ماجرای تقدیر از روژه گارودی توسط کمیته المپیک ایران

نویسنده فرانسوی پس از اسلام آوردن اصل ماجرای تاریخی ماراتون را که به صورت حماسه ای قهرمانانه جلوه داده شده زیر سوال برده است.

روژه(رجاء) گارودی یکی از مطرح‌ترین شخصیت‌های فرهنگی معاصر فرانسه است که نظریه‌ها و آثارش در اغلب کشور‌های جهان مورد بحث و گفت‌وگو قرار می‌گیرد.
به گزارش خبرگزاری شبستان ،او پس از اسلام آوردن در یکی از آخرین گفتگوهایش که اخیرا منتشر شده است اصل ماجرای تاریخی ماراتون را که به صورت حماسه ای قهرمانانه جلوه داده شده زیر سوال برده است.
غربی ها ماجرای ماراتون را حماسه پیروزی بزرگ بر ایران و شرقیان می دانند و آن را دستمایه یکی از نخستین رقابت های ورزشی مدرن یعنی دوی ماراتون قرار داده اند اما گارودی اصل داستان را چیز دیگری می داند و ماراتون را یادآور خودفروختگی عده ای یونانی بر می شمارد.
این نویسنده فرانسوی در بخشی از این گفت وگو به محمود اسعدی مصاحب ایرانی اش چنین می گوید:ما در سنت غربی خود افسانه‌هایی مانند جنگ ماراتون را خلق کردیم. در کتاب خود با عنوان «غرب یک سانحه است» به شرح این مطلب پرداختم که جنگ ماراتون جنگ میان غرب و شرق نبود، بلکه واقعه بدین صورت بود که فردی از یونان به امپراتوری ایران مهاجرت و با پادشاه ایران ملاقات می‌کند و توضیح می‌دهد که در کشور خود از شهرت برخوردار است، چنانچه پادشاه وی را با لشکریان خود مجهز سازد، در بازگشت به قدرت خواهند رسید اما هنگامی که به کشور خود بازگشتند، متوجه شدند که خلاف این امر صادق بود. به هنگام بازگشت، بیشتر سربازان در جنگ ماراتون شرکت داشتند. این مطلب را هنگامی در کتاب خود نوشتم که هنوز در ایران انقلاب صورت نگرفته بود. آنگاه وزارت فرهنگ یونان مرا مورد شکایت قرار داد، که به مردم یونان توهین نموده‌ام، به خلاف این امر، در ایران از سوی کمیته المپیک به من هدیه دادند. برای رویارویی با این برخوردها، به عقیده من برای ایران بسیار سودبار خواهد بود که با دیگر کشورها و نیز دیگر تمدن‌های آسیایی در تماس باشد.
پایان پیام/

 

کد خبر 152743

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha