به گزارش خبرنگار شبستان، مرکز تحقیقات رایانه ای حوزه علمیه اصفهان در نمایشگاه بین المللی قرآن کریم در بخش ترجمه تصویری نمایش دهنده بیش از 200 تابلوی نقاشی و توضیحات آن با موضوع قیامت و موارد مربوط به آن است. افرادی که از بخش رستاخیز قرآنی نمایشگاه دیدن می کنند در پایان نظرات مختلفی دارند و چیدمان تابلوها به گونه ای است که آن ها را تا انتها به تماشای این مجموعه وادار می کند چرا که یک موضوع داستان وار را توضیح می دهد.
مرکز تحقیقات رایانه ای حوزه علمیه اصفهان کار ترجمه تصویری آیات قرآن را از سال 80 آغاز کرده است. این مرکز در سری اول فعالیت خود تعداد 45 تمثیل قرآنی را استخراج و به صورت تابلوهای نقاشی رنگ روغن به نمایش گذاشت.
مرکز تحقیقات رایانه ای حوزه علمیه اصفهان کارهای سری دوم خود را با عنوان قیامت از سال 88 به نمایش گذاشت و اولین نمایشگاه خود را در هتل عباسی اصفهان با 110 تابلوی نقاشی و 110 توضیح آیات قرآن به صورت خطاطی و تذهیب کنار آن در معرض دید عموم قرار داد. این تابلو ها در ابعاد 60 در 90 به صورت عمودی یا افقی ترسیم شده اند و در شهرها، دانشگاه ها و مدارس مختلف ایران و خارج از کشور مانند ونیز ایتالیا و آنکارای ترکیه به نمایش در آمده اند.
سید مهدی بدری، مسئول بخش رستاخیز قرآنی در خصوص انتخاب موضوع قیامت می گوید به تصویر کشیدن آیات قرآن زبان گویای آیات مفهومی قرآن را می رساند ممکن است برخی از خواندن آیات و حتی تفسیرها چیزی متوجه نشوند و ما بر این باوریم که زبان تصویر و نقاشی گویا تر است.
ارایه این کارها تنها هنر نقاشی یک استاد نیست بلکه مرکز تحقیقات رایانه ای حوزه علمیه اصفهان پس از تحقیقات نظر خود را به نقاش می دهد و او پس از دریافت مفاهیم آن ها را به روی بوم می آورد. نکته قابل توجه اینکه هیچ یک از آثار امضاء ندارد و نامی از نقاش بر روی آن ذکر نشده است.
وی می گوید تماشای این نقاشی ها به صورت یک مجموعه است و در پایان می توان سیر رهایی انسان از دنیا و نامه اعمالش را تماشا نمود.
نمایش رستاخیز از ابتدا لحظه مرگ انسان های خوب و بد را نشان می دهد سپس قبضه روح انسان های کافر. مرحله بعد نفخ صور اول و بر افروختگی آسمان و زمین و دریاها مرحله بعد نفخ صور دوم زنده شدن دوباره مرده ها و حیات دوباره و اینکه به چه شکل به سوی صحرای محشر می روند و بعد نامه اعمال انسان های خوب و بد است که به دست راست یا چپ شان داده می شود و پس از آن عبور از پل صراط و در نهایت عزیمت به سمت بهشت یا جهنم که متن عربی به همراه ترجه فارسی آیات در کنار تصور نقاش در کنار آن نصب شده است.
مسئول بخش مرکز تحقیقات رایانه ای حوزه علمیه اصفهان می گوید تمام کارها بر اساس استناد به قرآن می باشد و در صورت شبهه آیات قرآن آنها را بیان می کند که با نظر آیت الله مظاهری رئیس حوزه علمیه اصفهان تایید می شود. در این آیت الله نوری همدانی، حجت الاسلام راشد یزدی و حجت الاسلام پناهیان نظرات بسیار مثبتی داشته اند.
مرکز تحقیقات رایانه ای حوزه علمیه اصفهان از سال 77 تا کنون تولید کننده نرم افزارها قرآنی شبهات وهابیت، دفاع مقدس، کتابخانه های ائمه اطهار و پخش سخنرانی های آیت الله مظاهری رئیس حوزه علمیه اصفهان را بر عهده دارد که تاکنون بیش از 400 عنوان نرم افزار تولید و در مسابقات مختلف رتبه های برتر در زمینه تحقیقات قرآنی را کسب کرده است.
پایان پیام/
نظر شما