گام های عملیاتی برای حمایت از کار و سرمایه ایرانی

نامگذاری سال 1391 به عنوان سال «تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی» از سوی رهبر معظم انقلاب در واقع پیام تداوم جهاد اقتصادی را در خود دارد.

سعید آگشته، کارشناس اقتصادی در گفت وگو با خبرنگار شبستان با اشاره به این که نامگذاری سال 1391 به عنوان سال «تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی» در واقع پیام تداوم جهاد اقتصادی را در خود دارد، افزود: آنچه را رهبر انقلاب در سال گذشته بیان فرمودند، امسال با عنوان گسترش و حمایت از تولید ملی مورد تاکید مجدد قرار داده‌اند.

 

 

این کارشناس اقتصادی با اشاره به این که اگر بخواهیم با این پیام برخوردی جدی و عملی و فراتر از تعارف و تکرار شعار داشته باشیم، باید هم تعریف دقیقی از این عبارت داشته باشیم و هم لوازم توفیق در آن را بشناسیم، گفت: باید شاخص‌های این توفیق را بهتر تبیین کنیم تا در پایان سال بتوانیم کارنامه‌ خود را با این شاخص‌ها بسنجیم و ارزیابی کنیم.

 

 

آگشته اصلی‌ترین مفهوم این پیام را در این دانست که تولیدمحوری باید شاخص همه‌ سیاست‌های اقتصادی ما باشد، منتها این نکته‌ نیز مهم است که جهت این حمایت چه باید باشد و آیا حمایت از تولید ملی به این معنی است که تولید ملی ما به حدی برسد که بتواند با بهترین تولیدات جهانی رقابت کند؟ پس در این صورت منظور ما حمایت از تولیدات ملی برای رقابتی شدن است و به عبارت دیگر، حمایت از تولید ملی است در مقابل موانع رقابت عادلانه و برابر. یعنی تولیدات کشور باید بتواند به بازار دسترسی داشته باشد و عادلانه و برابر با تولیدات مشابه رقابت کند.


این کارشناس اقتصادی در بخش دیگری از صحبت های خود یکی دیگر از راهکارهای حمایت از کار و سرمایه ایرانی را ایستادگی دربرابر فرسایش‌های بروکراتیک غیرضروری دانست و ادامه داد: باید اصلاح روش‌های اداری را در دستور کار قرار داد. اگر بخواهیم از تولید حمایت کنیم، باید از خود تولید بپرسیم که در کجا و کی نیاز به حمایت دارد.


آگشته بار دیگر با تاکید بر این که تولیدمحوری باید شاقول سیاستگذاری‌های اقتصادی کشور باشد، ادامه داد: باید در سیاست‌های ارزی، در سیاست‌های پولی و مالی، در سیاست‌های تجاری و در سیاست‌های بانکی و مالیاتی برای تولید اولویت قائل باشیم. تجلی ملموس این مطلب اینگونه خواهد بود که اگر جایی ناچار بودیم بین تولیدگرایی و مصرف‌گرایی انتخاب کنیم، باید تولید را مقدم بدانیم.

 

 

او با اشاره به این که باید با کاهش مقررات و منطقی کردن مجوزها از سرمایه‌گذاران بخش تولید حمایت کنیم، پیشنهاد کرد: بانک‌ها در برخورد با واحدهای تولیدی مهربانانه‌تر عمل کنند. باید فهم درستی از ماهیت مشکلات واحدهای تولیدی داشته باشیم و مناسبات بین بانک‌ها و واحدهای تولیدی را واقع‌بینانه و هدفمند کنیم.


پایان پیام/
 

کد خبر 151797

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha