ساماندهی یک میلیون و 200 هزار جهادگر بسیجی در مساجد

ورود به بحث سازندگی از شاخص‌ترین برنامه‌هی تابستانی بسیج به شمار می‌رود که در این راستا یک میلیون و 200 هزار بسیجی از طریق مساجد به اردوهای جهادی یک روزه و 15 روزه اعزام می شوند.

سردار مهدیانفر، رئیس سازمان بسیج مساجد و محلات در گفتگو با شبستان درباره برنامه‌های تابستانی بسیج در مساجد سراسر کشور گفت: طرح نشاط و تعالی از جمله طرح‌هایی است که از سال‌ها پیش برای غنی سازی اوقات فراغت بسیجیان در زمان‌هایی چون تعطیلات تابستان اجرا می‌شود که امسال برای این طرح برنامه‌های ویژه‌ای مد نظر داریم.


مهدیانفر با اشاره به ورود جدی بسیج به مقوله سازندگی اظهار کرد: بحث اردوهای جهادی از سال گذشته در بسیج مساجد و محلات مطرح شد اما با هماهنگی‌هایی که با سازمان بسیج سازندگی داشتیم، امسال این بحث با گسترش چشمگیری روبه‌رو بوده، چنانچه در سال جاری یک میلیون و 200هزار نفر تنها از طریق مساجد به اردوهای جهادی اعزام می‌شوند که عمده این اعزام‌ها در تابستان صورت می‌گیرد.


وی افزود: اردوهای سازندگی بسیج مساجد و محلات در قالب طرح حلقه‌های صالحین انجام می‌گیرد به این صورت که افراد در ساز و کار این حلقه‌ها ساماندهی شده و پس از هماهنگی‌هایی که سازمان بسیج سازندگی با دستگاه‌های شهری و استانی برای عرصه یابی و تعیین محل اعزام جهادگران انجام می‌دهند،‌ پایگاه‌ها نسبت به اعزام بسیجیان جهادگر اقدام می‌کنند.
 

تعمیر، مرمت، بازسازی و زیباسازی مدارس در کنار کمک به برداشت محصول کشاورزان در کنار سایر کارهای عمرانی و فرهنگی از جمله اموری هستند که توسط جهادگران بسیج مساجد و محلات در تابستان صورت می گیرد که مهدیانفر با اشاره به آنها گفت: به فراخور سن و مهارت‌هایی که بسیجیان دارند، هر کدام به عرصه‌ای از فعالیت‌های عمرانی و فرهنگی می‌پردازند که معمولا در اموری چون کمک به زیباسازی مدارس از دانش آموزان مقطع راهنمایی استفاده می‌شود و دانش آموزان رده‌ دبیرستانی و سایر اقشار به فراخور، برای کارهای دیگری اعزام می‌شوند.
 

رئیس سازمان بسیج مساجد و محلات مباحث فرهنگی را در اولیت برنامه‌های تابستانی بسیج در مساجد معرفی کرد و گفت: حتی در برنامه اردوهای جهادی نیز بحث فرهنگی بر مباحث عمرانی ارجحیت دارد و در واقع این برنامه به دنبال آن است تا علاوه بر پرکردن اوقات فراغت جوانان و نوجوانان،‌ این اوقات را به بهترین شکل و در جهت امور عام المنفعه مصروف دارد. مسلما خود بچه‌های شرکت کننده نیز این موضوع را به خوبی درک می‌کنند و با شرکت در این اردوها، ورود به عرصه‌های اجتماعی را در عمل تجربه می‌کنند.
 

مهدیان‌فر همچنین درباره دیگر برنامه‌های بسیج مساجد و محلات برای اوقات فراغت تابستان گفت: همان طور که مقام معظم رهبری در فرمایشات خود تاکید بر غنی سازی اوقات فراغت جوانان داشته‌اند. بسیج همواره سعی می‌کند تا جنبه‌های مختلف این اوقات را از لحاظ مادی و معنوی مد نظر داشته باشد. لذا در طرح‌ نشاط و تعالی، یا حتی حلقه‌های صالحین برآنیم تا ورزش را در کنار تهذیب و آموزش را در کنار فعالیت‌های جسمانی و شرکت در اردوهای تفریحی و فرهنگی داشته باشیم.


وی ادامه داد: از آنجایی که ساختار حلقه‌های صالحین در جذب افراد موفق عمل کرده است. برای اوقات فراغت تابستان امسال توجه زیادی روی گسترش این حلقه‌ها انجام گرفته و حتی بر آن شدیم تا طرح نشاط و تعالی را در قالب حلقه‌های صالحین اجرا کنیم.

 

تاکید بر همکاری بسیج با کانون
رئیس سازمان بسیج مساجد و محلات همچنین در مورد ارتباط کانون‌های فرهنگی و هنری و پایگاه‌های مساجد گفت: از نظر ما این دو فرق چندانی با هم ندارند و اهداف مشترکی را دنبال می‌کنند. چنانچه در اغلب اوقات اعضای بسیج همان اعضای کانون‌ها را تشکیل می‌دهند و با سمت و سوی مشترکی که دارند، نمی‌توان فرق چندانی بین آنها قائل شد. اما در هر صورت با تفاوت‌هایی که ساز و کار این دو نهاد با هم دارند،‌ تاکید ما به پایگاه‌های مقاومت همکاری و هماهنگی با کانون‌ها است.


وی افزود: کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد همانند پایگاه‌های بسیج اهداف ارزشی و فرهنگی را در راستای برنامه‌های تابستانی مد نظر دارند که اغلب این برنامه‌ها مورد تایید ما نیز است. از این رو با هماهنگی خوبی که بین پایگاه‌ها و کانون‌ها وجود دارد، برنامه‌های فرهنگی، ورزشی، عقیدتی و آموزشی این دو مکمل خوبی برای هم به شمار می‌روند و امیدواریم در غنی سازی هرچه بیشتر اوقات فراغت جوانان و نوجوانان بهترین نتایج حاصل آید.


رئیس سازمان بسیج مساجد و محلات در پایان مساجد را کانونی امن برای اغلب خانواده‌ها برشمرد که برنامه‌های اجرا شده در فضای معنوی آن می‌تواند در غنی سازی هرچه بیشتر اوقات فراغت دانش آموزان و دانشجویان موثر باشد.

 پایان پیام/

 

 

پایان پیام/

 

کد خبر 154020

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha