مرتضی امیدبخش، مدیرحفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خوزستان، با بیان این مطلب به خبرنگار شبستان گفت: 15 مرکز تولید حشرات مفید با اشتغال 60 نفر فارغ التحصیل رشته گیاه پزشکی در سطح استان راه اندازی و پنج عامل بیولوژیک توسط بخش خصوصی تولید و در مزارع رهاسازی می شود.
وی خاطر نشان کرد: سال گذشته عملیات کنترل بیولوژیک در سطح 54 هزار و 400 هکتار برای مزارع گوجه فرنگی، ذرت، نیشکر و باغات مرکبات مقام نخست کشور را به خود اختصاص داده است.
وی افزود: حدود 269 نفر کارشناس شبکه های مراقبت در سراسر استان در قالب 39 کلینیک گیاه پزشکی ضمن ارائه خدمات تشخیص و کنترل آفات، بیماری ها و علف های هرز حدود 30 درصد کشت های استان به صورت رایگان تحت پوشش گرفته و اشتغال مناسبی در بین فارغ التحصیلان جویای کار ایجاد شده است.
امیدبخش، اظهار داشت: تولید محصول سالم مرکبات، خرما، گندم، ذرت، گوجه فرنگی و سبزی و صیفی در استان خوزستان هدف گذاری شده و در محصولات مرکبات و گوجه فرنگی برند سبز محصول سالم از اداره کل استاندارد استان اخذ شده است.
وی یادآور شد: در استان خوزستان حدود 95 نوع سم برای کنترل 140 نوع بیماری و 142 نوع آفت مصرف می شود و برنامه جدی حفظ نباتات استان حذف سموم پر خطر و معرفی سموم بی خطر و توصیه روش های کنترل بیولوژیک و غیر شیمیایی است.
وی از انجام عملیات بیولوژیک علیه آفات محصولات زراعی در 54 هزار و 400 هکتار از اراضی کشاورزی استان خبر داد و اضافه کرد: عملیات بیولوژیک علیه آفات محصولات زراعی و باغی استان که شامل گوجه فرنگی، ذرت، نیشکر، مرکبات، لوبیا و سایر سبزیجات می شود در 54 هزار و 400 هکتار از اراضی کشاورزی انجام شد.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی خوزستان، عنوان کرد: هم اکنون 16واحد تولید حشرات مفید در شهرهای اهواز، دزفول، گتوند، اندیمشک، بهبهان و شوش فعالند که کاهش مصرف سموم شیمیایی در زمین های کشاورزی از جمله اهداف تولید و رهاسازی حشرات مفید در مزارع و باغ های استان به شمار می رود.
وی با اشاره به مبارزه بیولوژیک علیه آفات محصول گوجه فرنگی و ذرت بهاره در خوزستان، تأکید کرد: تمامی محصول مرکبات استان بدون استفاده از سموم تولید شد و از این حیث جزو سالم ترین محصولات باغی کشور به شمار می روند.
وی با بیان اینکه با استفاده از مبارزه بیولوژیک از مصرف بیش از 2 هزار و 800 لیتر حشرهکش در محیط زیست جلوگیری و بیش از 600 میلیون ریال صرفه جویی ارزی حاصل شد، ادامه داد: استان خوزستان در سال زراعی گذشته 13میلیون و 200 هزار تن انواع محصول زراعی و باغی تولید کرد و طبق برنامه قرار است این میزان در سال زراعی جاری به 15میلیون تن برسد همچنین سالانه یک میلیون و 200 هزار هکتار کشت پاییزه و 300 هزار هکتار کشت تابستانه در خوزستان انجام می شود.
پایان پیام/
نظر شما