به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، هدایت صفری، مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان قزوین عصر روز گذشته (29 تیر ماه) در نشست خبری بیان کرد: در سال 90، بیش از 5 هزار و 200 شغل توسط کمیته امداد امام خمینی (ره) در سطح استان برای جامعه هدف ایجاد شد.
وی ادامه داد: با توجه به تعهد کمیته امداد استان در ابتدای سال 90، مبنی بر ایجاد 675 طرح، بیش از 780 درصد تحقق برنامه در زمینه ایجاد اشتغال و کاریابی نسبت به تعهد را شاهد هستیم.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان قزوین اضافه کرد: در سال جاری نیز پیش بینی شده است به همین میزان ایجاد اشتغال را توسط کمیته امداد استان برای جامعه هدف داشته باشیم که ایجاد اشتغال کمیته امداد در سطوح خودکفایی، توان افزایی، کارانگیزی و کاریابی صورت می گیرد که از 5 هزار و 200 شغل ایجاد شده در سال گذشته، 675 مورد در سطح کاریابی و مابقی نیز طرح های خودکفایی بوده است.
وی با اشاره به خودکفایی مددجویان کمیته امداد تصریح کرد: در جشن رمضان سال گذشته، خودکفایی 2 هزار خانوار اعلام شد و سال گذشته برگزاری جشن خودکفایی برای 2 هزار خانوار صورت گرفت که این خانواده ها از زیرپوشش کمیته امداد خارج شدند و در سال جاری نیز جشن خودکفایی 2 هزار خانوار زیرپوشش کمیته امداد در ماه مبارک رمضان برگزار می شود.
صفری در خصوص کمک معیشتی به مددجویان اظهار کرد: طی سال گذشته 132 میلیارد ریال کمک معیشتی به 22 هزار و 953 خانوار پرداخت شد و کمک هزینه ازدواج فرزندان به تعداد 2 هزار و 23 نفر به مبلغ 12 میلیارد و 330 میلیون ریال، کمک هزینه اجاره مسکن به 870 نفر، پرداخت وام قرض الحسنه به 6 هزار و 103 نفر به مبلغ 30 میلیارد و 694 میلیون ریال و پرداخت وام به زندان غیر عمد به تعداد 53 نفر به مبلغ 2 میلیارد و 286 میلیون نفر صورت گرفت.
وی با اشاره به طرح مفتاح الجنه یادآور شد: طرح مفتاح الجنه در سال گذشته در استان انجام شد که در این طرح با مسئولان و خیران بازدیدی از خانواده مددجویان داشتند که هدفگذاری شد تا این طرح در ماه رمضان و در طول سال انجام شود که در سال گذشته 10 هزار و 872 خانواده مورد بازدید قرار گرفت و 927 میلیون تومان به این خانواده ها مساعدت شد.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان قزوین خاطر نشان کرد: در ماه رمضان سال جاری نیز در قالب این طرح از 2 هزار و 870 خانواده های زیرپوشش کمیته امداد بازدید می شود.
وی در ادامه با اشاره به افزایش تعداد حامیان ایتام اعلام کرد: در پایان سال 89 تعداد حامیان در استان 11 هزار و 706 نفر بود و در سال 90 این تعداد به 13 هزار و 817 نفر رسید که جذب 2 هزار حامی را در این مدت شاهد بودیم.
صفری گفت: سرانه یک یتیم در استان قزوین از محل کمک حامیان در پایان سال 90، 98 هزار تومان بود و این در حالی است که در کشور این عدد 51 هزار و 500 تومان است.
وی افزود: در حال حاضر 2 هزار و 800 یتیم زیرپوشش کمیته امداد استان است که این افراد، زیر 18 سال سن دارند و 64 نفر از این ایتام، فاقد پدر و مادر و 135 نفر نیز سادات هستند.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان قزوین یادآور شد: از حامیان درخواست داریم تا با توجه به اینکه برخی از ایتام طی یک تا دو سال آینده در سنینی قرار می گیرند که دیگر جزو ایتام کمیته امداد محسوب نمی شوند، در تأمین نیازهای آنها در حوزه های ازدواج، تحصیل و غیره که ممکن است نسبت به گذشته نیز بیشتر باشد، حمایت مادی و معنوی را داشته باشند.
وی با اشاره به مشارکت های مردمی افزود: با توجه به تلاش رسانه ها و فضایی که از سوی روحانیت در استان ایجاد شد در سال 90، 5 میلیارد و 410 میلیون تومان زکات در استان جمع آوری شد که این رقم در سال 89، یک میلیارد و 850 میلیون تومان بود که رشد 193 درصدی را شاهد هستیم و قزوین رتبه برتر را در این حوزه کسب کرد.
صفری خاطر نشان کرد: استان قزوین در طرح اکرام و ایتام در سال گذشته بیش از 30 میلیارد ریال کمک های مردمی را جمع آوری کرد که رتبه پنجم کشوری را کسب کرد و در سال جاری نیز هدفگذاری این است که استان، رتبه اول تا سوم کشوری را به دست آورد.
وی در ادامه به اجرای طرح محسنین اشاره کرد و گفت: یکی از طرح هایی که در استان اجرای آن در دستور کار قرار دارد، طرح محسنین است که در قالب این طرح به خانواده های مطلقه، سالمندان و بیماران صعب العلاج کمک می شود و حامیانی برای این خانواده ها در نظر گرفته می شود تا این خانواده ها به پویایی در زندگی برسند.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان قزوین در خصوص برگزاری جشن رمضان در مرداد ماه بیان کرد: جشن رمضان در استان از 10 مرداد ماه (11 ماه رمضان) تا 16 مرداد ماه (17 ماه رمضان) در استان برگزار می شود که کمیته امداد در جشن رمضان سال جاری، 50 غرفه دایر خواهد کرد که محل استقرار این غرفه ها، نمایشگاه بین المللی قزوین است.
وی اضافه کرد: از این تعداد غرفه، 25 غرفه به حوزه خودکفایی اختصاص دارد و 10 غرفه نیز مختص دستاوردهای حوزه های مختلف در کمیته امداد است و پنج غرفه نیز برای ثبت نام طرح اکرام و ایتام در نظر گرفته شده است، همچنین با توجه به نگاه تعاملی کمیته امداد با انجمن های خیریه، پنج غرفه نیز برای خیریه ها در نظر گرفته شده است.
صفری خاطر نشان کرد: در ماه رمضان سال جاری 30 هزار کیسه همیار مولا توزیع خواهد شد که در داخل آن بسته هایی شامل اقلام غذایی با کمک خیران قرار داده خواهد شد و به خانواده نیازمندان داده می شود.
وی عنوان کرد: تهیه و توزیع 5 هزار سبد غذایی به ارزش یک میلیارد و 500 میلیون ریال از دیگر اقداماتی است که در ماه مبارک رمضان صورت می گیرد که مواد غذایی شامل برنج، ماکارانی، حبوبات و غیره بین خانواده های نیازمند توزیع می شود.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان قزوین اعلام کرد: طرح جدیدی که در ماه رمضان سال جاری رونمایی می شود، شبکه فامیلی است که در این طرح، افراد خیر به افراد نیازمندانی که در اقوام و آشنایان خود هستند، کمک می کنند و همچنین برای نخستین بار پایگاه ثبت نام اکرام در تعدادی از پارک های استان استقرار می یابد.
وی ادامه داد: از دیگر اقدامات کمیته امداد استفاده از ظرفیت مساجد است؛ رویکرد کمیته امداد، مسجد محوری است تا مساجد کمربند امدادی در حوزه حمایت اجتماعی شوند و مساجد به عنوان پایگاه امداد محلی با محوریت امام جماعت باشند و نگاه کمیته امداد گسترش شبکه های مردمی و امداد محله است.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان قزوین اظهار کرد: در حال حاضر 22 هزار و 959 خانوار در استان قزوین زیرپوشش کمیته امداد است که این تعداد خانوار شامل 50 هزار نفر می شود و کمیته امداد استان، افراد پشت نوبتی ندارد.
وی با اشاره به رویکرد کمیته امداد اظهار کرد: کمیته امداد به دستور امام خمینی (ره) در نخستین روزهای انقلاب تأسیس شد و امروز ریشه های کمیته امداد، عمیق و مستحکم شده و شاخه و برگ هایش فراگیر و میوه هایش شیرین و آرامش بخش است.
صفری عنوان کرد: رویکرد کمیته امداد در دهه چهارم انقلاب متفاوت با دهه های گذشته است و متناسب با نیازها خانواده، سبدهای عموم و تخصصی را با نگاه توانمند کردن خانواده ها ارائه می دهد و می کوشد تا سلامت اجتماعی، معنوی، اقتصادی و معیشتی خانواده ها را تا اندازه ای تضمین کند.
وی با اشاره به اقدامات کمیته امداد با نگاه به اسناد بالادستی و نامگذاری سال توسط مقام معظم رهبری تصریح کرد: سال گذشته در کمیته امداد سال همت، سلامت و توانمندی نامگذاری شده بود و سال جاری نیز متأثر از نامگذاری صورت گرفته توسط مقام معظم رهبری، سال استمرار جهاد اقتصادی با رویکرد کارآفرینی، توانمندی و تحکیم بنیان خانواده نامگذاری شده است.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان قزوین در پایان با اشاره به تدوین سند کاهش فقر در استان گفت: در سال گذشته سند کاهش فقر در استان تدوین و در کارگروه اجتماعی استان به تصویب رسید و در این راستا با 17 دستگاه تفاهم نامه مبادله شده است.
انتهای پیام/
نظر شما