پدیده خشکسالی، زنگ خطرباغات لرستان

پدیده خشکسالی و افت منابع آبی کشاورزی و باغداری لرستان را با مشکل مواجه کرده در حالی که مهار روان آب ها می تواند خسارات ناشی از خشکسالی را به حداقل رسانده و طرح توسعه باغات این استان را محقق کند.<BR>

به گزارش خبرگزاری شبستان از خرم آباد، علی رغم خاک مساعد در استان لرستان، خشک سالی های اخیر و افت منابع زیر زمینی آب زنگ خطری برای باغات این استان و طرح توسعه آن به صدا درآورده است.


باغات استان لرستان درحالی کم آبی رنج می برند و سالانه باغداران این استان متحمل خسارات سنگینی می شوند که سالانه بالغ بر 5/12 میلیارد متر مکعب آب روان بدون هیچ استفاده ای از لرستان خارج می شود.


در این شرایط به وجود آمده که به نظرمی رسد استحصال آبها وکمک به بهبود وضعیت آبیاری و آبرسانی به اراضی مستعد و شیبدار این استان ضروری است.


با توجه به وجود تنوع آب و هوایی و آب های روان فراوان در این استان به عنوان سومین استان پرباران کشور و رودخانه های دائمی و چشمه ها و قنات های پرآب، به یقین مهار و بهره برداری بهینه از روان آب های استان نقش بسزایی در توسعه باغداری و کشاورزی در جهت رونق اقتصادی و ایجاد اشتغال در این استان دارد.


با توجه به اینکه امروزه در استان لرستان توسعه کشاورزی و باغداری از مهم ترین راه های رفع معضل بیکاری و توسعه در این استان است که ضروری است برنامه ریزان این استان بدون فوت وقت برای مهار آب های سطحی استان چاره اندیشی کنند.

 

مهارآب های روان، مهم ترین راه توسعه باغات در لرستان

 

بهروز بهاروند مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی لرستان گفت: پدیده خشکسالی طی سال زراعی جاری، 474 میلیارد و 127 میلیون ریال خسارت به بخش باغبانی استان وارد کرده است.


وی اظهار داشت: این خسارات در سطح 11 هزار و 84 هکتار از باغات این استان برآورد شده است.


بهاروند، مهار آب های روان را از مهم ترین راه های توسعه باغات استان خواند و اذعان داشت: بکارگیری روش های آبیاری قطره ای، استفاده از کودهای آلی و پتاسه، استفاده از ارقام مقاوم به خشکسالی از راه های مقابله با خشکسالی و کاهش خسارات ناشی از پدیده است.


ایجاد اشتغال، توسعه باغات و رونق اقتصادی مهمترین مزیت مهار روان آب هاست


مجتبی میر معاون مدیرباغبانی استان لرستان نیزدر گفتگو با خبرنگار شبستان گفت: منابع آبی لرستان به دنبال خشکسالی های سالیان اخیر در قعر اراضی حاضلخیز قرار دارند که باید این آب ها را برای استفاده کشاورزی و باغداری برگرداند.


وی افزود: انتقال آب و تامین آب برای اراضی مستعد با ایجاد دستگاه های پمپاژ و خطوط انتقال آب تامین می شود.


میر خاطرنشان کرد: اجرای این طرح و طرح مهارآب های سطحی بهره برداران را در خصوص دستیابی به منابع آبی و انتقال آن به اراضی تپه ای و ناهموار کمک می کند.


وی تصریح کرد: مزایای این طرح در نهایت موجب ایجاد اشتغال، توسعه باغات میوه و نهالستان ها موجود و افزایش درآمد بهره برداران و رونق اقتصادی استان می شود.


این کارشناس توسعه باغات در راضی شیبدار را پتانسیلی مناسب برای رونق اقتصادی در لرستان خواند و بیان کرد: بهره برداری مناسب ازآب های روان استان که از شهرستان های پلدختر، خرم آباد، چگنی و کوهدشت خارج می شود، پتانسیل خوبی برای توسعه باغات در این شهرستان هاست.

 

 

وجود اراضی شیبدار و مستعد در حاشیه رودخانه های جاری استان لرستان فرصتی برای توسعه باغبانی در این استان است که با مهار آب های روان استان لرستان می تواند موجب شکوفایی بحش کشاورزی، گردشگری، صنعتی و باغداری استان شده و به تبع آن رونق اقتصادی این استان را به ارمغان آرود.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 154815

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha