کیفیت برنامه های فرهنگی باید ارتقا یابد

امام جمعه الوند گفت: ارتقای سطح کیفی برنامه های فرهنگی در جامعه همواره از تأکیدات مقام معظم رهبری بوده که لازم است، سرلوحه اقدامات دست اندرکاران این حوزه قرار گیرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، حجت الاسلام علی عادلپور امام جمعه الوند در یازدهمین جلسه انجمن کتابخانه های عمومی شهرستان البرز بیان کرد: ارتقای سطح کیفی فعالیت ها و برنامه های فرهنگی در جامعه همواره از تأکیدات مقام معظم رهبری بوده که لازم است این مهم سرلوحه اقدامات دست اندرکاران و برنامه ریزان این حوزه قرار گیرد.
 

وی ادامه داد: با وجود تأکیدات رهبر فرزانه انقلاب، به دلیل گستردگی عرصه فرهنگ، در این زمینه چندان که باید محکم و با انگیزه عمل نکرده ایم و به طور مثال امروزه می بینیم که برای راه اندازی سفره خانه های سنتی تقاضاهای زیادی در بین برخی افراد وجود دارد ولی اهمیت خدمت رسانی در حوزه فرهنگ چندان در سطح جامعه پررنگ نیست.
 

امام جمعه الوند اضافه کرد: ظرفیت های زیادی برای انجام فعالیت های فرهنگی و ترویج ارزش های اخلاقی، اسلامی و انسانی در سطح جامعه وجود دارد که می توان از آن ها به بهترین شکل بهره برداری کرد.
 

وی خاطرنشان کرد: باید برخی محدودیت ها از جلوی راه فعالان و دلسوزان فرهنگی برداشته شود تا آن ها بتوانند در شرایطی مناسب و مساعد به برنامه ریزی در این عرصه بپردازند.
 

حجت الاسلام عادلپور با اشاره به لزوم توسعه کتابخوانی در سطح جامعه توضیح داد: می توان بسیاری از اماکن عمومی، سالن های انتظار ادارات، دستگاه ها و نهادها را با کتاب زینت کرد تا مراجعان در فرصت های مختلف از امکان مطالعه برخوردار شوند.
 

وی تأکیدکرد: لازم است مسئولان فرهنگی دید بازتری به حوزه کتاب و کتابخوانی داشته باشند و کتب دارای محتوای غنی، مفید و جذاب تر را در اختیار کتابخانه های عمومی قرار دهند.
 

امام جمعه الوند با اشاره به اهمیت تقویت کتابخانه های مدارس گفت: بسیاری از این کتابخانه ها با وجود مراجعه گسترده دانش آموزان از منابع مناسب و کافی برخوردار نیستند که امیدواریم در این زمینه نیز برنامه ریزی ها و هماهنگی های لازم صورت گیرد.
 

در ادامه فرماندار شهرستان البرز اظهار کرد: منابعی که در اختیار کتابخانه های عمومی قرار می گیرد باید برای تمامی مخاطبان در رده های سنی، تحصیلی و فرهنگی مختلف جذاب و مناسب باشد.
 

غلامرضا حسن پور افزود: امروزه پیشرفت فزاینده حوزه های اطلاع رسانی و حرکت به سوی جهانی شدن و نزدیکی فرهنگ ها بر کسی پوشیده نیست که در این شرایط لازم است مسئولانی که وظیفه تغذیه فکری مردم به ویژه جوانان و نوجوانان را برعهده دارند مخاطب شناسی دقیقی داشته باشند.
 

وی اضافه کرد: نهادینه کردن مباحث اعتقادی و ارزش های اخلاقی در کودکان و نوجوانان نیازمند برنامه ریزی و بررسی های کارشناسی شده است زیرا آن ها به دلیل شرایط سنی که در آن قرار دارند حساس و آسیب پذیرتر از دیگر افراد هستند.
 

فرماندار شهرستان البرز عنوان کرد: شرایط محیط اجتماعی نیز در روحیه و نیازهای فکری افراد نقشی تعیین کننده دارد و یک نوجوان در منطقه ای محروم و دورافتاده با نوجوان دیگری که به طور مثال در کلان شهر تهران زندگی و تحصیل می کند، طرز تفکر و نیازهای متفاوتی دارد که لازم است مدنظر مسئولان فرهنگی قرار گیرد.
 

وی با اشاره به اهمیت حضور کارشناسان مسائل فرهنگی در جلسات دستگاه ها یادآور شد: این افراد می توانند خوراک علمی جلسات را تأمین کرده و ایده های مفیدی را در رابطه با ترویج اصول و آرمان های فرهنگی جامعه در اجرای فعالیت در عرصه های مختلف داشته باشند.
 

در ادامه معاون اداره کل کتابخانه های عمومی استان قزوین بیان کرد: این اداره کل برنامه های متنوعی برای افزایش کمی و کیفی خدمات کتابخانه ها در سطح استان دارد.
 

احمد دولتی خاطر نشان کرد: با پیگیری های انجام شده زمین هایی مناسب در نقاط مختلف استان برای ساخت کتابخانه های عمومی به این اداره کل واگذار شده که در صورت تأمین اعتبارات لازم به سرعت ساخت کتابخانه در آن ها آغاز می شود.
 

به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی استان قزوین، وی عنوان کرد: از موسسان کتابخانه های مشارکتی انتظار داریم با حمایت و همکاری هرچه بیشتر خود با این اداره کل ما را در اجرای فعالیت های فرهنگی و جلب رضایت حداکثری مراجعان یاری دهند.
 

معاون اداره کل کتابخانه های عمومی استان قزوین اضافه کرد: کارشناسان اداره کل منابع نهاد کتابخانه های عمومی کشور پس از انجام بررسی های لازم به صورت متمرکز منابع را به کتابخانه ها در سراسر کشور ارسال می کنند و تهیه منابع برعهده ادارات استانی نیست.
 

پایان پیام/

کد خبر 152552

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha