به گزارش خبرگزاری شبستان از زنجان، محمد رضا نهاوندی پور در جریان بازید استاندار از مزرعه گوجه فرنگی یکی از کشاورزان زنجانی، استفاده از آبیاری قطره ای را یکی از ساده ترین روش های آبیاری تحت فشار عنوان کرد و گفت: این نوع آبیاری طی سه سال گذشته در استان رواج یافته است که طی آن در هر ثانیه نیم لیتر آب وارد خاک می شود.
وی مساحت این مزرعه را 40 هکتار عنوان کرد و افزود: این مزرعه با آبیاری تحت فشار با استفاده از نوار تیپ (آبیاری قطره ای ) آبیاری می شود.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه در شهرستان زنجان 2 هزار هکتار زمین از مزارع تحت پوشش آبیاری قطره ای قرار دارد، خاطرنشان ساخت: این آبیاری موجب می شود تا عملکرد به بیش از 100 تن در هکتار برسد.
نهاوندی پور با اشاره به اینکه استفاده از آبیاری قطره ای موجب می شود کمتر از یک سوم آب سنتی در مزارع مصرف شود، یادآور شد: در این مزرعه از بذرهای اصلاح شده استفاده شده است که به ازاء هر هکتار بیش از 170 تن در عملکرد تاثیر دارد.
به گفته وی در استان زنجان 4 هزار هکتار مزرعه گوجه فرنگی وجود دارد که موجب تولید سالانه 150 هزار تن گوجه فرنگی می شود.
این مقام مسئول در ادامه به آفت مینوز گوجه فرنگی اشاره کرد و با بیان اینکه این آفت حشره بسیار ریزی است که در برگ و ساقه اثر می گذارد، گفت: این آفت از آمریکای جنوبی به اسپانیا و کل اروپا و طی 2 سال گذشته وارد ایران شده است.
وی افزود: محصولات این مزرعه به کشور روسیه صادر می شود و از آب گوجه فرنگی عنوان آب میوه و کنستانتره استفاده می کنند.
مدیر کل جهاد کشاورزی استان زنجان ادامه داد: با ورود تعاون روستایی این محصول به کشورهای شمالی صادر می شود چرا که در کشورهای شمالی مصرف زیادی دارد.
این مقام مسئول همچنین مساحت گلخانه ها در استان زنجان را 120 هزار مترمربع عنوان کرد و گفت: از این میزان 21 هزار متر به شهرستان زنجان اختصاص دارد.
وی از احداث یک هزار گلخانه در روستاهای استان زنجان خبر داد و گفت: در 9600 متر سبزی و سیفی جات، 12 هزار متر گل های تزئینی و 2 هزار متر گیاهان دارویی کشت می شود.
پایان پیام/
نظر شما