به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، آیت الله ناصر مکارم شیرازی بعدازظهر امروز (2 مرداد) با اشاره به تفسیر سوره احزاب گفت: آیاتی که آمده مخاطبش همه ما هستیم و باید به آن توجه داشته باشیم.
این مرجع تقلید گفت: ابوسفیان که مغز متفکر مشرکان بود از مکه برخواست و نزدیک مدینه آمد و پیام فرستاد که امان می دهید که بیایم یا نه و پیامبر(ص) امان داد و او وارد مدینه شد و به پیامبر(ص) عرض کرد که شما به بت های ما بد می گویید درحالیکه اینها خدایان نیاکان ما هستند و شما به اینها بد نگو و در خصوص خدای خود هر چه می خواهی بگو.
آیت الله مکارم شیرازی اظهارداشت: آنها قصد توطئه بر علیه اسلام داشتند و فکر می کردند که از موضع قدرت صحبت کنند پیامبر(ص) قبول می کند که آیه نازل شد که پیامبر(ص) کافران و منافقان را اطاعت نکن.
وی افزود: اگر تمام جهان بر علیه کسی برخیزند اما حامی آن خدا باشد، آن دشمنان هیچ جایگاهی نخواهند داشت و نابود می شوند.
این مرجع تقلید با اشاره به موضوع تقوا گفت: تقوا خوب است و باید بر آن استمرار داشته باشیم تا به خداوند نزدیک شده و مورد رحمت خدا قرار گیریم.
آیت الله مکارم شیرازی افزود: تقوا مراتب دارد و مراتب آن نیز بی پایان است و هر چه بالاتر باشد باز هم از آن بالاتر وجود دارد.
وی تصریح کرد: در تمامی خطبه های نماز جمعه یکی از واجبات این است که خطیب نماز جمعه مردم را به تقوا دعوت کند و زاد و توشه سفر آخرت تقوا است.
این مرجع تقلید با اشاره به هوای نفس گفت: هوای نفس سراشیبی است و انسان را به دره می برد و تقوا نیروی بازدارنده است که اگر قوی باشد از انسان محافظت می کند.
آیت الله مکارم شیرازی افزود: یکی از آثار روزه قوی شدن تقوا در وجود انسان است و در این هوای گرم که انسان مقاومت می کند موجب قوی شدن نیروی تقوا می شود.
وی با اشاره به آثار تقوا گفت: در قرآن آمده است اگر مردم تقوا پیشه کنند برکات برای آنها خواهد آمد و بیکاری از بین می رود و زمین ها خرم می شود.
آیت الله مکارم شیرازی با قرائت آیات قرآن گفت: انسان با تقوا احساس تنهایی نمی کند، پل قیامت از وسط جهنم کشیده شده و همه انسان ها از روی این پل عبور می کنند، آنهایی که تقوا دارند با سرعت رد می شوند.
این مرجع تقلید با اشاره به اثرات دیگر تقوا بر اساس آیات قرآن کریم افزود: در سوره آل عمران بیان شده که دشمن هر روز نقشه می چیند و اگر استقامت داشته باشیم همه آن نقشه ها از بین می رود.
آیت الله مکارم شیرازی با اشاره به آیات مربوط به سوره طلاق گفت: اگر زندگی پیچیده شده و درآمد کم شد طبق آیه قرآن اگر انسان تقوا ایجاد کند درآمد کسب می کند و در زندگی گشایش خواهد داشت.
وی بیان کرد: در سوره احزاب آمده است که تقوا انسان را از گناه دور و از افتادن به گناه حفظ می کند و همچنین تقوا موجب می شود که انسان دارای نیروی باطنی شود که حق را از باطل تشخیص دهد.
استاد برجسته حوزه علمیه قم گفت: تقوا شاخه های زیادی دارد یکی از آنها اخلاقی است باید مراقب باشیم که حسد، خیانت، ظلم و غیره نکنیم.
وی تصریح کرد: یکی از تقواها تقوای سیاسی است و انسانی که به قدرتی رسید باید دروغ نگوید و برای اینکه رای بگیرد پول خرج نکند و وعده های دروغ به مردم برای آینده ندهد و صاف و خالص و در مسیر حرکت کند.
آیت الله مکارم شیرازی با اشاره به تقوای رسانه ای گفت: رسانه ها باید تقوا داشته باشند و به گونه ای نباشد که خبری که به نفعش است بزرگ و آنچه به ضرر است کوچک جلوه دهد و حذف کند و آنچه مخالف است نگوید.
این مرجع تقلید بیان داشت: اگر تقوای رسانه ای باشد وضع جامعه بهتر می شود و امید است باشد و اگر نیست خدا به آنها بدهد.
پایان پیام/
نظر شما