به گزارش خبرگزاری شبستان از اهواز، مهندس محسن پویا، معاون عمرانی استاندار خوزستان، در نشست خبری با اصحاب رسانه، گفت: سال 90، از هزار و 560 میلیارد تومان اعتبار عمرانی به خوزستان، هزار و 230 میلیارد تومان آن معاول 8/88 درصد جذب شده است.
وی پایان مهلت جذب اعتبارات را 31 تیر سال 91 اعلام کرد و افزود: از آنجا که قانون بودجه سال 90 با تأخیر ابلاغ شد، این زمان تا 31 شهریور سال 91 تمدید شد که با همت و تصمیم مجموعه مدیران استان در راستای به سرانجام رساندن پروژه های عمرانی، مابقی بودجه جذب می شود.
مهندس پویا، همچنین با اشاره به رشد خوب اعتبارات عمرانی در سال جاری، تصریح کرد: با جمع بستن اعتبارات عمرانی استان و ملحقات بودجه می توان 2 هزار میلیارد تومان اعتبار در سال 91 برای خوزستان پیش بینی کرد که با این آمار خوزستان از نظر حجم منابعی که در اختیار دارد جزو 3 استان اول در سطح کشور است.
وی با اشاره به اینکه خوزستان با توجه به کشاورزی و مجموعه پروژه های فعال در روند توسعه که از منابع مالی استان تغذیه می شوند به یک کارگاه عمرانی تبدیل شده، اضافه کرد: با توجه به منابع مالی اختصاص یافته به این پروژه ها اعم از اعتبارات استانی، استانی- ملی و ملی به روند پیشرفت پروژه ها تسریع بخشیده شده است.
وی با تأکید بر تلاش در راستای تبدیل پروژه ها از ملی به استانی، اذعان داشت: هر چه بیشتر پروژه های ملی، استانی شوند سرعت اجرای پروژه های استانی بیشتر خواهد شد چرا که مراحل پیچیده اداری در سطح استان نسبت به کشور کمتر است و در حال حاضر سیاست کلان خوزستان پیگیری برای اختصاص دادن کد ملی به پروژه های عمرانی است.
معاون عمرانی استاندار خوزستان، خاطر نشان کرد: تأکید ما بر جذب اعتبارات توسط دستگاه ها مخصوصاً 20 دستگاهی است که باید با سرعت بیشتری پیگیری شود تا با توجه به دیرکرد در پرداخت منابع از فرصت تمدید استفاده و مابقی اعتبارات را جذب کنند.
وی با بیان اینکه بیش از 4 هزار و 500 پروژه در قالب طرح های مهرماندگار ملی و استانی در کشور داریم، عنوان کرد: با توجه به اینکه به سرانجام رساندن تمام این پروژه ها تا پایان دولت دهم غیر ممکن است اولویت را بر اتمام پروژه های مصوب شده در سفرهای هیأت دولت به استان گذاشته ایم مخصوصا پروژه های مهر ماندگار ملی که از 850 پروژه مهر ماندگار ملی 69 پروژه متعلق به خوزستان است.
وی با توصیف این پروژه ها گفت: 9 پروژه در بخش بهداشت و درمان شامل توسعه بیمارستان ها یا احداث آنها، توسعه دانشکده پیراپزشکی و احداث خوابگاه 400 نفری، 9 پروژه در راه و شهرسازی، 10 پروژه در صنعت و معدن، 18 پروژه در نفت، 17 پروژه در وزارت نیرو، 2 پروژه در ورزش و جوانان، 2 پروژه در میراث فرهنگی، یک پروژه در سپاه حضرت ولی عصر و یک پروژه در بنیاد شهید مصوب شده اند که تا پایان تیرماه 92 به بهره برداری می رسند.
وی طرح آبرسانی غدیر را یکی از شاخص ترین پروژه های عمرانی دانست و ادامه داد: پیش بینی ما این است که فاز اول طرح آبرسانی غدیر تا پایان امسال به بهره برداری برسد و همچنین بزرگراه آبادان- ماهشهر، پل زال- اندیمشک که استان خوزستان را به شمال کشور متصل می کند و 35 میلیارد تومان اعتبار برای آن پیش بینی شده تا پایان تیرماه 92 اجرایی شود.
پویا، تشکیل کریدور ارتباطی جنوب کشور با استان های همجوار را پیش بینی کرد و یاد آور شد: با ایجاد محور ارتباطی بوشهر، گناوه، دیلم و هندیجان که شرق کشور را تا مرز شلمچه متصل خواهد کرد و همچنین بزرگراه آبادان ماهشهر و بوشهر تا شلمچه کریدور ارتباطی جنوب کشور با استان های همجوار توسعه خواهد یافت.
وی عملیات گازرسانی به شهرها و روستاهای استان خوزستان را از اولویت های طرح های عمرانی اعلام کرد و بیان داشت: اولویت در حوزه شهرهای شمالی استان خوزستان است که خطوط انتقال گاز موجب تسریع در عملیات گازرسانی به آنها شوند در شهرهای جنوبی نیز عملیات گازرسانی در حال اجراست.
معاون امور عمرانی استاندار خوزستان، از عملیات احداث 3 کشتارگاه صنعتی در استان خبر داد و ابراز کرد: عملیات احداث کشتارگاه ها در شهرهای خرمشهر، بهبهان و اهواز با پیشرفت خوبی مواجه هستند و تا نیمه دوم امسال به بهره برداری خواهند رسید.
وی با اشاره به اتمام عملیات اجرایی 6 ایستگاه اول قطار شهری اهواز، اظهار کرد: پیش بینی می شود تا خرداد ماه آینده 6 ایستگاه اول قطار شهری به بهره برداری برسد و تاکنون مشکل اصلی تأمین دستگاه حفاری تونل قطار شهری بود و انتظار می رود تا پایان امسال 6 ایستگاه اولیه از نظر حفاری تونل تمام شده باشد و فعالیت ها معطوف به اجرای ریل گذاری، تجهیزات الکتریکی، تأمین قطار و... شود.
وی تأکید کرد: مشکل اصلی در مقوله قطار شهری تأمین اعتبار است که تاکنون موفق به استفاده از فاینانس نشده ایم چون شهرداری ها به دلیل مشکلات مالی خود موفق به مذاکرات جدی با بانک های عامل تضمین کننده فاینانسر نشده اند اما 50 درصد تضمینی که به عهده دولت است اجرایی شده و مشکلی ندارد و با توجه به پیگیری برای استفاده از منابع صندوق توسعه ملی امیدواریم این پروژه وارد لیست طرح های مهر ماندگار ملی شود.
مهندس پویا، همچنین از بهره برداری از 17 هزار واحد مسکن مهر در سال گذشته خبر داد و خاطر نشان کرد: در سال جاری نیز پیگیری ها بر این اساس است که 40 هزار واحد مسکن مهر از مجموع 87 هزار واحدی که در استان فعال هستند تکمیل و به متقاضیان تحویل داده شود.
پایان پیام/
نظر شما