محمد حسین قبولی، معاون آموزش دادگستری کل خراسان جنوبی در گفتگو با خبرنگار شبستان اظهار داشت: در یک نگاه کلی باید گفت که گناه، علت تمام گرفتاری های انسان است و خداوند در قرآن می فرماید که مصیبت و گرفتاری هایی که به بندگان می رسد در اثر اعمالی است که خودشان و به دست خود فراهم کردند و از پیش برای خود فرستادند.
وی تاکید کرد: طبق آیات قرآنی اگر ذره ای نیکی و کار خیر کنیم در آن دنیا پاداش آن را می بینیم و اگر ذره ای بدی کنیم نیز در آن دنیا عواقب آن را خواهیم چشید.
وی با اشاره به اینکه انسان در بعضی از زمان ها و مکان های خاص مثل ماه رمضان و محرم و یا در بعضی از مکان های خاص مثل مساجد کمتر گناه می کند، افزود: این زمان ها و مکان ها عاملی برای بیداری انسان ها هستند و زمینه معنویت را در انسان تقویت و موجب ارتباط بیشتر انسان با خداوند می شود.
فلسفه اصلی روزه دلیل کاهش جرائم در ماه مبارک رمضان
معاون آموزش دادگستری کل خراسان جنوبی با تاکید بر اینکه آمار جرائم در ماه مبارک رمضان از کاهش برخوردار است، تصریح کرد: دلیل این کاهش فلسفه روزه است که موجب تقوا و پرهیز از محرمات الهی می شود.
وی خاطرنشان کرد: عبادات الهی بالاخص نماز و روزه عامل اساسی برای تقلیل گناه از جمله گناهانی که توسط قانون گذار به صورت قانون درآمده و برای آن مجازات درنظر گرفته شده است.
وی با اشاره به اینکه روزه عامل بازدارنده از گناه است زیرا پرهیز از محرمات شرط قبولی آن است، گفت: تاثیر مهم روزه تربیت روح، تقویت اراده، کاهش غرایض نفسانی و مقام ساختن روح در برابر لذائذ شهوانی است چرا که همیشه خواسته های نفسانی و خواهش ها و لذائذ شهوانی منشاء بسیاری از جرائم است.
قبولی افزود: با توجه به اینکه تقوا یعنی خودآگاهی از ارتکاب محرمات الهی، تقویت معنویت، تلطیف روح و دور شدن از مادیات و حرکت به سوی الهیات است در نتیجه روزه می تواند نقش بسزایی در کاهش جرائم اجتماعی داشته باشد.
وی یادآور شد: اگر سری به زندان ها بزنیم بسیاری از افرادی که مرتکب جرائم اجتماعی می شوند افرادی هستند که بعد تقوا، اعتقاد به معاد و پاسخگو بودن در برابر اعمالشان در روز جزا در آنها ضعیف است و در مقابل افرادی که با مراسم و مجالس معنوی سروکار دارند آمار بزهکاری در آنها کمتر است.
وی خاطرنشان کرد: تقویت خصیصه محاسبه گری نفسانی در انسان ها، تضییع نکردن حقوق دیگران و اعتقاد به قیامت زمینه ارتکاب گناه و جرائم را کاهش می دهد چرا که انسان هایی که این خصایص را دارند هم از عذاب الهی در هراسند و از طرفی با انجام دادن اعمال نیک و اجرای دستورات الهی نسبت به آینده امیدوارترند و از روحیه ای شاداب و اجتماعی برخوردارند.
معاون آموزش دادگستری کل خراسان جنوبی گفت: اسلام تلاش دارد انسان ها را بر مبنای تربیت دینی پرورش دهد و آنها را افرادی مسئول در قبال خود و جامعه بار آورد، در این دیدگاه هر فرد مسئول اصلاح خویشتن است ضمن اینکه مسئول هدایت و حفاظت از دیگران نیز می باشد.
پایان پیام/
نظر شما