا بودن تزیینات متنوع و بسیار ظریف و هنرمندانه نبوغ و خلاقیت شگرف معمارانه به کارگرفته شده در این خانه علی الخصوص در ترکیب منحصر به فرد و استثنایی سرپوشیده حیاط بیرونی از ویژگیهای بی نظیر معماری در این خانه است که اهمیت و ضرورت اجرای عملیات مرمت در این اثر تاریخی ارزشمند را نشان می دهد.

 

یزدانمهر در پایان از آغاز کار مرمت گران در قسمت صفه شاه نشین خانه تاریخی بروجردی خبر داد و گفت: عملیات مرمت و بازسازی تزئینات معماری تالار سرپوشیده این خانه توسط مرتضی شبانی هنرمند نقاش کاشانی و مرمت گر اداره میراث فرهنگی کاشان انجام شد.

 

خانه  تاریخی بروجردی کاشان واقع در خیابان علوی و در محله تاریخی سلطان امیر که ساخت آن توسط بازرگانی به نام سید حسن نطنزی در دوره قاجاریه آغاز و در سال 1294 هجری قمری به پایان رسیده است.

 

از آنجا که مالک این خانه از بروجرد مال التجاره وارد می کرده و با تجار این شهر نیز در ارتباط بوده است، معروف به آقای حسن بروجردی و این خانه نیز به نام بروجردیها مشهور شده است.

 

این خانه مشتمل بر یک حیاط بیرونی و دو حیاط اندرونی مجموعاً در زمینی به مساحت تقریبی 3500 متر مربع است به شماره 1083 در تاریخ 13/3/1354 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
 

پایان پیام/

کد خبر 155684

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha